Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mela jsem ho pujceny, takze nevim jak byl drahy… Neslysela jsem vubec nic..
zkussenost - ty nejlevnejsi byvaji nejlepsi. ale 19 TT je brzo, ja ho slysela tak od 25 TT. Je to hodne tiche, jako tikani hodinek.
Ahoj, fonendoskop máme doma nějaký obyčejný, tak nevim kolik stál a srdíčko se s ním slyšet dá, ale musíš být přesně u něj a cm vedle to neslyšíš. Jednou jsem to zkusila poslechnout hned po ultrazvuku, když jsem věděla kde to srdíčko je a šlo to slyšet krásně, tak jsem to pak doma občas zkoušela hledat a jde to, ale fakt jen v tom bodě a kousíček vedle ne. Ale nepamatuju si teda od jakého týdne to bylo.
Ahoj, mám otázečku, čekáš první mimí? Ten 19 týden je brzo na poslouchání miminka v nemocnici se začínají poslouchat kolem 25 týdne a i tak mají problémy je najít, k těm pohybům - pokud si prvorodička tak není v tom probém nevidím, jelikož ty začínají cítit pohyby cca kolem 20 týdne i dýl. Hlavně je to velmi individuální. Pokud mužu poradit, zkoušej to hodně dole nas sponou stydkou ![]()
Díky.No já jsem si myslela že to spíš slyšet nebude.Tak mě to teda moc nepomohlo
Na KO jdu až za 14 dní tak snad do tý doby začnou ty pohyby.Jinak jsem prvorodička tak mám třeba opravdu ještě čas,no ale sou to nervy ![]()
Ahoj, manžel je zdravotník a srdíčko fonendoskopem neslyšel až do porodu. Takže myslím, že ne vždy se to musí podařit. Přeji klidné těhotenství ![]()
JÁ BYLA TAKy nervozní..nejhorší jsou ty týdny mezi 13tt a než začnou kopance..( já teda mezi tím něměla ani jeden UTZ takže jsem nic nevěděla..První pohyb jsem cítila 19.+3tt..a byla jsem nervák - všude se sice píše prvorodička cítí pohyby od 20tt i pozdějc ale taky na miminu každý cítil dřív, tak jsem byla nervozní..Nesmíš to moc číst a brát si všechno na sebe..každá jsme jiná..ale vím že i tak budeš nervní dokud neucítíš první kopaneček..JInak já o fonendoskopu uvažovala..ale když kope tak to není nutné, to víš že tam je a že se hýbe a právě dřív než před kopancema to slyšet nejde..takže zbytečná investice - to už je lepší ten angelsound, ale pro mě moc drahý..
tak ja jsem 15tt a manzel levnym fonendoskopem srdicko slysi, ale nesmis cekat klasicke buch buch, ale velmi vzdalene splouchani. jo a vzdy musi pritlacit tesne nad trislem. u mne v miste jizvy po cisari.
marieondatra píše:
tak ja jsem 15tt a manzel levnym fonendoskopem srdicko slysi, ale nesmis cekat klasicke buch buch, ale velmi vzdalene splouchani. jo a vzdy musi pritlacit tesne nad trislem. u mne v miste jizvy po cisari.
Když jsi přímo u srdíčka dítěte (může být co deset minut na jiném místě), je slyšet zřetelný rychlý tep, nejde si to splést se škvrndáním střev a tak, ale určitě až později. Šplouchání u třísla bude spíš tepna matky a ne srdce miminka.
Milu_Stodůlky píše:
Když jsi přímo u srdíčka dítěte (může být co deset minut na jiném místě), je slyšet zřetelný rychlý tep, nejde si to splést se škvrndáním střev a tak, ale určitě až později. Šplouchání u třísla bude spíš tepna matky a ne srdce miminka.
no tak jeliloz nemam tep prez 150 tak to moke tepna urcite nebyla.
Mám doma, nikdy jsem krom sebe nic neslyšela a děsně tlačil do uší ![]()
Lacenka píše:
Mám doma, nikdy jsem krom sebe nic neslyšela a děsně tlačil do uší
vetsina lidi si ho totiz nasazuje obracene
je potreba to otocit tak, aby olivky mirily dopredu
Ahoj
radši anonym.Dnes mě přišel fonendoskop.Jsem v 19 týdnu a nemám pohyby,tak jsem chtěla zkusit jesli uslyším aspon srdíčko.No jak hledám nic
slyším střeva a taky zní to jako narážení-to ale asi nebude mimi,spíš se ty střeva hejbou.Chtěla jsem vědět jesli Vy jste něco slyšely a jesli jste musely dlouho to srdíčko hledat a záleží na ceně toho fenendoskopu?Tento byl nejlevnější.Díky