Dítě klavír, na čem cvičit doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43037
5.5.15 16:56

@Jančik u nas pred skolou neberou, reditelka rikala, ze musi umet trochu cist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
5.5.15 16:57

@Jančik tak s tím úplně souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
5.5.15 17:01

@Pudloslava nene, vím jaký je rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
5.5.15 17:02
@Pudloslava píše:
ma odklad. maji tak tzv.MIX - v jedne dvouhodinovce maji tancovani a zpev nebo malovani, to se strida. Pripravku maji az pro deti, co si vyberou nastroj a pry musi chodit do skoly, takze bude i pristi rok chodit do toho mixu. On moc motivovany neni, spis je s tim smireny, protoze o tom mluvim jako o samozrejmosti, ale moc nechce - nechce delat nic. Tak se ani nesnazi, nedonutila jsem ho treba vytleskavat, na melodii pisnicek kasle - prestoze zadany ton dokonale zazpiva a zahranou pisnicku pozna, tak „Pec nam spadla“ zpiva blbe.
A obecne domaci priprava k cemukoli je problem - i blbou logopedii mame problem cvicit - prevazne je to moje chyba. Kdyz si ale predstavim, jak ho tlacim pres odpor aby denne cvicil, tak nevim, jestli to zvladnu.

Hodně záleží na učiteli. Já bych řekla, že z 90% to je právě o tom. Pokud učitel umí dítě správně namotivovat, tak ti bude hrát samo. Ale pokud toto neklape, tak se můžeš stavět třeba na hlavu a dítě ti cvičit nebude, nebo to bude dělat s odporem. Jestli máš možnost, tak se trochu poptej na učitele a podle toho se rozhodni. A pokud má odklad, tak splňuje podmínku 5 let a od 5 může do ZuŠ do přípravky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
5.5.15 17:06
@Pudloslava píše:
@Jančik u nas pred skolou neberou, reditelka rikala, ze musi umet trochu cist.

Musí umět číst, pokud bys trvala na hudební nauce, ale ta je povinná až od 2.třídy. U nás i v okolních hudebkách to tak aspoň je. Od kámošek děti taky chodí nebo chodily od 5 a nikdo po nich nechtěl, aby umělý číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
5.5.15 17:18
@Jančik píše:
Hodně záleží na učiteli. Já bych řekla, že z 90% to je právě o tom. Pokud učitel umí dítě správně namotivovat, tak ti bude hrát samo. Ale pokud toto neklape, tak se můžeš stavět třeba na hlavu a dítě ti cvičit nebude, nebo to bude dělat s odporem. Jestli máš možnost, tak se trochu poptej na učitele a podle toho se rozhodni. A pokud má odklad, tak splňuje podmínku 5 let a od 5 může do ZuŠ do přípravky.

reditelka pravila, ze „oni to maji jinak“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
5.5.15 17:22

Jenže ono to má fakt každá hudebka jinak, u nás jsou dvě přípravky a první ročník od druhé třídy kvůli čtení.
Učitelku máme na doporučení, dcera byla hodně plachá a nesmělá a potřebovala velice vlídný přístup, svou učitelku miluje a nedokázala by ji zklamat :-) je vlídná, milá, přitom má opravdu úspěchy se svými žáky.
dcera má vůbec obrovské štěstí na dobré učitele - do první třídy jsem ji dala kamarádce, což je nejlepší učitelka pod sluncem a když je dcera nemocná a nemůže do školy, brečí :-D po víkendu volá, jak se těším do školy.. v družině má úžasnou vychovatelku, která s nima dělá, co jim na očích vidí.. takový vstup do školního života bych přála každému dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
5.5.15 17:35

@Pudloslava a nema treba syn zajem o nejaky jiny nastroj? Syn si vybral kytaru a tak nejak i cvici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
5.5.15 17:52
@slunik píše:
@Pudloslava a nema treba syn zajem o nejaky jiny nastroj? Syn si vybral kytaru a tak nejak i cvici :mrgreen:

to neni o klaviru, ten chce nejspis protoze je to velka krava a zatim ho doma nemame. predtim mel zajem o trubku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
5.5.15 17:59
@mischelinmisa píše:
Můžu se zeptat proč nejsou vhodná digitální piana? Konkrétně v čem? Nevyznám se v tom.

Digitální piána jsou v pohodě, ale musí člověk koupit kvalitní s kvalitní klaviaturou. My jsme měli původně Yamahu, ale nebylo to ono. Teď máme Kawai a to je něco úplně jinýho. Ale stálo už ca 40 tisíc. Ale u nás hraje i manžel, takže si ho koupil spíš pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
5.5.15 18:15

@Pudloslava tak si nech doporucit nastroj od ucitelky. Nam doporucili housle, kytaru nebo violoncello. Nastesti zvolil synek kytaru :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
5.5.15 18:50

Mame digitalni piano, dcera hraje druhym rokem. Nastupovala hned v prvni tride, i do hudebni nauky, ale ona byla napred, umela cist, takze to nebyl problem. Piano mame zdarma pujcene od moji segry, ktera ho nevyuziva. Do budoucna uvazuju o koupi kasickeho piana, pokud ji bude hrani nadale bavit. Ja mela v detstvi klavir - kridlo pres pul obyvaku :mrgreen: museli ho tenkrat stehovat oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
5.5.15 19:40

@celinne Ráda bych věděla, jak může digitální piáno dítěti ublížit? Já to po nějakých 2 letech hraní fakt nepoznám, hrála na něj u nás kamarádka, která má za sebou tuším 13 let klavíru a říkala, že dobrý. Předchozí učitelka nám ho doporučila. Vzhledem k bytu v paneláku mi to opravdu přišlo jako velmi vhodné, se synem žádné ambice nemáme, bude hrát, dokud ho to bude bavit. Třeba bude jednou za hudební vzdělání rád, mě to např. pomohlo k vystudování vysněného oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
6.5.15 08:41
@zuzkasim píše:
@celinne Ráda bych věděla, jak může digitální piáno dítěti ublížit? Já to po nějakých 2 letech hraní fakt nepoznám, hrála na něj u nás kamarádka, která má za sebou tuším 13 let klavíru a říkala, že dobrý. Předchozí učitelka nám ho doporučila. Vzhledem k bytu v paneláku mi to opravdu přišlo jako velmi vhodné, se synem žádné ambice nemáme, bude hrát, dokud ho to bude bavit. Třeba bude jednou za hudební vzdělání rád, mě to např. pomohlo k vystudování vysněného oboru.

Tak ublížit bych neřekla, pokud nejsou ambice a jde jen o to, aby se dítě naučilo noty, zahrálo tak nějak skladbu bez větších nároků, tak to určitě stačí.
Ale já po svých žácích vyžaduji daleko víc a na to prostě digitál nestačí. Naučit se noty, prstoklady apod. ja základ, potom ale je potřeba pracovat na úhozu, tónu, barvě, výrazu, dynamice. A to z digitálu nedostanu. Mám tedy zkušenost s těmi okolo cca 20tis. S těmi dražšími ne, tak to nevím, ale iluze si nedělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
6.5.15 09:14

@celinne Asi taky záleží na oblíbeném žánru, ne každý touží hrát klasiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze