Kočka Ragdoll

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.9.16 19:21

Ragdollku bez papírů si nekupuj. Ty kočičí množírny jsou ještě horší, kočky tam mají často nemoci jako FIP a FEL, množí se to příbuzenskou plemenitbou a povahu ti nikdo nezaručí. Navíc jsou chované v malých prostorech, mají často problémy s chorobnou plachostí a čistotností, některé jsou pozavírané stále v kleci a tam se to nenaučí. Jestli chceš tuhle kočku, dej šanci Ragdollce v nouzi a najdi si tam nějakou k adopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.9.16 19:33
@MartinKa36

Tak snad pokud chci nějaké zvíře, tak ho chci kvůli jeho povaze a vzhledu, takže si ho nebudu brát bez pp, nikdy nikdo nemůže říct, že bude někdo celý život zdraví, ale u pp mám alespoň jistotu, že je dané zvíře vyšetřeno na genetické vady, které mi dané plemeno nejčastěji trpí a dát 5 tisíc za bez papírové zvíře, když s pp stojí jednou tolik mi přijde… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.9.16 19:34
@Swami Harashimi

Dobrý den, chci kočku s pp, byla by k malé dcerce, takže bych se asi bála těch koček v nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4822
13.9.16 19:36

My máme a jsou moc hodné. 2 kočky jsou lepší, než 1, ale i ta to přežije. Celý den jsme v práci a vůbec ji nechybíme. Ona je tedy už starší a úplně celý den prospí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.16 19:37

@Lucy 21 OK. Poptej se poradkyně chovu, jistě ti poradí dobře, pokud ovšem ragdollky mají chovatelský klub a nejsou rozdrobené na nezávislé kluby, kdy každý pomluví každého. :-) Volila bych spíš kočku než kocoura, aby ti doma neznačkoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.9.16 19:49
@Swami Harashimi

Já ještě nejsem 100% rozhodnutá, jen zjišťuji info, pořád je pro mě více pes, takže mám strach, že mi ho přeci jenom kočka nenahradí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.16 19:54

@Lucy 21 A proč si nepořídíš tedy psa? Nejde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.9.16 20:00
@Swami Harashimi

S tím psem je to složitější, u rodičů mám psa, občas ho hlídám, často tam jezdíme a mám strach z žárlení, taky je dominantnější ke psům, druhá věc je venčení, bydlíme v bytě, takže přeci jen až půjdu do práce, mám strach, že bych nestíhala venčení, navíc pes nevydrží celý den v bytě sám a taky jsou samozřejmě na něj větší náklady. Kočka je přeci jen časově méně náročná, ale zvíře mi hodně doma chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.16 20:02

@Lucy 21 Jasně, chápu. To je rozumné. Někde je možno též chodit venčit do psího útulku. Je to výhoda, že jdeš jen tehdy, kdy se ti chce a máš čas. Hodně lidí, co nemůže mít psa, to takto využívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
13.9.16 20:31
@Swami Harashimi

Tak to mi až zase tolik nechybí, psa co mám u rodičů vídám často, spíše mi chybí to každodenní mazlení, večerní spaní v posteli :). Zase na druhou stranu ta zodpovědnost a to venčení ráno a v dešti mi vůbec nechybí a proto u nás padl návrh pořídit kočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
14.9.16 01:14
@Lucy 21 píše:
@MartinKa36
Tak snad pokud chci nějaké zvíře, tak ho chci kvůli jeho povaze a vzhledu, takže si ho nebudu brát bez pp, nikdy nikdo nemůže říct, že bude někdo celý život zdraví, ale u pp mám alespoň jistotu, že je dané zvíře vyšetřeno na genetické vady, které mi dané plemeno nejčastěji trpí a dát 5 tisíc za bez papírové zvíře, když s pp stojí jednou tolik mi přijde… :zed:

Ani u PP nemáš jistotu, mam zvíře které je v pořadku ale je to vetší jistota co vím tak chovatelé vyřadily z chovu celou větev z které pochází naše Barma kterou jsem musel jako kotě dopovat valiem a byl tak zdravej že musel dostával dva týdny injekčně dva druhy ATB a infuze, a jeto jediné zvíře z vrhu které ještě žije, jeho dědeček byl celej život chovaný kulí své agresivitě v kleci, a ten náš magor kterej mnel 2,5kg utočil naštěstí jen na zvířata v okolí a bylo mu jedno že je to pes který má 10kg. Jinak k našemu ragdollu nemůžeš odsuzovat všechny ne PP kočky, paní si udělala jeden vrh protože kamarádky chtěly ragdolla a mněla PP kočičku a k ni si sehnala PP kocoura který nebyl příbuzný takže celkem slušná chovatelka která na to nemá papíry a neseká koťata jak na běčícím pásu jako někteří PP chovatelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
14.9.16 08:43
@MartinKa36

Ale o to tady nejde, přečtěte si něco o této problematice, já chápu, že ne každý se touto problematikou zabývá, ale pokud chovám bez pp jsem prostě množitel, i když se zvířátka mají skvěle, nejsou zavřeni v kleci, pořád to je množitel a v dnešní době, kdy je psů a koček mraky, by se o téhle problematice mělo dozvědět co nejvíce lidí, mě takové diskuze před pár lety pomohla, abych si uvědomila, že zvíře bez pp prostě ne a každý inteligentní člověk tohle pochopí, bohužel pořád převládá většina co to chápat nechce a nikdy ani nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.16 15:11

@sarink Odkud kočičku máte? :)
@LVLucie Ta samá otázka :D + pokud můžete nějaké další doporučit. Už mám vlastní seznam, ale další ověřené informace se vždy hodí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
1.11.16 17:09
@Pfalenopsis píše:
@sarink Odkud kočičku máte? :)
@LVLucie Ta samá otázka :D + pokud můžete nějaké další doporučit. Už mám vlastní seznam, ale další ověřené informace se vždy hodí :)

My máme našeho kocoura od http://www.azragbey.cz. Jinak na Facebooku je skupina Ragdolls CZ a SK a tam také nabízejí chovatele volna kotatka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.16 18:35

@LVLucie Děkuji :). O skupině vím, ale chovky neznám zatím osobně a tak jsem nejraději právě za informace od někoho, kdo už ragdolla má a je z něj nadšen :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný