Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
U nás mají velký úspěch kalendáře. Nechávám dělat A3 a dělám tam koláže, ať je tam víc fotek. Pak měl mega úspěch polštářek a hrnek (ale z toho se nepije
).
Sama teď v hlavě vymýšlím, co jak mojí, tak manželově mamce, obě mají kulatiny v brzké době. Mamce bych ráda něco od narození, nějaký obraz nebo tak. Ale to bude fuška probrat papírové fotky, naskenovat.
Tady ty věci zaberou většinou hodně času. Ale mě to třeba dost baví a zrelaxuju se u toho, když večer děcka usnou. I když si pak nadávám, že jsem mohla spát
![]()
@alli_li píše:
A co me ted napadlo co.ma manzel v praci
http://www.darky-foto.com/…y-p-187.html?…
Jo, magický hrnek u nás taky zabodoval.
Já už dala tašku přes rameno několikrát fotoknihu, hrneček, hodiny, puzzle. ano, je to časově náročnější, ale pro mamku ten čas ráda investuju..nechtít to kvůli časové náročnosti dělat, dám tím dotyčnému najevo, že mi za můj drahocenný čas nestojí…
@Tunrida píše:
Já jsem se taky zamyslela nad tím kalendářem, že to aspoň k něčemu teda bude, ale váhám nad tím, jaké typy fotek tam dát. Na nějaká profi focení nechodíme, děláme prostě momentky podle toho, co se zrovna děje a to taky ne nějak pravidelně. Tak jestli tam jakoby nějak zpětně dávat fotky vlastně o rok mladší z toho měsíčního období nebo jenom vybrat nějaký slušný „pózovací“ fotky nebo se přemoct a zařídit nějaký to foceníJediný štěstí je, že na mě a asi ani na manžela na těch fotkách moc zvědavá není, tak by snad měl stačit syn
Já teda beru fotky, jak je máme. Jsou tam i s těma šílenejma červenejma datumama, ale to neřeším. Profi taky nemáme. Já sama fotím ráda a hodně a nezakládám si na tom, aby ta fotka nějak vypadala (nebo zakládám, ale opravdu fotit se teprve učím). Důležitější je to, co na ní je, ne ![]()
@zrcadlo píše:
Jo, magický hrnek u nás taky zabodoval.
Asi ho dám příště. Z klasického nechtějí pít, aby se nepoškodil
![]()
@Aries6 píše:
Asi ho dám příště. Z klasického nechtějí pít, aby se nepoškodil![]()
My ho právě dávali, protože babička málo pije, tak jsme jí říkali, že aby viděla pravnouče, musí si uvařit čaj ![]()
@slavuska1 Ono ani tak nejde o čas nad tím strávený, ale o to, že pro to nemám nějaký ten cit nebo co a nedokážu vybrat. Už jsem jednou začala vybírat fotky, který bych chtěla nechat vyvolat do alba a zatím pořád nic
Já si třeba strašně ráda prohlížím fotky, ale prostě prohlížím a vzpomínám. To přehrabování a přebírání na „vhodný a nevhodný“ mě nebere. Už dost dlouho uvažuju o tom, že zruším digitál a zprovozním obyč foťák na filmy a ty si nechám vždycky vyvolat a rovnou založím. ![]()
@Tunrida Zajímavá myšlenka. Já zatím tak jednou za 3/4 roku vyvolávám. Dost si na tom zakládám. Ale fotím fakt hodně, takže i po masivním vytřídění mám strašně moc fotek. Tak jsem zvědavá, kam to povede. Donekonečna to nepůjde… ![]()
Já dělám každý rok fotokalendář, vždycky dělám fotku z toho měsíce (plus mínus), akorát o rok mladší. Na fotky myslím celý rok, abych vyfotila každý měsíc nějakou hezkou, většinou fotím portréty, někde v přírodě. A pak udělám jednoduchý kalendář, velkou fotku a nějaký hezký číselník, který někde najdu, letos už si možná troufnu něco udělat sama
. Nelíbí se mi ty „dětské“ šablony ve fotoeshopech.
Dělám ho i pro nás, visí na zdi v kuchyni a moc ráda se na něj dívám
.
@xstrasilka píše:
@medunka23 Tak nemyslím, že je takový problém vybrat 12 fotek na kalendář, alespoň je vidět, že si s tím dal člověk trošku práce. Mě to teda i baví, víc než běhat po obchodech a vybírat hadříky.
tak ono pokud tebe toto baví, naprosto chápu, že není problém najít 12 fotek, ale vzhledem k tomu, že ani zakladatelku, ani mě to neba, tak ze své zkušenosti probírat se fotkama a ztratit stím čas tak fakt nejjednodušší je vzít jednu pěknou momentku dítěte a šoupnout jí na hrnek. Já radši strávím třeba v knihkupectví dvě hodiny vybíráním knihy než nad fotkama, ale naštěstí to máme podobně celá rodina, jen ta tchyně no… ![]()
My děláme již několik let kalednáře a babičky jsou šťastné. Výroba je ale vopruz, naštěstí se toho většinou ujme můj muž. Bohužel to jsou jediné fotky, které nakonec skončí na papíře, jinak už je máme jen elektronicky.