Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Chci si už delší dobu pořídit Frbula. Vzhledem k tomu že všude čtu, jaké mají zdravotní komplikace, jsem pevně rozhodnutá koupit psa s PP. Nevíte někdo, kolik takoví pes stojí? Je mi jedno kolik bude stát, jen potřebuji vědět kolik mám nasetrit. Raději si počkám než koupit psa bez PP a nevědět nic o rodičích, riskovat že pes bude mít genetické potíže a že mi z něho vyroste třeba „vlčák“. A ještě jestli nevíte o nějaké chovné stanici někde poblíž Prahy. Díky za každé info. ![]()
@Lalandy Cena není stálá, záleží jakou si vyberete chovatelskou stanici. Někteří mají psy dražší, protože mají dražší odchov (dražší rodiče apod), jiní je mají levnější.
Můžete si klidně už teď vybrat nějakou chovatelskou stanici, pořádně to probrat s chovatelem a než přijde daný vrh, našetřit peníze na štěně.
Ahoj. Vzhledem k zdravotním komplikacím rozhodně doporučuji s PP, ale i tak se jim zřejmě nevyhnes a pořizovacími náklady to rozhodně nekončí.. U veterináře budete jako doma
. Ne, nechci strašit, ale je dobre s tím počítat.. Milá povaha vše vynahradi. Jsou i hodni k dětem. Pozor ale na ostatni psy, to uz tak snasenlivi nejsou. Naše fenka stala 15 tisíc, před skoro deseti lety..
@LilyJane píše:
@Lalandy Cena není stálá, záleží jakou si vyberete chovatelskou stanici. Někteří mají psy dražší, protože mají dražší odchov (dražší rodiče apod), jiní je mají levnější.
Můžete si klidně už teď vybrat nějakou chovatelskou stanici, pořádně to probrat s chovatelem a než přijde daný vrh, našetřit peníze na štěně.
Tudíž jaké ti psi mají ocenění.
Jinak jsem je chovala několik let, stejně jako naši před tím, a na nějaké moc výrazné problémy se nepamatuji, jen že mají při porodu trochu větší hlavičku.
@Lalandy já počítám 30 000
. Koukla bych na stránky klubu. CHS je celkem dost
Fenky o něco dražší než pejsci. Klidně bych obvolala CHS, někdy je celkem dlouhý pořadník na štěně. Já jsem ve fázi šetření. Ale dřív než za 2 roky se štěnětem nepočítám ![]()
Zkus na fb najít fan stránku, ideálně tak aby to mělo v názvu i PP. Mám oblíbenou stránku svého plemene a lidé tam nabízejí, že mají nový vrh, že chystají, že zadají pejsky. Případně lze napsat i poptávku po klukovi, holčicce, atypu co nepůjde na výstavy, nebo že hledáš šampiona, prostě podle požadavků ![]()
Zrovna dneska jsem viděla inzerát na bezPP psa za 20 tisíc.
Ceny u buldočků jsou teda šílený.
@PetraJ lidi jsou hloupí když to dají
Vždyt ani neví co z takového štěněte vyroste. tady v okolí že žíhaný brabantík
Paní má právě i fr. buldočka a ten brabantík je větší
Asi mix s bostonem?
@Lalandy píše:
Ahoj. Chci si už delší dobu pořídit Frbula. Vzhledem k tomu že všude čtu, jaké mají zdravotní komplikace, jsem pevně rozhodnutá koupit psa s PP. Nevíte někdo, kolik takoví pes stojí? Je mi jedno kolik bude stát, jen potřebuji vědět kolik mám nasetrit. Raději si počkám než koupit psa bez PP a nevědět nic o rodičích, riskovat že pes bude mít genetické potíže a že mi z něho vyroste třeba „vlčák“. A ještě jestli nevíte o nějaké chovné stanici někde poblíž Prahy. Díky za každé info.
Hlavne pocitej s tim, ze zdravi ti PP nezaruci. A dokonce, kdyz budes mit smulu, natrefis na nejakeho smejda, ktery mnozi na kseft i v ramci PP chovu.
Jako laik nemas sanci poznat, ktery chovatel je ok a ktery ne.
Takze byt tebou, v ramci cekani na stene, zacni objizdet vystavy (asi uz se konaji, nevim), podivej se, jaci pejsci se ti libi, ktery chovatel vypada sympaticky, dej se s nim do reci, popovidej, zjisti jestli nemaji nejakou skupinu na fb, jestli nejsou nejake pobyty pro lidi s buldocky, proste hledej, patrej, zapoj se do komunity. Teprv tam zjistis, kde poridit stene.
Jako je to beh na dlouho trat, ale jinak je koupe stenete naslepo dost sazka do loterie.
Budeme mít k odběru koncem rijna bez pp, odchovane v rodinném prostředí, rodiče zdravotně ok. Myslím že PP není záruka zdraví, kolikrát jsou nemocnější.
@quanavera píše:
Budeme mít k odběru koncem rijna bez pp, odchovane v rodinném prostředí, rodiče zdravotně ok. Myslím že PP není záruka zdraví, kolikrát jsou nemocnější.
Jo, takoveho jsme si taky vzali, z rodinneho prostredi
Ted ma dva roky a nemuze chodit, chudinka
radeji rekni, proc nema prukaz původu, proc je neuchovnujete?
@PaníKadrnožková
chudák zvíře
. Přitom uchovnim společenské plemeno je to nejmenší.
@quanavera to je ale zajímavé ne, s PP jsou nemocnější a po rodičích s PP se stane zázrak a jsou ok
Zakl diskuze jasně píše že chce s PP ![]()
@PaníKadrnožková píše:
Jo, takoveho jsme si taky vzali, z rodinneho prostrediTed ma dva roky a nemuze chodit, chudinka
radeji rekni, proc nema prukaz původu, proc je neuchovnujete?
A to je presne ten mytus.
Buldocci se zdravotne do chovu nijak netestuji. U buldocka s PP se ti muze stat uplne to same.