Zmrazené zásoby ovoce

993
14.3.17 11:52

Zmrazené zásoby ovoce

Potřebovala bych zpracovat zásoby ovoce v mrazáku, jahody, borůvky, švestky, meruňky. Poradíte třeba nějaké dobré recepty na buchty, koláče nebo cokoliv do čeho by se to dalo zpracovat? Dokud mladší dcera baštila přesnídávky ve velkém tak jsem něco dala do přesnídávek. Švestkový koláče dělám ze zavařených švestek ve vlastní šťávě a meruňkový dělám taky ze zavařených meruněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6993
14.3.17 11:57

My to jime jen tak. Cast mrazime rozmixovane a ji se to jako zmrzka. Hlavne jahody a broskve/merunky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.3.17 11:57

Já z toho dělám zákusky typu upeču piškot, potom náplň ze smetany na šlehání a kysané smetany nebo tvarohu a kysané smetany(osladím vanilkovým cukrem), v létě na to dávám čerstvé ovoce, ale v zimě rozvar ze zmraženého ovoce - rozvařím z cukrem a nechám trochu vyvařit, aby tam nebylo tolik šťávy. Někdo by to zafixoval ještě želatinou, naše děti ji ale nemají rády. Kdybych tam to ovoce naházela rozmrazené jen tak, bylo by tam hodně vody. Pokud steče trochu šťávy z toho rozvaru, nevadí to.Jak dlouho to vydrží, neporadím, protože u nás to do dětí padá jak do studen a plech je během jednoho dne pryč.

Nebo potom do klasických buchet, kynutých knedlíků(švestky a meruňky)..Letní borůvkový koláč taky nemusí být teď špatný - kynutý, třeba i s tvarohem, nebo nějaký mřížkovaný.. Škoda, že u nás to zamrazené ovoce tak dlouho nevydrží, věděla bych, na co to využít a jak si udělat v zimě léto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.3.17 11:58

Nebo horké ovoce(rozvar) je vynikající na zmrzlinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
14.3.17 12:01

Klasicky na koláče, bublaniny, do smoothie, rozmixované jako zálivku na zmrzlinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
14.3.17 12:03

Jahody, borůvky…Panna Cotta, cheescake nebo jen tak se šlehaným mascarpone
meruňky, švestky…ovocný knedlíky
mňááám, hned mám chutě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
14.3.17 12:09

Jooo holky, já bych taky měla nápady, kdybych neměla tak vybíravé děti a manžela. Manžel by se mohl z vitamínů otrávit, starší dcera je příšerně vybíravá po mém taťkovi, jen tak něco do pusy nedá, alespoň, že ta mladší je jedlík, po mně :). Jenže má 2 roky a tolik toho ještě nesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
14.3.17 12:10

Ale něco z vašich tipů určitě vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
14.3.17 12:16

Mixnu meruňky a svarim s pudinkem
a napít nampiskot- je to dobre;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
14.3.17 12:22

Davat do kasi, nebude to hned, ale je to vynikajici. Ja si delam kasi, pak dam to ovoce (rozmrazim v mikrovlnce), pak dam kosticku kvalitni cokolady a trochu kakaa na doslazeni nebo sirupu, vynikajici zalezitost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
14.3.17 12:34

@kazda.m A jak děláš ty nanuky? Formy koupim. Máš nějaký recept nebo to od oka namícháš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
14.3.17 12:37

@kdochcekam No to by u nás nefungovalo. Když chci aby holka snědla zeleninovou polévku tak jí musim polévku rozmixovat, aby jí tam neviděla, když dělám omáčku a ona tam vidí jen jeden kousek cibule tak je schopná u toho talíře sedět hodinu a přebírat to a takhle bych tu psala román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
14.3.17 13:00

Drobne ovoce dat vecer povolit do lednicky a rano přidávat kazdemu do jogurtu. Pudink s piskoty a ovocem, tam do davam mrazene a zaliju horkym pudinkem.
Jahodova pena nalit na korpus nebo piškoty: mixnute jahody, bily jogurt, uslehana šlehačka a balicek želatiny zastudena.

Jahelník a ryzovy nakyp.

Jinak kolace a vse delat z mrazeneho, kompoty si nechat na jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
14.3.17 13:09

Já bych to svarila na marmelády, jen půl napůl s cukrem, do skleniček, dnem vzhůru a hotovo. Na palačinky, na chleba, do jogurtu, bez konzervantů. Za chvíli bude čerstvé, nebylo by mi líto to uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.3.17 13:19

Nase decka maji radi ty zmrazene jahody, maliny, boruvky tak pojidat. To naucili aj me, ze chodim na to zmrzle. Merunky po rozmrazeni jsou rozblemcane hnusne, tak s toho ja delam jen marmeladu.Ze svestek povidla. To vubec nemrazim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí