Dítě klavír, na čem cvičit doma?

1402
5.5.15 14:10

Dítě klavír, na čem cvičit doma

Ahoj holky, chci dát dceru od první třídy na klavír, ale přemýšlím co koupit domu za cvičný nástroj, koukala jsem na digitální piano a to se pohybuje od 25tis vic, takže to bych jí mohla pořídit až tak na vánoce, dřív bych to dohromady nedala. Nevíte zatím o něčem levnějším? Četla jsem, že klávesy nejsou vhodné. Děkuju za radu. A ještě by mě zajímalo kolik kroužků mělo vaše dítko v první třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
5.5.15 14:20

@mischelinmisa ani digitální piano není vhodné, na elektornice nejde dělat to samé, co na klasickém klavíru. Já jsem hrála od 4 let, rodiče si nemohli dovolit koupi klavíru, tak jsme měli pianino z půjčovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
5.5.15 14:21

No co si budeme povidat, piano by bylo vhodnejsi…problem ale take bude s cenou a umistenim… klavesy jsou proste jine…spis bych se zeptala v liduscce co oni si o tom mysli

• Citovat
  • Upravit
5.5.15 14:24

Zanovni piani sezenes levneji, kolikrat jsem ho videla za odvoz. Nechat ho zkouknout ladicem, jestli pujde naladit a mozna jeste usetris.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
5.5.15 14:24

POkud mate kam piano doma dat, inestujte do nej, v bazarech se bude pohyovat kolem 20tis., tak je pak jasna volna zda piano ci klavesy

• Citovat
  • Upravit
156
5.5.15 14:26

My jsme se ptali učitelky a klávesy sice nejsou klavír, to je jasné. Nemá to takový zvuk, žádná dynamika, pedál. Ale říkala, že z toho začátku jí to nevadí. A nebyli jsme jediní. Pro ty začátky to stačilo. Aspoň se mu líp mačkaly klávesy u klavíru je to těžší. Pedál ze začátku vůbec nepotřeboval. Takže doma klávesy a ve škole klavír. Potom jsme pořídili také digi piano Yamaha. Tam už máš i tu dynamiku, pedály,…Sice to není klavír, ale jsme s ním spokojení :)

Příspěvek upraven 05.05.15 v 14:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.5.15 14:26

My (zrejme) pujdem do digitalu samozrejme s mechanickou klaviaturou. Jiste ze to nebude stejne, ale v zasade to nebude tak jine, aby se s tim nesrovnal. Ostatne pianino a klavir taky nejsou to same, doma se cvici na pianinu a na koncerte se hraje na klavir.
Hlave aby to nebyl syntak s malyma klavesama, co nekladou zadny odpor.
Ja teda nemam vubec ambice vychovat konzervatoristu, jde mi jen o zaklady.

Nemam jeste prvnaka, ale predstavuji si hudebku (nejlepe pripravnou tridu, aby to bylo jen 1× tydne), skauta (zrejme ho jeste nevezmou) a nejaky sport (pokud se jeste nenauci plavat, bude pokracovat v plavani). V budoucu bych rada nejake zajmove krouzky, jako elektro, nebo rybare, ale sotva to bude zvladat logisticky i penezne.
Pokud se tyce hudebky, je problem s motivaci, nevim, jak bude cvicit. Kdyby na zakladkach nebyla hudebni vychova tak odflakla, do zuš bych ho asi vubec nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
5.5.15 14:30

Můžu se zeptat proč nejsou vhodná digitální piana? Konkrétně v čem? Nevyznám se v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.5.15 14:31
@Kamikadze píše:
POkud mate kam piano doma dat, inestujte do nej, v bazarech se bude pohyovat kolem 20tis., tak je pak jasna volna zda piano ci klavesy

Hele je to dost rizikovy, pokud si s sebou nevezmes odbornika, muzes snadno koupit „mrtvolu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
5.5.15 14:32

@Pudloslava No já bych právě dceru chtěla přihlásit na klavír, squash a výtvarku, ale nevím jestli tři kroužky není moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.5.15 14:33
@mischelinmisa píše:
Můžu se zeptat proč nejsou vhodná digitální piana? Konkrétně v čem? Nevyznám se v tom.

ja mam za to, ze vadi hlavne syntetizatory, tzv „pianka“, ktera maji mensi klavesy a ty klavesy nekladou zadny odpor - proste je zmacknes a ono to sepne nejaky kontakt jako vypinac. Kdyz si koupis digitalni piano, ktere ma mechanickou klaviaturu - je o dost vetsi a tezsi - tak je tam ten spinac taky, ale pri hrani mas mechanicky skoro stejny pocit, jako kdyz hrajes na normalni piano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.5.15 14:34
@mischelinmisa píše:
@Pudloslava No já bych právě dceru chtěla přihlásit na klavír, squash a výtvarku, ale nevím jestli tři kroužky není moc.

no ja mam taky strach. fakt nevim, co ubrat. Jestli tu hudebku nedat az pozdeji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
5.5.15 14:38

@mischelinmisa Nerekla bych, ze jsou 3 krouzky moc. Vzdy zavisi, jakou domaci pripravu ty krouzky potrebuji. Problematicky je nastroj, kdy se musi cvicit doma nejlepe denne. Pokud jen dite nekam dojde, tam 2 hod maluje a jde domu, tak to zatezuje minimalne. Pak je otazka sport, na zacatku to bude nejake rozkoukavani se 2× tydne, s vzrustajicim vekem narocnost stoupne, ale to zase jiz odpadne neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
5.5.15 14:39
@Pudloslava píše:
Hele je to dost rizikovy, pokud si s sebou nevezmes odbornika, muzes snadno koupit „mrtvolu“.

Tak to jsem pociata, ze si nekoho s sebou vezme:-))

• Citovat
  • Upravit
1402
5.5.15 14:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení