Dítě klavír, na čem cvičit doma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dítě klavír, na čem cvičit doma
Ahoj holky, chci dát dceru od první třídy na klavír, ale přemýšlím co koupit domu za cvičný nástroj, koukala jsem na digitální piano a to se pohybuje od 25tis vic, takže to bych jí mohla pořídit až tak na vánoce, dřív bych to dohromady nedala. Nevíte zatím o něčem levnějším? Četla jsem, že klávesy nejsou vhodné. Děkuju za radu. A ještě by mě zajímalo kolik kroužků mělo vaše dítko v první třídě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@mischelinmisa ani digitální piano není vhodné, na elektornice nejde dělat to samé, co na klasickém klavíru. Já jsem hrála od 4 let, rodiče si nemohli dovolit koupi klavíru, tak jsme měli pianino z půjčovny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No co si budeme povidat, piano by bylo vhodnejsi…problem ale take bude s cenou a umistenim… klavesy jsou proste jine…spis bych se zeptala v liduscce co oni si o tom mysli
- Citovat
- Upravit
Zanovni piani sezenes levneji, kolikrat jsem ho videla za odvoz. Nechat ho zkouknout ladicem, jestli pujde naladit a mozna jeste usetris.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
POkud mate kam piano doma dat, inestujte do nej, v bazarech se bude pohyovat kolem 20tis., tak je pak jasna volna zda piano ci klavesy
- Citovat
- Upravit
My jsme se ptali učitelky a klávesy sice nejsou klavír, to je jasné. Nemá to takový zvuk, žádná dynamika, pedál. Ale říkala, že z toho začátku jí to nevadí. A nebyli jsme jediní. Pro ty začátky to stačilo. Aspoň se mu líp mačkaly klávesy u klavíru je to těžší. Pedál ze začátku vůbec nepotřeboval. Takže doma klávesy a ve škole klavír. Potom jsme pořídili také digi piano Yamaha. Tam už máš i tu dynamiku, pedály,…Sice to není klavír, ale jsme s ním spokojení ![]()
Příspěvek upraven 05.05.15 v 14:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My (zrejme) pujdem do digitalu samozrejme s mechanickou klaviaturou. Jiste ze to nebude stejne, ale v zasade to nebude tak jine, aby se s tim nesrovnal. Ostatne pianino a klavir taky nejsou to same, doma se cvici na pianinu a na koncerte se hraje na klavir.
Hlave aby to nebyl syntak s malyma klavesama, co nekladou zadny odpor.
Ja teda nemam vubec ambice vychovat konzervatoristu, jde mi jen o zaklady.
Nemam jeste prvnaka, ale predstavuji si hudebku (nejlepe pripravnou tridu, aby to bylo jen 1× tydne), skauta (zrejme ho jeste nevezmou) a nejaky sport (pokud se jeste nenauci plavat, bude pokracovat v plavani). V budoucu bych rada nejake zajmove krouzky, jako elektro, nebo rybare, ale sotva to bude zvladat logisticky i penezne.
Pokud se tyce hudebky, je problem s motivaci, nevim, jak bude cvicit. Kdyby na zakladkach nebyla hudebni vychova tak odflakla, do zuš bych ho asi vubec nedala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se zeptat proč nejsou vhodná digitální piana? Konkrétně v čem? Nevyznám se v tom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kamikadze píše:
POkud mate kam piano doma dat, inestujte do nej, v bazarech se bude pohyovat kolem 20tis., tak je pak jasna volna zda piano ci klavesy
Hele je to dost rizikovy, pokud si s sebou nevezmes odbornika, muzes snadno koupit „mrtvolu“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava No já bych právě dceru chtěla přihlásit na klavír, squash a výtvarku, ale nevím jestli tři kroužky není moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinmisa píše:
Můžu se zeptat proč nejsou vhodná digitální piana? Konkrétně v čem? Nevyznám se v tom.
ja mam za to, ze vadi hlavne syntetizatory, tzv „pianka“, ktera maji mensi klavesy a ty klavesy nekladou zadny odpor - proste je zmacknes a ono to sepne nejaky kontakt jako vypinac. Kdyz si koupis digitalni piano, ktere ma mechanickou klaviaturu - je o dost vetsi a tezsi - tak je tam ten spinac taky, ale pri hrani mas mechanicky skoro stejny pocit, jako kdyz hrajes na normalni piano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinmisa píše:
@Pudloslava No já bych právě dceru chtěla přihlásit na klavír, squash a výtvarku, ale nevím jestli tři kroužky není moc.
no ja mam taky strach. fakt nevim, co ubrat. Jestli tu hudebku nedat az pozdeji…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mischelinmisa Nerekla bych, ze jsou 3 krouzky moc. Vzdy zavisi, jakou domaci pripravu ty krouzky potrebuji. Problematicky je nastroj, kdy se musi cvicit doma nejlepe denne. Pokud jen dite nekam dojde, tam 2 hod maluje a jde domu, tak to zatezuje minimalne. Pak je otazka sport, na zacatku to bude nejake rozkoukavani se 2× tydne, s vzrustajicim vekem narocnost stoupne, ale to zase jiz odpadne neco jineho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
Hele je to dost rizikovy, pokud si s sebou nevezmes odbornika, muzes snadno koupit „mrtvolu“.
Tak to jsem pociata, ze si nekoho s sebou vezme:-))
- Citovat
- Upravit