Poraďte šicímu začátečníkovi :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
poradte sicimu zacatecnikovi :-)
Zdravim vsechny domaci kutilky
..koupila jsem si stroj a chci zacit sit. Jelikoz jsem uplny zacatecnik, nevim, jak na to..chtela bych usit detem teplaky a zavesy do pokoju a nevim, jaka latka je na to nejlepsi atd…poradite nekdo prosim?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Prtka Jaký máš, nějakou klasiku? S tím se ti budou tepláky šít blbě (myslím klasické úpletové). S látkama poradí v prodejně nebo kupuju tady: www.dumlatek.cz - tam to máš typově rozdělené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupila jsem si ted jak byl v Lidlu v akci…tak snad s tim neco pujde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, úplety na obyč stroji neušiješ. Já si troufnu max. na flees nebo třeba čepici ze staré mikiny (na zahradu, tak nějaká vlnka ve švu nevadí).
Ale třeba plátěné kraťasy na léto, ty jsou bezva a jednoduché docela.
Já mám nejraději obyčejnou bavlnu. Na ty závěsy by asi byla i nějaká směska - to nejlépe si vybrat a osahat osobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prtka já bych teda začala spíš postupně - nejdřív záclony/závěsy, pak třeba nějaké hračky nebo povlečení - a až pak bych zkoušela něco složitějšího - až si budeš jistá v tom, jak zvládneš šití „do kulata“
A s pružným materiálem to není žádná sranda
Tak držím pěsti! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne jak pisou holky. Zacni rovnym strihem. Ubrus, decka, uterka, dejme tomu ten zaves. Na ty je asi nejlepsi bavlna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prtka Ahoj, nejlépe se přidej do nějaké skupiny, tam se dozvíš vše - nejlépe https://www.facebook.com/…ps/sikulici/?… .
Já mám šicí stroj z Lídlu taky, a šila jsem na něm i průžné materiály a jde to
Jen od té doby co mám overlock tak je to tisíckrát lepší a vzhlednější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zacnu teda kapesnikem
pak zkusim nejaky ubrus na stul a zavesy…a proc myslite ze ty teplaky z upletu na tom stroji neusiju?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože úplet je pružný a běžný šicí stroj pružný steh neušije. Na to je lepší overlock.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prtka protože úplet je pružný a rovnosteh by praskal. Pokud jsi na FB doporučím ti tento klub https://www.facebook.com/…ps/sikulici/?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prtka Vezmi čtverec nějakého úpletu (staré triko…) a sešij ho do tunelu - uvidíš, jak to bude vypadat.
Já na stroji taky mám nějaké pružné stehy, ale úplet mi to natáhne a následně je ten šev vlnitý a prostě hnusný. Max. ten flees ještě vypadá k světu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdyby mi ten uplet nesel, tak je mi ten stroj jako k prdu? Pardon za asi blbe dotazy…zacatecnik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lazy_cat píše:
@Prtka Ahoj, nejlépe se přidej do nějaké skupiny, tam se dozvíš vše - nejlépe https://www.facebook.com/…ps/sikulici/?… .
Já mám šicí stroj z Lídlu taky, a šila jsem na něm i průžné materiály a jde toJen od té doby co mám overlock tak je to tisíckrát lepší a vzhlednější
Já se taky přidám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 Je to vysoce návyková skupina
Víc koukám kdo co ušije, než abych šila sama ![]()
Mimochodem já začla hned oblečením, povlaky na polštáře a spol mě teda nebaví…:)
A stroj z Lídlu má overlockový steh a opravdu to s ním jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit