Kokršpaněl nebo Kavalír

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.6.20 11:38

Kokršpaněl nebo Kavalír

Dobré poledne, s rodinou si chceme pořídit pejska líbí se nám anglický kokršpaněl nebo kavalír. Po pravdě více kokršpaněl, ale slyšela jsem, že bývají agresivní. Na skupinách na fb vidím dle příspěvků, že to jsou pohodoví psi. To samé na webech chovatelů, tak proto bych to chtěla zkusit ještě tady. Jestli tu je někdo, kdo má malé děti, bydlí v paneláku ve městě a má toto plemeno. Samozřejmě s výcvikem štěněte, s častým a dlouhým pobytem v přírodě počítáme. Pejska jsme měli, ale tentokrát by jsme chtěli něco menšího. A kokr případně ten kavalír se nám vždy líbil. Jen stále se nemůžeme rozhodnout skrz tu možnou agresivitu. Samozřejmě budu ráda i za názory těch, kteří mají nebo měli kavalíra, to je totiž druhý žhavý kandidát. Děkuji všem předem za jakoukoli vaši zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
524
27.6.20 11:44

Agresivita bývá u zlatých kokrů, chce to vybrat fakt kvalitní chovku. U kavalírů fakt vybírat chovatelskou stanici, protože kavalírci trpí na srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
27.6.20 12:05

Hodně záleží co psu nabízíte Vy jako rodina. Kokr je prostě lovecké plemeno. Ten kdo ho chce doma na gauč tak pak pes hodně magoří, ten potřebuje zaměstnat a hodně pohybu. kavalír je spíš společenský pes, k dětem super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.6.20 12:23

Musíte si uvědomit, že jsou to sice vzhledově podobná plemena, ale ne povahou. Pro vás podle mě lepší kavalír. Mrkněte na stránky chovatelských klubů, bývá tam podrobně charakteristika plemene a kontakty na chovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.6.20 12:31

Jinak my máme kavalíra. O kavalírech se říká, že co dělá pán, dělá pes. A to můžu potvrdit. Jsme docela aktivní rodina a v pohodě zvládá výlety apod., ale když se nám zrovna nechce nebo je fakt ošklivě, nedělá mu problém proválet dva dny na gauči. Jen nemá rád odloučení od rodiny, ale to ostatně žádný pes. A nemá tendenci ničit byt. Jediné co vidím jako velké mínus je jejich relativní krátkověkost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.6.20 12:42

Kokra k malym detem a bez intenzivniho zabaveni, nejlepe lovckym vycvikem, v zadnem pripade.
Kokr je sice hezky pes, ale je to primarne lovec, slidic. Takze vsechny prochazky stravi cele s hlavou u zeme stopovanim, hledanim, zranim hnusu co najde a pak vrcenim na panicka, co mu to chce sebrat ;-). Ne, vazne. To je pes pro myslivce nebo aktivni svobodnou holku, ktera travi cas v lese a na vycvikovych taborech. Ne pro rodinu. Po kokrovi historicky nikdy nikdo nechtel tolerovat deti.

Kavalir je mily, pratelsky a pohodovy pejsek, bohuzel s velkou zdravotni zatezi. Kratky cumak taky neni uplne idealni na vedra a dlouhe tury.

Nejakeho dalsiho favorita nemate…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.6.20 12:59

Mam kokra, je to uzasny pes. Porizovala jsem si ho bezdetna, ted s detma problem neni.
Pokud mu nabidnu moznost se vybit, vyuzije to a je takrka neunavny.
V pripade, ze se mi nechce, provali na gauci cely den, tyden atp. Za me zivotni laska a dobra volba.
Je to nekonfliktni povaha. V okoli neznam jedineho zleho, ostatni maji podobne pohodove psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.6.20 13:02
@Lucie_Sx píše:
Kokra k malym detem a bez intenzivniho zabaveni, nejlepe lovckym vycvikem, v zadnem pripade.
Kokr je sice hezky pes, ale je to primarne lovec, slidic. Takze vsechny prochazky stravi cele s hlavou u zeme stopovanim, hledanim, zranim hnusu co najde a pak vrcenim na panicka, co mu to chce sebrat ;-). Ne, vazne. To je pes pro myslivce nebo aktivni svobodnou holku, ktera travi cas v lese a na vycvikovych taborech. Ne pro rodinu. Po kokrovi historicky nikdy nikdo nechtel tolerovat deti.

Kavalir je mily, pratelsky a pohodovy pejsek, bohuzel s velkou zdravotni zatezi. Kratky cumak taky neni uplne idealni na vedra a dlouhe tury.

Se vším souhlas, jen kavalír nemá ten čumák patologicky zkrácený, to bych nevypíchla jako problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
27.6.20 13:05

@Pantalaimon taky mne nepřijde že má krátký čumák, to má king.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.6.20 13:17
@Markéta80 píše:
@Pantalaimon taky mne nepřijde že má krátký čumák, to má king.

Jo king jo. Kavouš má kratší než třeba jezevčík, že jo, ale to má i třeba rotvajler a nepovažuje se to za problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
27.6.20 13:21

@Pantalaimon tak srovnávat s jezevčíkem tak to má pidi nos každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
27.6.20 13:34

@Markéta80 to je fakt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
27.6.20 13:37

Máme kavalirku, bylo ji 13 let a dve deti. Bezvadny pes. Co delame my, dela pes, jak uz nekdo zminoval. Nejsou problem hory, dlouhe prochajdy, chata, dovolena a ani valeni na gauci. Vsude jsou chlupy, je potreba cesat, líná. Na srdce bere asi od 10 let leky a obcas se nas nekdo zepta, jak stare to štěně je, kdyz venku blbne s detma (8 a 12 let). Doporucuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
27.6.20 14:15

Máme fenku zlatýho kokra a je zlatá nejen barvou, ale i povahou. Máme jí od doby co byly dětem tři roky a před rokem k nám přibyla přítelkyně s malým chlapečkem. Malý se strašně psů bál, když viděl naše psi ze začátku (máme ještě útulkáče) chytal úplně paniku, postupně se to lepšilo a po sestěhování jsou kámoši jak hrom. Velkou zásluhu na tom má naše kokřina, která je k dětem skvělá. Agresivní není ani trochu, ale je to paličák. V lese se od zvěře nechá odvolat jen ode mě a byla to celkem práce. Ostatní členy rodiny poslechne, když se jí chce. Když s ní jdou děti ven bez vodítka, poslechne, ale když jí to už nebaví, sebere se a jde domů. Prostě paličák, ale i tak je toto plemeno pro mě srdcovka. Od osmi let jsem vyrůstal s našim prvním kokrem, který pak zůstal u rodičů a byl to nejlepší kámoš. Když se narodily děti, hlídal je, a nehnul se od nich. Je ale pravdou, že ten první si nenechal vše líbit. Pamatuji si, jak mi sebral venku mrtvýho holuba a nesl si ho až domů. Vzít mu ho nešlo, vrčel, dal jsem ho na balkon, strašně to smrdělo a čekal jsem až přijde táta. I ten se ho v té chvíli bál, ale nakonec si dal říct. To byl ale jediný jeho mínus, jinak byl skvělý. Tohle ale naše nynější fenka nedělá a její syn, co teď mají naší taky ne. Nejsme žádní hogo fogo, máme rádi všechna zvířata, ale u tohoto plemene, to chce opravdu pořídit psa s PP, z dobré stanice, pak se člověk nemusí bát. Je ale nutné myslet na to, že průkaz původu psa nevychová. Je tam vyšší předpoklad dobré povahy, ale je potřeba psa dobře socializovat a věnovat se mu. My také žijeme v bytě, ale na vesnici, les za bytovkou ajsme hodně aktivní a proto nám vyhovují akční psi. Kokr je dobrý v tom, že je opravdu venku neunavitelný, zvládne toho hodně, ale stejně tak dokáže prochrápat celé dny, když není tolik času. Ten pohyb je ale opravdu důležitý i když se umí i válet a odpočívat, pak je spokojenost na všech frontách. Záleží kolik času máte, jak žijete a co od psa čekáte. Vím, že nám by Kavalír nestačil, netvrdím, že je to pecka jako třeba mops, určitě zvládne rodinné výlety, ale pořád je to společenské plemeno a naše tří denní výpravy pod stan, kdy nachodíme desítky kilometrů, naběhané kilometrs vedle kola nebo na běžkách, to by asi nebylo nic pro něj. Nám na stávkování a nošení stačí lidské mládě, od psa čekám, že to s radostí a s non stop uvrtěným ocasem zvládne, takže pro nás se rozhodně více hodí kokr. Vy si musíte sednout a toto si vyjasnit, jedině tak dobře vyberete a bude to krásné spokojené soužití. Protože ač jsou tyto plemena podobná vzhledem, co se temperamentu týká je to obrovský rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.20 14:55
@Lucie_Sx píše:

Měli jsme zlatého retrívra, teď bychom právě chtěli něco menšího, přitom temperamentního, ale zase ne nic jako Jack Russel. Prostě takový pes na pohodu, který bude rád venku a vše s námi sdílet, zároveň ale bude spokojený i doma. Když jsme měli prvního psa první dítě přišlo až po pěti letech, teď je to horší v tom, že děti jsou dvě, jedno na cestě a takže to bude jiné, než za bezdětna, když jsme se mohli to nejdůležitější období věnovat jen psovi. Na druhou stranu menšího psa už zvládne starší syn vzít ven bez naší asistence. Já jdu na mateřskou, takže budu doma, manžel je zvyklý se psem běhat, to všechno ano, ale určitě budou i dny, kdy se venčení smrskne na hodinovou procházku, pak zase dny, kdy jsme venku pořád, za rok určitě. Napadá tě ještě nějaká jiné k nám vhodné plemeno?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný