Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky, máte zkušenost s fotografem u porodu? Jak na to reagovali lékaři? Zajímá mě především porodnice Milosrdných bratří v Brně. Psala jsem tamním lékařům, ale nikdo neodepsal. :/ Předem děkuji.
@Beruska0007 Zkušenost nemám. Ale jaký je rozdíl mezi tím, když tam máš partnera a třeba maminku a jeden by celou dobu fotil? Podle mě prostě zaplatíš za přítomnost kohosi u porodu a hotovo. Tak nějak tipuju, že by se k tomu stavěly v porodnici, kde jsem byla já.
No nevím, cizího fotografa bych tam teda mít nechtěla, ale asi ani nikoho z rodiny. Nechápu, co by měl jako fotit:-).
@Beruska0007 to bys fakt chtěla mít u porodu cizího chlapa?
Jinak myslím, že v porodnici to dovolí, však je na tobě, koho si s sebou vezmeš. Ale myslet si budou to samý co většina, že to je fakt ujetý ![]()
Krásné fotky má třeba Katka Svobodová. Nemyslela jsem nějakou „ujeťárnu“, ale decentní fotky maminky jak drží tatínka za ruku, pak jak poprvé chovají miminko atd.
@Berousik …nebo i na webu www.mlynkovi.cz jsou hezké fotky porodu.
@Beruska0007 píše:
No přiznám se, že mě se ty fotky nelíbí, max. ta fotka s miminkem, ale už vůbec bych si je nedávala takto na internet, aby je kdekdo viděl. Nechápu nutnost některých lidí zveřejňovat svoje intimní okamžiky. Ale každý to má jinak. Každopádně bych se zeptala přímo v porodnici, jak to tam je, určitě nejsi jediná, kdo se chce nechat fotit.
@Beruska0007 píše:
hm ale to je fakt hezký, to musím uznat.
Já bych osobně nikoho cizho u porodu nechtěla, je to pro mě moc intimní věc, ale když to takhle chceš…nemyslím, že bys měla mít ze strany personálu nějaký problém. Spíš si budou myslet svoje no. Ale fotky fakt pěkný.
Upřímně, vadí Vám tam pomalu i personál, ale vzít si tam cizího chlapa s foťákem, na to nejste, ženské, pintlich? Že neodepsali lékaři? Asi v tu chvíli měli na práci něco nepodstatného, třeba rodili
nebo probírali s rodičkami individuálně jejich obsáhlé porodní plány. Už se s těmi porody moc nadělá.
@Burj Chalifa juu, oni rodí lékaři? já si teda až do ted myslela, že rodí matka ![]()
@Beruska0007 to už můžete nafotit na pokoji a ne ještě při porodu, myslím že člověk je kolikrát rád když to odrodi a ne se jeste culit do foťáku.
@Natka35 Ještě jsem neviděla, že by se rodička kdy culila do objektivu. Focení probíhá formou reportáže, tzn. žádné pózování, jen zachycení momentů, tak jak přirozeně plynuly. Nedávno jsem viděla moc hezké album, kde v první části nebyla rodička skoro v záběru, spousta detailů na nemocnici, auto, v kterém přijeli, záběr na recepci, pokoj, vybavení, na konci zase záběry na detaily kolem miminka, číslo na váze, pásek kolem zápěstíčka, tatínkova slza dojetí… dohromady to tvořilo krásný příběh. A tak to má být, když se to nafotí správně ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.