Porodnice Vysoké Tatry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.4.17 20:23

Porodnice Vysoké Tatry

Prosim vas, manzel prisel se skvelym napadem jet do Tater v dobe kdy ja budu 36., 37.tt. Kdyz pominu to, ze budu mit problem vyjit i 3 schody do jidelny, budu desne prijemna a v naladenekde lozit… tak resim otazku porodu, pac mam strach, aby nemelo dite misto narozeni Strbsky pleso, pripadne lanovka na nej :mrgreen: Mate zkusenost ze to a vas prislo nekde mimo CR, neplanovne? Prvni porod 4,5 hodin, po terminu, ale i tak, proste mam z toho luft… ani nevim co tam kde je za moznosti… pardon za anonym, nerada bych kazani od segry a nasledne mamky a babicky co blbnu, plany jim sdelovat nehodlam. Dik.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
24.4.17 20:36

Promiň, ale toto je hloupost. Ať manžel jede sám, případně nebude u porodu doma :nevim: Nebo ať výlet odloží :nevim:

Jako jasně, asi tě tam ošetří (pokud vím, tak asi nejbližší porodnice je v Popradu), ale máš to zapotřebí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
24.4.17 20:37

A to jako musíš jet? Žádná pojišťovna tě nepojistí takže si případný porod zaplatíš. A k tvému dotazu kamaradka tam žije rodila 2× v popradu a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 20:43
@Dermabion píše:
A to jako musíš jet? Žádná pojišťovna tě nepojistí takže si případný porod zaplatíš. A k tvému dotazu kamaradka tam žije rodila 2× v popradu a v pohodě.

Vidis, to mi nejak nedoslo s tim pojistenim… Ja mu rikala ze klidne pojedem ale nekde kolem baraku, ze nechci mimo republiku, jako jak se znam tak bych stejne byla akorat v nervu..

• Citovat
  • Upravit
1614
24.4.17 20:48

No vidíš. Pojišťovny pojišťují max do 34tt myslím pokud si to dobře pamatuju. Mi to přijde zbytečné stejně nikde nepochodíš. Raději si zajeďte nekde do přirody v čr :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
24.4.17 20:58
@Anonymní píše:
Prosim vas, manzel prisel se skvelym napadem jet do Tater v dobe kdy ja budu 36., 37.tt. Kdyz pominu to, ze budu mit problem vyjit i 3 schody do jidelny, budu desne prijemna a v naladenekde lozit… tak resim otazku porodu, pac mam strach, aby nemelo dite misto narozeni Strbsky pleso, pripadne lanovka na nej :mrgreen: Mate zkusenost ze to a vas prislo nekde mimo CR, neplanovne? Prvni porod 4,5 hodin, po terminu, ale i tak, proste mam z toho luft… ani nevim co tam kde je za moznosti… pardon za anonym, nerada bych kazani od segry a nasledne mamky a babicky co blbnu, plany jim sdelovat nehodlam. Dik.

známá, která má manželovy rodiče v Německu, též už po 34 týdnů v prosinci loňského roku za nimi s manželem nejela, nikdo jí nepojistil a kdyby začala rodit, musela by si vše v zahraničí uhradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
24.4.17 21:02

Nešla bych teda ani náhodou, v tak pokorčilm těhotenství j eúnavná už jen ta cesta, na víc jak vycházky to taky není. Nicméně kdyby jsi se vyrazit rozhodla, platba ti nehrozí, je to nutná péče a byla by ti s evropským průkazem zdravotního pojištění poskytnutá péče za stejných podmínek jako domácím, tj. bez platby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
24.4.17 21:23

@selia máte pravdu zajímalo mne to tak jsem si to vyhledala. Pokud se bude jednat o náhlý porod pojišťovna proplatí to co by platila v čr. Pokud je porodní péče v zahraničí dražší doplací to pacient. Zakladatelce omlouvám za mystifikaci. Já to neveděla vždy se pojišťovala a když už to nešlo nevytáhla jsem paty z čr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
24.4.17 21:33

Jej to bych fakt nejela 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
24.4.17 21:40

Zjistila bych si, kolik je případně ten doplatek a jela bych. Pokud nemáte doma nějaké povinnosti, kvůli kterým by jste se museli vracet na čas, proč neporodit dítě na Slovensku. Ještě bych si ale dala majzla, nevím, jaké mají zákony, aby nakonec nebylo dítě národnosti slovenské. :lol:
Třeba by se Vám pobyt protáhl a přivezli by jste si mimčo z dovolené. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
24.4.17 21:41
@Anonymní píše:
Prosim vas, manzel prisel se skvelym napadem jet do Tater v dobe kdy ja budu 36., 37.tt. Kdyz pominu to, ze budu mit problem vyjit i 3 schody do jidelny, budu desne prijemna a v naladenekde lozit… tak resim otazku porodu, pac mam strach, aby nemelo dite misto narozeni Strbsky pleso, pripadne lanovka na nej :mrgreen: Mate zkusenost ze to a vas prislo nekde mimo CR, neplanovne? Prvni porod 4,5 hodin, po terminu, ale i tak, proste mam z toho luft… ani nevim co tam kde je za moznosti… pardon za anonym, nerada bych kazani od segry a nasledne mamky a babicky co blbnu, plany jim sdelovat nehodlam. Dik.

Nejela bych. Manžela bych poprosila, aby byl solidární a buď zůstal doma, aby mi mohl být oporou u porodu a nebo ať jede sám, ale pak nelituje, že to třeba nestihl. Upřímně by mě naštvalo, kdyby se rozhodl jet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
24.4.17 21:41

Na druhou stranu porodíš všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
24.4.17 21:55

Zas rodit s vyhlídkou na Gerlach nemusí být tak špatný :lol:
jestli budeš ležet většinu času na lehátku u hotelu, chodit na procházky okolo štrbského pleasa a koukat na kopce, tak čo už. :)
Jen ta cesta tam nemusí být příjemná, s takovým břichem není dlouhá cesta autem asi nic extra.
Zjistila bych si podmínky cestovního pojištění a případné příplatky na místě a rozmyslela, jestli to stojí za to, když stejně asi na ten Gerlach nevylezeš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
24.4.17 21:56

Já jsem jela s manželem ve 37tt do Vysokých Tater a dovolenou jsem si moc užila a naštěstí porodila u nás v termínu. Manžel moc jet nechtěl, měl strach. Takže záleží na Vás. My měli zaplacený voucher a ono by to propadlo, dříve jet nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
24.4.17 22:25

Osobne bych nejela kvuli ceste-sedet v aute, tlacilo by me bricho. Jinak porodnice je v Poprade a kolegyne ze Slovenska tam rodily a byly spokojene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková