Forma na domácí nanuky

132
10.6.11 14:07

Forma na domácí nanuky

Ahoj, prosím o radu. Koupila jsem si formu na výrobu nanuků. Je plastová, pro celkem 8 kusů. Problém je v tom, že mi ty hotové, zmražené nanuky nejdou za žádnou cenu vyndat. Zkoušela jsem nahřívat teplou vodou, chvíli počkat, prostě nejde. Vždy se mi bohužel vysune ta plastová tyčinka, na které by měl nanuk držet a zbytek zůstane uvnitř. Je to vada materiálu nebo má špatná manipulace? Máte s tím někdo lepší zkušenosti? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3856
10.6.11 14:18

Mám z Ikea, a není problém. Když vytáhnu z mnrazáku, jen lehce nahřeju teplou vodou z kohoutku, a jdou krásně ven. Nedáváš tam přeba málo té náplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
10.6.11 14:22

Formičky po vytáhnutí trochu zahřeji v dlaních a nanuk jde pěkně vytáhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
10.6.11 14:29

Náplně mám myslím dost, zkoušela jsem míň i víc. Asi bude spíše vada materiálu. Zkusím pořídit něco kvalitnějšího. Díky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
10.6.11 14:47

mám Tupperware a jsou :palec: :palec: nanuky jdou po krátkém zahřátí rukou krásně vyndat,tyčka je tvarovaná tak že když nanuk trošku teče tak je tam takový žlábek že hned nejsou upatlané ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
10.6.11 14:53

A čím to plníte? Nemůže být chyba v tom? Dala jsem tam na zkoušku ovocný džus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
10.6.11 14:54

rozmixuji ovoce, smíchám s tvarohem nebo zakysanou smetanou s trochou hnědého cukru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
10.6.11 14:56

Hmmm, to zní lákavě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
10.6.11 14:59
Toffee píše:
Hmmm, to zní lákavě. :-)

máme to rádi, nanuky z obchodu už jsme dlouho nekoupili, děláme si tyhle. Mám obyč formičky z Ikei a jsem s nima spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
10.6.11 15:02

Asi budu muset tu Ikeu navštívit. Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
10.6.11 16:29

Já dělám dceři jenom z džusů a bez problémů… Ani nevím odkud máme formy, ale byly levné, žádnej zázrak a vytahuje je bez problémů, minutku podrží v dlani a jde krásně ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolína789456123
8.7.12 13:28

Nápad

Skuste před tím dát formu na krátkou dobu pod vlažnou dobu :) skusila sem to a šlo mi to ras na ras ebo dělám to že si to ohřeju v rukou :) tak snad vám to vyjde :D

• Citovat
  • Upravit
64
9.7.12 16:25

Já mam taky ty levný formičky z Ikea a at ti naplním čím to naplním tak nemám problém nanuk vytáhnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
15.5.13 16:25

Ahoj, chci se zeptat, zda dáváte formičky zcela plné až po barevné víčko či jen po okraj formičky - ta naše má totiž víčko vyduté a tudíž bych tu náplň musela dát do kopce. Jaké děláte recepty? Udělala jsme šlehačku s cukrem a jahodama a právě, že to nejde. Mzrazila jsem 6hod. - není to málo. Vytahuje se mi jen ta vnitřní špejle.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
15.5.13 16:39

@Osmanka Než vytáhneš nanuk, tak tu formu zahřej, třebas v dlani, tu co budeš vytahovat, jinak vyrveš jen držadlo. Dcera si je dělá a nedává je úplně vrchovaté, tak dva mm pod okraj, ono to trochu nabyde zmražením :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný