Fotky - kritika, rady, tipy

6530
8.5.15 13:57

Fotky - kritika, rady, tipy

Začínám s focením formou TFP, učím se stále nové a nové věci.
Ráda si vyslechnu kritiku, co bysete udělali jinak, co se vám líbí. A samozřejmě ráda se podívám na Vaše fotky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14979
8.5.15 14:11

Upřímně koupit si zrcadlovku z nikoho fotografa neudělá. Jednak to chce mít technické znalosti, druhak něco načteno a do třetice taky talent. Určitě je potřeba vědět něco o kompozici, fotit tak, abys nedeformovala postavu či obličej a aby ti na fotce nechyběly části těla. Taky mít i jiný objektiv než setový. Pokud fotíš lidi, tak pevnou 50 nebo 30. Určitě znalost nějakého programu pro úpravu. A umět pracovat se světlem. To tak shrnuto, co mě napadlo po shlédnutí tvého alba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.5.15 14:15

No mi se tvoje fotky teda vůbec nelíbí, ty retuše jsou příšerné :( jak psala @LadyTommy koupit si foťák z nikoho fotografa neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.5.15 14:15

@Nicollka dala jsem si práci a našla Tvoje album - pro začátek - proboha, kontroluj si pozadí, které za foceným objektem máš.. druhá věc - stíny - takhle nee.. načti - existuje spousta blogů - jak začít fotit. Zrcadlovku má dnes každej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.5.15 14:23

No, upřímně, ty fotky jsou prostě klasika, takový udělám i já se svým pidi midi foťákem, na to nepotřebuju zrcadlovku.
Přidávám se k názoru, že zrcadlovka z člověka fotografa neudělá.
Ale myslím, že s trochou cviku a trochou informací a zkušeností to bude lepší :-) Samozřejmě i talent je důležitý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.5.15 14:30

Tak vždycky platí uvědomit si „co fotím - kde fotím - kdy fotím - jak fotím“. Mně osobně jdou nejlíp osobní auta, lokomotivy a vojenská letadla - takže s dovolením na nich ukážu pár chyb, kterých jsem se v minulosti dopustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14979
8.5.15 14:31

Jeste bych dodala, ze se vykasli na foceni doma, pokusy o atelier vzdycky dopadaji hrozne. Na foceni vevnitr potrebujes svetlo a pokud doma mate klasicke male okna, tak dobreho vysledku nemas sanci dosahnout a blesk ve fotaku je neprirozeny. Navic fotit na perine/prosteradle atd je vzdycky pruser. Kdyz uz doma, tak bych vyuzila prostredi, vypada to prirozeneji.

Ted uz bude jen krasne, slunicko, vybehni do prirody a fot tam. Je to zaruka dobreho svetla, ostrych fotek a prirozeneho prostredi. Navic i deti nebudou skrobene sedet a fotky budou mit atmosferu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
8.5.15 14:37

Ted nevím kde jste co našli. sekl se mi pc u nahravani fotek :) a žádné jsem nevložila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.5.15 14:38

@Nicollka no našli jsme je u tebe na profilu v albech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
8.5.15 14:44

@LadyTommy jo jo. Jen pozor. Amater si pod tim predstavi - sviti intenzivne slunicko = jdu fotit a nejlepe kolem poledne. Na to pozor - velka zacatecnicka chyba. Pro ostre stiny a prepaly bude vysledek otres
Tzn. Fotit za slunka s odrazovkou, lepe s rozptylovace. (nutno umet, nutno asistenta) nebo za slunka, ale velmi brzo rano nebo pozde odpoledne/vecer. Kdy je slunicko mekke, nizke.
Nejlepe kdyz je slunko, ktere kratkodobe prekryje na chvilku mrak. Pak je idealni ta doba (pul minuty?)kdy mrak odplouva.
nastaveni clon, pozadi, kompozice. To se predat neda. To se musi citit.
Na retuse kasli. Ztrata casu v tvem pojeti foceni. Nauc se fotit tak aby jsi zadne retuse nepotrebovala. Usetris si cas a na tech fotkach je to zatracene znat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
8.5.15 14:45

Tak toto je moje práce… v albu mam co mi kamarádka nafocovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.5.15 14:45

@Nicollka :mrgreen: áha.. protože v profilu máš jakés album, tak to jsem prohlédla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.5.15 14:46
@Nicollka píše:
Tak toto je moje práce… v albu mam co mi kamarádka nafocovala

toto pro mne nic neříkající, bohužel :think: Jinak opravdu pozor na to pozadí.. ono by to i šlo, kdybys v pozadí neměla např plot - to prostě tříská do očí.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6530
8.5.15 14:51

Tyto jsou focené doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.5.15 14:55
@Nicollka píše: