Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Dnes jsem dostala v trombo centru fragmin a mam si pichat kazdy den jednu injekci. Hledam nekoho kdo je na tom stejne.
Ahoj,
já si píchám clexan 2× denně, mám týden do porodu. jestli se chceš na něco zeptat, ráda odpovím ![]()
Jarka
Ahojky, už mám tříapůl měsíčního kloučka, ale fragmin jsem si píchala cca od 28mého týdne těhotenství(nejdřív 5000 a pak 7500). Měla jsem ty špeky pěkně rozpíchané. Po porodu mi v porodnici píchali desetitisícovku dvakrát denně a pak jsem přešla zase na 7500 v šestinedělí…ale to jsem si píchala asi jen čtyři týdny a vyprdla jem se na to(asi je to ode mne nezodpovědné vůči sobě samé …ale cítím se výborně i bez toho) no a až nějak bude čas, tak bych měla dojít do trombocentra na kontrolu a vrátit zbylý fragmin. Miminko je super zdravé…už od narození je to pěkný čipera
Vlastně jsem si to začala píchat proto, že mi paní doktorka řekla, že se mi lépe bude prokrvovat placenta… a pak už se to se mnou začalo táhnout(mám genetickou heterozigotní leidenskou mutaci, kterou mi zjistili až v tomto těhotenství…minulé těhotenství jsem prodělala aniž by doktoři něco věděli…měla jsem velikou kliku). Ještě mi doma zbyl takovýto monumentík, kterého se budu muset zbavit(brácha dělá u záchranky, tak má přístup ke kontejnerům na tyto věci.
Držím palečky, ať to hezky zvládneš a totéž jako Jjarka…kdybys něco potřebovala, ráda zodpovím… ![]()
Ahoj,
já si jdu pro zásobičku zítra a už mi to taky začne.
Vůbec se netěším.. ![]()
To zvládnete holky
uteče to jak voda a budete mít taky monumentík jako já…a hlavně bude zdravé miminko v náručí zdravé maminky ![]()
Ori jak jsi rodila - spontánně, nebo císař? Já bohužel měla v sedmém měsíci tromboembolii, až potom jsem začala píchat. Mám docela vysoký dávkování a taky takový „jízdní řád“ na porod. Tak by mě zajímalo, jak to bylo u tebe.
Klouček je nádhernej
Po porodu jsi nebyla v trombocentru na kontrole?
Spontánní porod, když jsem pak dodatečně koukla na zprávu z porodu, tak jsem na sále byla jen devět minut
Zatím jsem v trombocentru nebyla, stále to odkládám…to ze mě asi nebudou mít radost, když tam přijdu až sleze sníh.
![]()
9 minut porod? Tak to si můžu nechat zdát
Ale třeba se zadaří.
Já tedy abych byla upřímná - hlavně na základě svojí hodně blbý zkušenosti - bych si na ten rozbor krve došla. Jak se ta trombóza udělá tak je to nic moc. U mě se to hodně podcenilo, nijak jsem se neléčila a pak to jelo…
já taky půjdu, nechci aby byl prcek bez maminky, jen se musím trochu zpojízdnit ![]()
Ty to máš za pár koukám do metříku, tak ať ten porod máš taky tak pohodový jako já.
Teď jsem sentimentálně zavzpomínala na můj těhu metřík a Jiříčka v bříšku, mělo to něco do sebe, i když na tom konci jsem se těšila, až bude venku, protože jsem se už skoro neunesla
Rodila jsem 38 + 5 myslím…zcela nečekaně spontánně a rychle(stejně jako mojí starší dceru, to byl podobný porod).
takže držím moc moc palečky, ať to není komplikované a máš prcka co nejdřív v náručí ![]()
Ahoj holky,
Díky moc, ze jste se mi ozvaly. Ja mam prave za sebou dva potraty vzdy v 10TT.
Pak jsme byli na genetice a zjistili mi Leidna a MFTHFR mutaci. Ted jsem znou tehotna 7tt a uz to zase vypada vselijak. Uz tyden spinim u doktora jsem byla min. ctvrtek rekl, ze nevidi progres od minuleho tydne a tak me poslal do nemocnice, tam videli akci a oproti terminu z MS jsem tyden po zadu. A ted v pondeli jsem prave byla v trombu a uz mi preventivne predepsali ten fragmin.
Mam dotaz, lze si to treba pichnout nejak spatne?
Vcera pote co jsem to pichala se setrou v ordinaci tak me to v miste vpichu trochu boli asi jako modrina je to normalni?
Dneska jsem pichala poprve sama no des bala jsem se asi pet minut mi bylo spatne a pak zase pohoda.
Doufam, ze jsem si to nezacal pichat moc pozde. No mam ze vsecho strach, ve ctvrtek jsu na UTZ tak se uvidi jak to dopadne.
ZAtim pa a diky za odpovedi ![]()
píchala jsem fragmin, pak clexan a měla jsem břicho samou modřinu. Je to normální. Já jsem píchala zhruha do 2. měsíce těhotenství. Byla jsem po IVF a měla jsem těžký hyperstimulační syndrom, takže proto.
Ahoj taky jsem si od 26 týdne píchala Fragmin…Určitě to zvládnete, holky. Zpočátku možná trochu boje, ale bude to dobré!
KIKINA, moc přeju, ať je vše jak má být! Chápu, že se bojíš po takových nezdarech…držte se oba s miminkem a vzhůru do boje. Modřinky jsou normální, někdy mě to i pálilo, ale když budeš píchat, jak ti ukázala sestřička tak se nic nestane. Já se pak už bála s velkým břichem, ale je to fakt kraťounká jehlička a zasáhne jen do podkoží. Určitě si zvykneš.
diky za podporu, kazdy mi rika jak jsem statecna, no me to statecne neprijde beru tu proste jako nutnost.
No myslim, ze to pro me boj. Kazdy den pichnuti.fuj fuj
Taky jsem měla modřinky, to je normální, člověk se občas trefí do nějaké cévky. Později už jsem hledala místečko, kam to bodnout, jak jsem byla modřinkatá
A pálilo to občas taky… ale to nic není a hlavně při tom našem leidenu je ten fragmin fakt potřeba.
Držím palečky, ať už to je ok a prcek se drží zuby nehty ![]()
Ori děkuju
To víš, už se těším. Do porodnice nastupuju v pondělí, jen bych byla ráda, kdyby to šlo spontánně a nemusel se malej vyhánět… každý den ho přemlouvám ať jde sám a dobrovolně ![]()
Kiki - moc Ti držím palce, ať to dobře dopadne. Já bych nikdy nevěřilA tomu, že si píchnu injekci. Poprvé mi taky ruka visela ve vzduchu asi pět minut, ale teď už si píchám jak na běžícím pásu. Do břicha jsem si netroufla, píchám si do stehen a snad to tak vydrží, už nemám kam. Podkoží mám plný bouliček, modřinky taky - když trefím žílu. To je pak flek… uvidíš, že to zvládneš a je dobře, že se léčíš.
Držím palce.