Kočka Ragdoll

993
13.5.16 11:53

Kočka Ragdoll

Kdo máte prosím tuto kocicku napište jak jste spokojeni. Také by mě zajímalo, jak snáší když je doma sama, když je člověk třeba v práci půl dne. Hodně se o ní píše, že je lepší pořídit rovnou dvě, ale to mi neprojde. Nedělá pak nějakou neplechu? Klidně se o ní rozepiste, potřebují nasbírat co nejvíce informací. Máme děti 15mesicu a 7let, ta starší si přeje kocicku nejvíce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
13.5.16 11:58

A proc zrovna ragdola? takove drahe plemeno… udelej radost nejakemu chudackovi v utulku… jinak i kote (jakekoliv plemeno) potrebuje peci a kdyz ho pul dne nechas same, tak znici byt, stejne jako vsechna jina podobna zviratka. Taky si uvedom, ze kocicka zije i 20 let i dele, kdyz ma peci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
13.5.16 12:06

Za me kocku ne, znici ti byt. K detem to taky neni az tak super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.5.16 12:14

Pro jeho povahu. A ano vím, že potřebuje péči jako každé zvíře, nejsem úplný laik ohledně zvířat. Měli jsme doma lecjaka zvířátka, včetně kočky a sama jsem měla úžasného Rotvajlera (už umřela stářím) a máme nového. Teď jsem na mateřské, ale jednou do práce budu muset jako každý a to zvířátko bude muset být doma samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
13.5.16 12:28

Máme ragdollku, naprosto božská povaha, nikdy nevytáhla drápky, je tichá, milá, často se mazlí, děti miluje a děti milují ji. Ano, chlupy jsou, ale máme robotický vysavač, tak to jde. Za mě obrovská spokojenost, je to náš miláček. Naše odchody do práce snáší v pohodě, prostě spí :) Je tam každý den sama od 7h do 18h a bez problémů. Když přicházíme domů, tak zívá a evidentně právě vstává :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
13.5.16 12:36

Ahoj. Má kamarádka si cíleně vybrala toto plemeno k dítěti. Má holčičku starou asi 18 měsíců a nemůže si číču vynachválit. Vůbec nic dítěti neudělá, ani když ji zkouší zvedat apod. Mně právě tou svou povahou připomíná spíš pejska (psychicky vyrovnaného), než kočku. Kdysi měla Siamky a to byl masakr. Jestli kočku k dítěti, tak tuto. Mně úplně učarovala, kdybychom už neměli pejsky, šla bych do ní! Pořizovací cena je vysoká, tuším, že 10.000 za kastráta( musela se zavázat, že ji do 9 měsíců nechá vykastrovat), jinak na chov je podstatně dražší. Ale za tu povahu to stojí- máš jistotu jejího chování vůči dítěti. Samozřejmě může mít člověk štěstí a narazit na perfektní povahu k dítěti i u „obyčejné“ kočky, ale to je o náhodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
13.5.16 12:42

Taky máme ragdollí slečnu a neměnila bych! Je to zlatíčko! Pokud nejsme doma tak spí. Nic nezničila, je čistotná ( na velkou chodí jen když jsme doma a vzhůru, protože ví, že ji vždy zkontrolujeme jestli se jí nikde nic nenalepilo na chlupy). Je " ukecaná",ale v tom nejlepším slova smyslu - když se jí na něco člověk zeptá, tak prostě mňoukne. V noci nás taky neruší, prostě jak zhasneme světlo, tak ví, že je čas být potichu a spát…Já už mám doma rozjednáno, že ji časem pořídíme ragdollího bráchu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.5.16 12:43

Děkuji i za pozitivní příspěvky. Koukala jsem na ceny, pohybují se od 4 tisíc v pohodě. 10 tisíc bych nedala, to si nemůžeme zas dovolit. Moc se mi líbí i Thajské kočky, ale ty už těch 10tisic a víc stojí. Jinak povahou jsou právě prý taky úžasné, takovi pejsci a téměř snad nelinaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
13.5.16 12:48

No, ragdolla s papíry za 4000?! Tomu bych nevěřila. A bez papírů nemáš zaručeno, že je to 100% ragdoll, takže povaha může být úplně jiná…Do toho bych nešla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
13.5.16 12:52

Jestli chceš kupovat bezpapírovku, tak pozor na nemoci a na „chov. stanici“. To se mnohým nevyplatilo… Ale o tom se určitě dočteš, když budeš pátrat. Pozor na množitele! Já mám zkušennosti jen se psými množiteli, ale u koček to bude to samé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.5.16 12:53

Jo viděla jsem, 4 500,–, ale i 8000,–. Je to dost různý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
13.5.16 12:57

No možná mě ukamenujete, ale já na ty PP zas tak nedám. Znám případy, a ne jen z doslechu, kdy zvíře s PP na tom zdravotně bylo hůř než bez PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
13.5.16 13:01

Pořizovací cena je vlastně to poslední, na co člověk musí koukat. Zjisti si ohlasy na chovku. Když si pořídíš bezpapírovku za 4000, může to být nakonec daleko větší investice, než dát 10.000 lidem, které si prověříš… Píšeš papírová za 4000? To bych si tedy zjistila, proč ji prodávaj pod cenou- v tom něco bude… Vybírej podle chovné stanice a ne podle ceny! Mohla by mít třeba jen nějakou nestandartnost ve vzhledu, ale i tak by ji určitě prodávali za větší peníze- zkus pátrat po zkušenostech ostatních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
13.5.16 13:06

Já mám velmi špatnou zkušenost s množiteli bez PP. Samozřejmě jsou někteří špatní a nezodpovědní i co maj stanici a papírákama- to už musíš dle recenzí, osobní návštěvy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
13.5.16 13:06
@mína77 píše:
No možná mě ukamenujete, ale já na ty PP zas tak nedám. Znám případy, a ne jen z doslechu, kdy zvíře s PP na tom zdravotně bylo hůř než bez PP.

No tak to uz vubec.Me se stalo ze jsem za bezpapiraka dala do 14dnu 5000kc na veterine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný