Fotografování Praha
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Fotografování Praha
Ahoj,
už nějakou dobu mě baví fotografování a velmi ráda bych se tomu věnovala. Jenže mi přijde, že v dnešní době je šíleně moc lidí, kteří se věnují fotografování a mají více možností, proto stále váhám, zda se do toho opravdu pustit.
Ráda bych se zaměřila na focení novorozenců, dětí a rodinných fotografií. Bohužel nejspíš nikdy nebudu mít možnost ateliéru - přeci jen Praha není levná a já budu ráda, pokud si s přítelem pořídíme vlastní bydlení…
Proto bych se vás ráda zeptala na váš názor. Zatím jsem fotila spíše své známé, ale je to něco, co mě opravdu moc baví.
Pár mých fotografií můžete najít zde:
http://www.lovies47.cz/…galerie.html
Vzhledem k tomu, že bydlím v Praze, tak bych se i ráda zeptala, zda je tu někdo, kdo by měl třeba i zájem o fotografování ode mě?:)
Budu moc ráda, pokud si myslíte, že má cenu se snažit v oboru, ve kterém je konkurence opravdu veliká…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak ateliéry jdou pronajmout, mají hodinové sazby, poměrně hodně ateliérů to nabízí. Prahu neznám, ale v Plzni 250-300 na hodinu. Můžeš si ho pronajmout na jeden den nebo jen na jedno focení.
Jestli můžu technickou poznámku, aby tě to neurazilo, většina těch fotek, a může to být degradací na rajčeti, ale většina těch fotek není ostrých, a nejsou ostré oči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zjisti si jak je s konkurencí ve tvém okolí. Já si otevřela ateliér v září a jsem u nás v naší části jediná. A hlavně mám ateliér doma, takže nemusím platit nájem.
Ve které části Prahy bydlíš?
Jinak fotky miminek u mě v počítači jsou rozostřené. Ale ostatní fajn ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jity-lovies Mrkla jsem na tvá fota a dovolím si říct, že to není špatné, ale budeš muset na sobě ještě zapracovat. Souhlasím s @terinka4444 že máš zaostřeno třeba na nos a to co je dál (oči) je již mírně rozostřené. Při portrétování a prezentaci takových prací je třeba, aby byl celý obličej ostrý.
Jinak se toho neboj, jdi do toho, časem třeba bude i ateliér, ale to víš, je před tebou ještě hodně práce.
U nás třeba zase hodně fotografek - amatérek s profi přístupem - fotí v dětských centrech. Domluví se den, maminky se objednají, fotografky si připraví v centru nějaké to pozadí, nasvítí a po půl hodinách chodí objednané maminky - i to by mohla být zpočátku cesta. Držím pěsti!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já bych řekla, že jako hobby asi dobrý, ale živit se tím zatím asi nebudeš. Já bych za to tedy nezaplatila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jity-lovies Máš pravdu, že konkurence je v tom obrovská, je to teď takový dost IN
… Ale když koukám na ty tvoje fotky… já nevím, mě osobně se teda na profesionální úrovni moc nelíbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dneska se nechává fotit kdekdo, i ti, co jdou po ceně. Kamarádka avizovala, že k ní jede fotografka. No, myslim, tedy jsem si jistá, že i svým nekvalitním telefonem bych ji vyfotila líp já. To je OT.
Kdybych viděla jako prezentaci tvé fotky, jako fotografku bych si tě nevybrala. Jsem absolutní laik, ale na můj vkus nemastné, neslané. A podotýkám, nejsem příznivcem kýčovitých fotek.
I tak držim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem v podstatě ve stejné situaci, akorát mám za sebou pár let focení pro časopisy. Ale v tuhle chvíli se rozhoduji, jestli po rodičáku rozjet vlastní živnost. A jak říkáš, v Praze je fotografů dost. Musela by jsi se asi něčím odlišit
A hlavně nejdřív nasbírat dost zkušeností a fotek do portfolia - takže fotit na rodiných akcích, s kamarády a tak. je fakt, že pro focení novorozenců postačí domácí ateliér, pár rekvizit a světel, ale pak je taky důležitý postproces. Umíš zpracovat fotky na PC? Kdyby jsi chtěla, napiš mi SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fotografka158 píše:
Obnovuji diskuzi, nepusti me zalozit novou![]()
Zkousim stesti, snad najdu
Tesim se a doufam, ze se nekdo najdeVec se ma tak, ze uz dlouho se, spolecne s manzelem, venuji fotografii. Po letech amaterske tvorby a ve spojitosti s navratem do zamestnani po materske jsem si udelala maly atelier v Benatkach nad Jizerou. Momentalne dodelavam webovky, atelier je hotovy a fotim promo fotky. Rodinu, deti atd uz mam, ale chybi mi tehulka a ve svem okoli (znami, rodina) zadnou v pokrocilem stavu nemam. Zkousim proto tuto formu, zda by se nektera nechtela nechat ode me nafotit, samozrejme zdarma, fotky poskytnu take zdarma. Rada pak nafotim i fotky po porodu, dotycne miminko take zdarma, jako revanz
prostor je novy, krasny, cisty v centru Benátek (30km od Prahy po D10)
To se nikdo neozval? Skoda ze bydlime daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rena621 zatim ne
pritom se jedna skutecne o krasny novy prostor, jen ta tehule na promo foto na web mi schazi, z dcery ve skolce take zrovna vsechny porodily :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fotografka158 píše:
@rena621 zatim nepritom se jedna skutecne o krasny novy prostor, jen ta tehule na promo foto na web mi schazi, z dcery ve skolce take zrovna vsechny porodily :/
To mi je lito ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rena621 uz jsem našla, ale na konkurencnich strankach
pani prijede o víkendu s celou rodinkou a moc se ji libily i webovky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fotografka158 píše:
@rena621 uz jsem našla, ale na konkurencnich strankachpani prijede o víkendu s celou rodinkou a moc se ji libily i webovky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit