Fonendoskop

Anonymní
2.3.12 13:47

Fonendoskop

Ahoj :) radši anonym.Dnes mě přišel fonendoskop.Jsem v 19 týdnu a nemám pohyby,tak jsem chtěla zkusit jesli uslyším aspon srdíčko.No jak hledám nic :( slyším střeva a taky zní to jako narážení-to ale asi nebude mimi,spíš se ty střeva hejbou.Chtěla jsem vědět jesli Vy jste něco slyšely a jesli jste musely dlouho to srdíčko hledat a záleží na ceně toho fenendoskopu?Tento byl nejlevnější.Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26890
2.3.12 13:48

Mela jsem ho pujceny, takze nevim jak byl drahy… Neslysela jsem vubec nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.3.12 13:53

zkussenost - ty nejlevnejsi byvaji nejlepsi. ale 19 TT je brzo, ja ho slysela tak od 25 TT. Je to hodne tiche, jako tikani hodinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.12 13:53

Ahoj, fonendoskop máme doma nějaký obyčejný, tak nevim kolik stál a srdíčko se s ním slyšet dá, ale musíš být přesně u něj a cm vedle to neslyšíš. Jednou jsem to zkusila poslechnout hned po ultrazvuku, když jsem věděla kde to srdíčko je a šlo to slyšet krásně, tak jsem to pak doma občas zkoušela hledat a jde to, ale fakt jen v tom bodě a kousíček vedle ne. Ale nepamatuju si teda od jakého týdne to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
včelička Mája
2.3.12 13:56

Ahoj, mám otázečku, čekáš první mimí? Ten 19 týden je brzo na poslouchání miminka v nemocnici se začínají poslouchat kolem 25 týdne a i tak mají problémy je najít, k těm pohybům - pokud si prvorodička tak není v tom probém nevidím, jelikož ty začínají cítit pohyby cca kolem 20 týdne i dýl. Hlavně je to velmi individuální. Pokud mužu poradit, zkoušej to hodně dole nas sponou stydkou :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.12 14:11

Díky.No já jsem si myslela že to spíš slyšet nebude.Tak mě to teda moc nepomohlo :( Na KO jdu až za 14 dní tak snad do tý doby začnou ty pohyby.Jinak jsem prvorodička tak mám třeba opravdu ještě čas,no ale sou to nervy :roll:

• Citovat
  • Upravit
978
2.3.12 14:23

Ahoj, manžel je zdravotník a srdíčko fonendoskopem neslyšel až do porodu. Takže myslím, že ne vždy se to musí podařit. Přeji klidné těhotenství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.3.12 14:27

JÁ BYLA TAKy nervozní..nejhorší jsou ty týdny mezi 13tt a než začnou kopance..( já teda mezi tím něměla ani jeden UTZ takže jsem nic nevěděla..První pohyb jsem cítila 19.+3tt..a byla jsem nervák - všude se sice píše prvorodička cítí pohyby od 20tt i pozdějc ale taky na miminu každý cítil dřív, tak jsem byla nervozní..Nesmíš to moc číst a brát si všechno na sebe..každá jsme jiná..ale vím že i tak budeš nervní dokud neucítíš první kopaneček..JInak já o fonendoskopu uvažovala..ale když kope tak to není nutné, to víš že tam je a že se hýbe a právě dřív než před kopancema to slyšet nejde..takže zbytečná investice - to už je lepší ten angelsound, ale pro mě moc drahý..

• Citovat
  • Upravit
2183
2.3.12 14:56

tak ja jsem 15tt a manzel levnym fonendoskopem srdicko slysi, ale nesmis cekat klasicke buch buch, ale velmi vzdalene splouchani. jo a vzdy musi pritlacit tesne nad trislem. u mne v miste jizvy po cisari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.12 15:04
Já jsem právě myslela že je to o buch buch ale mnohem rychlejší :think: no budu zkoušet do zbláznění :mrgreen: 
marieondatra píše:
tak ja jsem 15tt a manzel levnym fonendoskopem srdicko slysi, ale nesmis cekat klasicke buch buch, ale velmi vzdalene splouchani. jo a vzdy musi pritlacit tesne nad trislem. u mne v miste jizvy po cisari.
  • Citovat
  • Upravit
2183
2.3.12 15:06

buch buch to bylo u prvniho tehu cca v 25 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.12 15:08

Když jsi přímo u srdíčka dítěte (může být co deset minut na jiném místě), je slyšet zřetelný rychlý tep, nejde si to splést se škvrndáním střev a tak, ale určitě až později. Šplouchání u třísla bude spíš tepna matky a ne srdce miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
2.3.12 15:23
Milu_Stodůlky píše:
Když jsi přímo u srdíčka dítěte (může být co deset minut na jiném místě), je slyšet zřetelný rychlý tep, nejde si to splést se škvrndáním střev a tak, ale určitě až později. Šplouchání u třísla bude spíš tepna matky a ne srdce miminka.

no tak jeliloz nemam tep prez 150 tak to moke tepna urcite nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.3.12 15:29

Mám doma, nikdy jsem krom sebe nic neslyšela a děsně tlačil do uší 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.3.12 15:41
Lacenka píše:
Mám doma, nikdy jsem krom sebe nic neslyšela a děsně tlačil do uší 8)

vetsina lidi si ho totiz nasazuje obracene
je potreba to otocit tak, aby olivky mirily dopredu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí