Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My ho právě nekoupili, protože nás ve všech zverimexech i veterinář odrazoval, že nesmí být v kontaktu s dítětem…
Tak jsme raděj nekoupili. Kupujeme tablety (polykací) nebo kapku za krk… a zatím dobrý ![]()
Z příbalového letáku: Foresto je zcela netoxický pro kočky, psy i lidi, nezapáchá a je zcela voděodolný. Zvíře s obojkem Foresto se může klidně pohybovat mezi ostatními zvířaty v bytě, je zcela neškodný pro kojence a malé děti, nedráždí kůži ani oči. Obojek dokáže zabránit přenosu nemocí z parazitů na zvíře, tím se účinek obojku násobí.
@brulinka píše:
My ho právě nekoupili, protože nás ve všech zverimexech i veterinář odrazoval, že nesmí být v kontaktu s dítětem…Tak jsme raděj nekoupili. Kupujeme tablety (polykací) nebo kapku za krk… a zatím dobrý
Potkat kvalifikované zamětnance nebo odborníky je čím dál tím obtížnější… ![]()
(anebo je prostě platí konkurence)
@anonymouss píše:
Potkat kvalifikované zamětnance nebo odborníky je čím dál tím obtížnější…
(anebo je prostě platí konkurence)
No zrovna v tom jednom zverimexu prodává moje teta, pochybuji, že by mě odrazovala jen kvůli konkurenci nebo co tím myslíte…
@brulinka píše:
No zrovna v tom jednom zverimexu prodává moje teta, pochybuji, že by mě odrazovala jen kvůli konkurenci nebo co tím myslíte…
Pouze to, že některé řetězce jsou fin. podporované určitými značkami (příp. mají privátní značky mnoha výrobků) - a tyto logicky doporučují - je to pro ně výhodnější.
A možná by si teta měla doplnit znalosti, no. Co na to říct ![]()
Bohužel to, že někdo prodává ve zverimexu neznamená, že ty znalosti má, ikdyž je to třeba teta a vlastně to myslí dobře. Dnes už neplatí, že ten kdo někde prodává je v tom oboru i patřičně vzdělán a stále se dále vzdělává a sleduje novinky. To vůbec nemyslím k tetě špatně, to si neberte osobně, ale je to takový typický příklad, „říkal to strejda, teta a on pracuje tam a tam a tak to musí vědět“, člověk není tvor neomylný a je i sposta veterinářů, stejně tak jako lékařů, právníků nebo třeba elektrikářů, prostě v každém povolání je spousta lidí, kteří prostě ten přehled nemají a neustále se dále nevzdělávají. S tím nikdo nic nenadělá, prostě se teta zmílila. Ono to dřív bylo všeobecně známé, že obojky k dětem nebo i k citlivějším zvířatům vhodné nejsou, ale věda jde dopředu a tak vyrobili takový, který škodlivý není, nic jiného v tom není.
ježiši… takže opět se na emiminu od neznámých nicků dozvím, že všichni lžou… ![]()
@brulinka píše:ježiši… takže opět se na emiminu od neznámých nicků dozvím, že všichni lžou…
Seš nějaká vztahovačná, ne?
![]()
Pouze jsme napsaly, že „teta“ má asi zastaralé informace, a to, co ti řekla, není objekivně pravda.
@brulinka Nenapsala jsem, že všichni lžou, pouze, že nemusí mít 100% všichni vždy pravdu a vzhledem k tomu, že tento obojek k dětem vhodný je, je tak přímo vyrobený a garantuje to i výrobce, tak se prostě bohužel někteří spletli. Nechápu, že je takový problém si to přiznat a být ráda, že ho tedy můžete používat. O to tady snad jde především.
Ještě zkusím tady obnovit, nemáte někdo zkušenost, kolik musí zvíře vážit, aby mohlo dostat obojek Foresto? Malá má 11 týdnů, píší od sedmi týdnů, ale má jen 850gramů, veterinář dal kapku za krk, ale ta je naprosto neúčinná a k ničemu. Nejsem schopná nikde najít minimální váhu
@terinka4444 Jakou udává minimální váhu výrobce nevím, ale používáme Foresto u našich čivavek a nejmenší ho dostala v 10 měs a to měla okolo 1 kg a v pořádku, ani o něm nevěděla a vzhledem k tomu, že má být látka neškodná jak pro zvířátka, tak i třeba pro malé děti, tak myslím, že by to mělo být v pohodě. Kapky mi přijdou víc invazivní.
@peta h píše:
@terinka4444 Jakou udává minimální váhu výrobce nevím, ale používáme Foresto u našich čivavek a nejmenší ho dostala v 10 měs a to měla okolo 1 kg a v pořádku, ani o něm nevěděla a vzhledem k tomu, že má být látka neškodná jak pro zvířátka, tak i třeba pro malé děti, tak myslím, že by to mělo být v pohodě. Kapky mi přijdou víc invazivní.
děkuju, kapka nepomáhá, ´tahám z ní blechy, už je z toho úplně hyn a já taky. A to s ní chodím jen před dům, jenže jsou tu toulavé kočky a je tu toho plno. Ona má 11týdnů a 850graů. Je pravda, že čivavy jsou asi ještě menší
když píší od sedmi týdnů, tak by mohl jít
veterinář se netvářil, ale nijak mi nepomohl
@terinka4444 mám velkýho psa, takže neporadím, jak malý peskej může být…ale vím, že existují i tablety, peskej je s ní a měsíc na klišťata a 3 měsíce na blechy. Kamarádka to používá a je spokojená.
@terinka4444 nebála bych se toho, ale určitě se můžeš ještě poradit s vet. Pokud se ti nebude snažit nacpat něco jiného. Každopádně musím Foresto vychválit do nebe. U nás nic jiného nepomohlo. Pes ho měl i když byla dcera novorozeně. Prodávají ho i v lékárně.
@u763 píše:
@terinka4444 nebála bych se toho, ale určitě se můžeš ještě poradit s vet. Pokud se ti nebude snažit nacpat něco jiného. Každopádně musím Foresto vychválit do nebe. U nás nic jiného nepomohlo. Pes ho měl i když byla dcera novorozeně. Prodávají ho i v lékárně.
já ho znám, je skvělý. No já právě byla u veterináře ve čtvrtek, on že obojek ne a dal jí kapku za krk, ještě to odměřoval a nedal jí ani plnou tu ampulku, ale v ampulce byl 1ml a on jí aplikoval 0,1ml, jeden dílek z deseti. A nejdřív prý aplikovat znovu za tři týdny. A blechy na ní skáčou, normálně jí je lovím z tělíčka. Tohle prostě nefunguje, pes je na mrtvici a já s ním. Nerada bych jí ublížila, že bych jí dala dryák, co by jí zatížil třeba játra, ale takhle to nelze dělat, musí mít ochranu, jen za včera jsme z ní sundala i tři klíšťata a to se drží jen na posekané travičce u baráku.