Pomůže koupě psa? Jakého vybrat? :)

Anonymní
12.5.16 23:01

pomůže koupě psa? jakeho vybrat :)

Dobrý den dámy :)
Jdu za Vámi s jednou radou.. dceru uz jsem tu řešila mockrat, ale shrnu to do jednoho..
Dcera je těžký introvert, ma v sobě psychicky blok (nejdrive to vypadalo na mutismus, ale navstevujeme psychologa a ten jej vyloucil).
Komunikuje jen s někým, spíš se potrebuje rozkoukat.. ma treba kamaradky ve skolce, krasne si s nimi hraje, baví, vse bez problemu. Ale kdyz je potkáme mimo skolku, a z dálky na dceru volaji ahooooj D…, dcera sklopi hlavu a nic :(
to same i v kroužku kde se deti učí, dcera vse plni, hlasi se, s ucitelkou komunikuje, ale jakmile sedi v kroužku a ma mluvit, tak z ni nikdo nedostane ani hlásku (nejspis kdyz je stredem pozornosti a vsichni se na ni v tu chvili divaji)
No ale ted k věci, myslite ze by mohl pomoci pes,? Pomoct se uvolnit..psych.blok nejaky ma, ale uz nevim jak na nej,..dcera ma 6let a ma nastoupit po prazdninach do školy..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
184
12.5.16 23:18

A dcera psa chce?? Prober to raději s tím psychologem. Zase se mi nelíbí, aby koupil pejska někdo na zkoušku jestli pomůže a potom se o něj nestaral. Pejsek se má pořizovat když se po něm touží, taky potřebuje lásku. Potom to dopadá tak, že skončí někde provázaný u stromu :( Tohle raději zvaž ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
12.5.16 23:30
@Anonymní píše:
Dobrý den dámy :)
Jdu za Vámi s jednou radou.. dceru uz jsem tu řešila mockrat, ale shrnu to do jednoho..
Dcera je těžký introvert, ma v sobě psychicky blok (nejdrive to vypadalo na mutismus, ale navstevujeme psychologa a ten jej vyloucil).
Komunikuje jen s někým, spíš se potrebuje rozkoukat.. ma treba kamaradky ve skolce, krasne si s nimi hraje, baví, vse bez problemu. Ale kdyz je potkáme mimo skolku, a z dálky na dceru volaji ahooooj D…, dcera sklopi hlavu a nic :(
to same i v kroužku kde se deti učí, dcera vse plni, hlasi se, s ucitelkou komunikuje, ale jakmile sedi v kroužku a ma mluvit, tak z ni nikdo nedostane ani hlásku (nejspis kdyz je stredem pozornosti a vsichni se na ni v tu chvili divaji)
No ale ted k věci, myslite ze by mohl pomoci pes,? Pomoct se uvolnit..psych.blok nejaky ma, ale uz nevim jak na nej,..dcera ma 6let a ma nastoupit po prazdninach do školy..

Není u vás někde možnost si vyzkoušet canisterapii? Aspoň by jste si to s těmi pejsky mohli vyzkoušet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
12.5.16 23:45

Neuvažovali jste o kineziologii? Ta bloky odstraňuje, pokud ji dělá dobrý kineziolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
13.5.16 00:10

Psa bych jen tak nepořizovala, doporučuji probrat nejdříve s psychologem a canisterapeutem který se soustředí na práci s dětmi. Ne každý pes je vhodný. My jsme u našeho vrhu nabízeli psy na asistenční a terapeutické pozice, ale nakonec šli do rodin jako mazlíci, protože temperament štěňat neodpovídal potřebám těch, co měli o psa zažádáno. Ono je to pro toho psa hodně náročné dělat asistenta a terapeuta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
13.5.16 06:16

Ne, pes nepomuze zlepsit bezny kontakt s lidmi. Pes pomuze zlepsit maximalne kontakt se zviraty. Navic je to velky zavazek a zmena zivotniho stylu pro celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
13.5.16 06:31

Pejska jsme meli, mame zahradu :) ale umrela nam kdyz mela dcera 2roky :( byla uz stara..takze psa jenom na zkousku bychom urcite nevzali!!! Dcera pejsky miluje a prala vy si ho, proto ho zvazujeme.. musem by to byt zahradni pes, manzel je alergik :(
zkusim se jeste poradit. Dekuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.5.16 06:51

@MišelkaX a co takhle nějaký bojový sport? Kluka teď budu přihlašovat na karate…tam se neperou, cvičí sestavy kata, učí se správnému dýchání, posiluje to sebevědomí. Ona nepotřebuje pejska, s ním se bude uzavírat úplně stejně. Ona potřebuje, aby se mezi dětmi cítila bezpečně. Já chodila z podobného důvodu na Judo, ale pro mého kluka je zrovna Judo nevhodné.

Jenže i tak hrozí, že na karate se bude cítit dobře, ale při běžných změnách ne :nevim: Co psycholog, ten nemá nápad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
13.5.16 07:05

@MišelkaX Právě jsi se odhalila z anonymity. Psa si nepořizujte. Nejhorší je, když si lidé pořídí psa tzv. k užitku. On jim plní nějakou službu, ale už za to nic nedostává, lásku, čas, péči. Prostě jsme tě koupili za určitým účelem (ať už hlídání zahrady, nebo rozveselení dítěte), tak to dělej a tím to končí.

Pes jí určitě nepomůže ke zlepšení komunikace s lidmi. Jak by to taky měl udělat? Maximálně, že s ním půjde po ulici a přiběhne dítě a bude se ptát, jak se jmenuje a jestli si ho může pohladit a tvá dcera bude jen mlčet.

Dle mne to není blok, ale nízké sebevědomí, pravda to být nemusí, ale já si to myslím. Než řešit co je teď tím, že pořídím psa, zamyslela bych se nad tím, jak to vzniklo. Proč? Co ji v životě potkalo, co jí kdo řekl, jak se k ní chováte třeba i vy (nevědomky) a dojít k tomu, z čeho to pramení. Jen tak můžete změnit příčinu a vyřešit problém.

Přeji hodně štěstí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
13.5.16 07:07

@Kakika Do karate bych ji tedy určitě s její povahou nedávala. Já do něj chodila, tak vím o co go, ale tichošlápek, co nemluví ani ve třídě se asi v tělocvičně taky moc neuplatní.

Dle mne je fakt potřeba vyřešit příčina, odstranit to, co to spustilo. A pokud by přece jen chtěli s holčičkou dělat něco pro její psychiku, doporučuji něco, co může dělat s maminkou. Takže třeba jógu, Tchaj-ťi apod.

• Citovat
  • Upravit
9180
13.5.16 07:10

Máme stejný problém. Dcera 5 let chodí do školky od 3 let, strašně ráda, seděla sama a hrála si tam.. Byla jediná která od začátku neplakala, jinak to tam vypadalo jako v kojeneckém ústavu :,(
Zlom nastal ve třídě výš, dali ji už mezi předškoláky, jiné učitelky, jiné děti, už nějaké povinnosti.
Našla si kamarádku a to je ten největší kámen úrazu. Kdy je ona ve školce, hraje si jen s ní, pokud si kamarádka hraje s někým jiným, přidá se k nim.. Pokud ve školce některý den není, brečí…
Pak chodíme do Sokola, kde děti cvičí jen s cvičitelkami.
Chodí tam ráda, ale problém nastane, když tam není nikdo z dětí s kterými se zná a nemá se koho držet za ruku…řve a nechce jít cvičit..
Je od malička hodně citlivá, i na zvuky. Příští rok jí taky chceme přihlásit do juda nebo na nějaký podobný sport. Zatím to zvažujeme, aby měla i ostřejší lokty.. Drzá a odvážná je akorát na rodiče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
13.5.16 07:21

@amazon Nedovedu si představit, jak bude dítě, které se stále musí držet nějakého kamaráda za ruku, studovat bojové umění.

• Citovat
  • Upravit
9180
13.5.16 07:31

@sunshinegirl viděla jsem hodinu a až tak o bojovým umění to není ;) Děti skáčou na trampolínách, běhají, dělají kotrmelce a učí se základy tohoto sportu..
A jinak ona je spíš samotářka, nemusí se stále někoho držet za ruku, to jsi špatně pochopila, jen jde o to, že když odchází do tělocvičny, tak se musí držet za ruce a když nemá s kým tak řve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.5.16 07:48

Psa určitě ne, to není hračka pro dítě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.5.16 08:00

@amazon Neber mi iluze o karate :lol: Ne opravdu, já se jdu teprve v pondělí podívat, ale mám to na doporučení i psycholožky, že zrovna TOHLE by synovi vyhovovalo právě pro ten nulový kontakt (samozřejmě ne asi všude, to jsem si zase našla cvičitele, který ze začátku cvičí s dětmi dýchání, sestavy kata, učí je principy karate…). Syn tedy nemá problém navázat kontakt, ale navazuje neadekvátně. No a pak to bídné sebevědomí.

Každé dítě je jiné, mě třeba taky nedoporučovali kontaktní sport a v Judu jsem se úplně našla, jezdila jsem na turnaje a hodně mě to bavilo.

Edit, pardon, označila jsem Amazon, ale chtěla jsem označit @sunshinegirl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný