Kokršpaněl nebo Kavalír

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9045
27.6.20 15:34

Kokři jsou mrchy, mám s nimi špatnou zkušenost. A to jsem jinak fanoušek malých plemen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
27.6.20 16:09

Mokrá pro rodiny s dětmi nedoporučuji. Je to prostě Sazka do loterie. Může být zlatý, ale taky nesnášenlivý k dětem. Mají složitou povahu. A i ti nejzlatější jsou primárně lovečtí psi. Mají vlastní hlavu a taky se řadí vyválí v kdečem. Kupte si Kavalíra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
27.6.20 17:28
@Anonymní píše:
Měli jsme zlatého retrívra, teď bychom právě chtěli něco menšího, přitom temperamentního, ale zase ne nic jako Jack Russel. Prostě takový pes na pohodu, který bude rád venku a vše s námi sdílet, zároveň ale bude spokojený i doma. Když jsme měli prvního psa první dítě přišlo až po pěti letech, teď je to horší v tom, že děti jsou dvě, jedno na cestě a takže to bude jiné, než za bezdětna, když jsme se mohli to nejdůležitější období věnovat jen psovi. Na druhou stranu menšího psa už zvládne starší syn vzít ven bez naší asistence. Já jdu na mateřskou, takže budu doma, manžel je zvyklý se psem běhat, to všechno ano, ale určitě budou i dny, kdy se venčení smrskne na hodinovou procházku, pak zase dny, kdy jsme venku pořád, za rok určitě. Napadá tě ještě nějaká jiné k nám vhodné plemeno?

Nebo se mrkněte na papillona. Pejsek je to do nepohody. Společenské plemeno. Jasně, nemůže být celoročně venku. Já mám papillona a je to fakt super parťák. :) Plemeno je to celkem zdravé a dlouhověké. Zvládne si donekonečna hrát a ujde delší trasy. Můj pes 4kg. Takže je to malé plemeno. Samozřejmě musí to být pes z chovatelské stanice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
27.6.20 18:11

A co americký? ten patří do společenských ne? Já s nimi zkušenost nemám, my máme grifonky a brabantíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.6.20 23:08

Kdyz se u kokra povede povaha, tak je to fajn pes, ale je to obrovska sazka do loterie s velkou pravdepodobnosti, ze ta povaha bude spatna.

Americky kokr by byl myslim dobra volba, jeste me napada i ten papillon, bostonek pro aktivnejsi, vipet je taky gaucak, co ale staci vsem sportovnim aktivitam, nebo i tibetsky spanel…
Hodne zalezi, jestli chcete spis psa na pohodu, nebo chcete, aby vam stihal treba pri behani, mnohakilometrovych turach apod.

Ja treba mela kdysi podobne pozadavky, vedela jsem, ze chci psa, ktery zvladne vsechny prochazky, ale zaroven bude bezudrzbovy a pohodovy. Chtela jsem dospeleho psa, mela pomerne jasnou predstavu o povaze i vzhledu. Jela jsem podle fotek bazary a utulky a kdyz jsem na nej narazila, jela jsem se podivat. Ale ja to podle fotky proste odhadnu a pak nazivo uz vim uplne. A trefila jsem se, byla to skvela fenka, krizeny asi jezevcik s kokrem, takova sympatacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
28.6.20 06:46
@Anonymní píše:
Měli jsme zlatého retrívra, teď bychom právě chtěli něco menšího, přitom temperamentního, ale zase ne nic jako Jack Russel. Prostě takový pes na pohodu, který bude rád venku a vše s námi sdílet, zároveň ale bude spokojený i doma. Když jsme měli prvního psa první dítě přišlo až po pěti letech, teď je to horší v tom, že děti jsou dvě, jedno na cestě a takže to bude jiné, než za bezdětna, když jsme se mohli to nejdůležitější období věnovat jen psovi. Na druhou stranu menšího psa už zvládne starší syn vzít ven bez naší asistence. Já jdu na mateřskou, takže budu doma, manžel je zvyklý se psem běhat, to všechno ano, ale určitě budou i dny, kdy se venčení smrskne na hodinovou procházku, pak zase dny, kdy jsme venku pořád, za rok určitě. Napadá tě ještě nějaká jiné k nám vhodné plemeno?

Jestli je manžel zvyklý běhat se psem, tak to ten kavalír zas nevím nevím, jako můj se mnou běhá, ale já běžím jak důchodce, fakt rekreacně :). Ještě mě napadl střední pudl? Teď vůbec nejsou vidět, ale do bytu k aktivním lidem a dětem, by byl super. Jsou chytří, ale nejsou tvrdohlaví, jsou to atleti :think: Jen teda stříhat, no…ale zase nelíná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.6.20 10:54
@Pantalaimon píše:
Jestli je manžel zvyklý běhat se psem, tak to ten kavalír zas nevím nevím, jako můj se mnou běhá, ale já běžím jak důchodce, fakt rekreacně :). Ještě mě napadl střední pudl? Teď vůbec nejsou vidět, ale do bytu k aktivním lidem a dětem, by byl super. Jsou chytří, ale nejsou tvrdohlaví, jsou to atleti :think: Jen teda stříhat, no…ale zase nelíná

Jo, pudl, taky me napadl a zapomnela jsem ho. Dobrej pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
28.6.20 11:15

Mne ten ang. kokr do rodiny s dětmi moc nesedí. Co knírač? Ten je aktivnější, i k dětem by byl fajn. kavalír super, bude dělat cokoliv ale ten běh nevím. Záleží jak dlouho a často by běhal. Ten kokr je prostě lovecký. kavalíra v pohodě zvládne i kavalír. tam je i rozdíl v povaze dle zbarvení. Nejvíc akční prý jsou ruby. my měli trikolorní fenku a to byl spíš gaučák, ani štěkat snad neuměla :lol:. Bostonek by taky šel, ale má placatý čumák takže běhání v horku ideální nebude. Zase záleží kolik těch aktivit by pes měl. protože jestli ne pravidelně tak je lepší společenské plemeno které se fakt přizpůsobí než pes co je od přírody akční a to vyžití potřebuje každý den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
28.6.20 11:39

Co pudl? Jakákoli velikost, jsou to aktivní, společenští, nekonfliktní a inteligentní psi. Nejklidnější a nejpohododovější jsou černí a pak hnědí. Ale určitě papírového z ChS, u bezpapíráka člověk nikdy neví, co z něj vyroste a to jak povahou, tak vzhledem (a mezi náma, tihle jakože „pudlové chodníkáři“ jsou fakt oškliví, od psa s rodokmenem rozpoznatelní na první pohled, nehledě na to, že i povahově také často nebývají takoví, jací by měli být).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
4.7.20 04:10
@Pantalaimon píše:
Jestli je manžel zvyklý běhat se psem, tak to ten kavalír zas nevím nevím, jako můj se mnou běhá, ale já běžím jak důchodce, fakt rekreacně :). Ještě mě napadl střední pudl? Teď vůbec nejsou vidět, ale do bytu k aktivním lidem a dětem, by byl super. Jsou chytří, ale nejsou tvrdohlaví, jsou to atleti :think: Jen teda stříhat, no…ale zase nelíná

Vzala jsi mi to z klávesnice 😀ta mě rozhodně pudl. Usel s námi bez problémů pochod Prčice, zvládá celodenní výlety a když jsem byla na rizikovém těhotenství nevadila mu v týdnu jen 2×20minutova procházka..zbytek dne se se mnou válel a tulil. (O víkendu mu to vynahradil manžel) pokud se zvolí dobrý střih stačí ho jen vzdy večer procisnout kartáčem a uši i hřebenem, u našeho středního pudla otázka zhruba 5minut? Dcerka by na něm mohla snad i jezdit a on by držel jen aby ji neublížil..prostě do rodiny s dětma za mě ideální pes. A to jsem toto plemeno původně nechtěla 😀 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
4.7.20 14:28

Máme am. kokra a 2 kavalíry. Kokr je dost velký individualista, kavalír nemá chybu. My už nikdy jiné plemeno než kavalíra nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný