Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nafotit a nahlásit jak na okresní veterinární správu,
tak klidně i na nejbližší oddělení PČR, protože to už se dá považovat ne sice přímo za týrání zvířat, ale za Zanedbání péče o zvíře z nedbalosti podle § 303 trestního zákoníku,
musí tam být ale zcela evidentní následky (právě jak píšeš třeba ta vychrtlost, vyškubané peří, bahno apod.)
achjo, někteří lidi by měli mít na zvířata Zákaz…
Urcite to nahlas, chudaci zvirata
Nekteri lide by meli mit chovani zvirat zakazane
![]()
Jsi moc hodna, ze ti to neni lhostejne ![]()
V příspěvcích již bylo zodpovězeno… Jen píši, že děláš dobře… Někteří lidé jsou fakt šmejdi a chudáci zvířata…
Holčičky… Moc Vám děkuji.
Udělám to!
Měla ještě králíka, samici a samce, chtěla po nich pouze, aby udělali malé, jenže jak byla podvyživená, tak jim to ani nešlo.
Samec bohužel zemřel, samice je u mě doma a už je z ní krásná kulička
.
Nejhorší na tom je, že to je mého přítele matka.
@Anonymní píše:Nejhorší na tom je, že to je mého přítele matka.
Uff, počítej s tím, že ty geny se časem projeví.
On takový není.
Sama mám doma 4 morčata, dva psy, králíka. Stará se o ně, mazlí se s nimi a vše okolo co je třeba ohledně péče o zvířátka.
Přijde mi, že on snad není ani její syn, je to úplný opak.
S ní bohužel mluvit nejde.
Zrovna nedavno volala, že potrebuje klacíky na rajčata. ![]()
Kdybychom měli tu možnost, zvířata si všechny vezmu. Jí zvíře do rukou nepatří.
Já bych se na to vykašlala, spíš tam jezdi a žrádlo a vodu jim dávaj. Tím uděláš víc, než zbytečným udáním, kterým se nikdo nebude zabývat. Viděla si někdy, jak žijou slepice v klecích? Kolik mají prostoru? A kolik peří?
@vverru Pomyslela jsem si to samý - mají výběh. I to je již více než mají obyčejné slepice chované na vejce… Taky ty na maso. To se raz zavře, cpe se antibiotikama, chodí po svých výkalech, mrtvých kamarádech - těch, co to nedali a pak jak je po pár týdnech pobijí, tak se teprve všechno uklízí a dezinfikuje… Doporučuji se jet někdy na vlastní oči podívat, jak vypadá „velkoprůmysl“ produkující maso.
Takže slepice na malém výběhu nikoho zajímat nebudou.. Nejlepší pomoc slepicím je nekupovat levné maso ve sklepě a nejíst jiná vejce než z ekologického chovu.
Počkej
jedná se O TVOU TCHÝNI? (nebo skoro-tchýni )
nebylo by v takovém případě řešit to nejdříve promluvou, dohodou, různými možnostmi kam ty slepice třeba umístit jinam?
to vaše vztahy posune pod bod mrazu.. (i když tam asi už jsou, že..)
Zdravím,
Kam bych se mohla obrátit, když jsou zvířátka ve špíně a v bordelu?
Abych tak trochu popsala o co se jedná…
Vím, o jedné paní, která má slepice, slepice mají strašně malý výběh ( je jich tam asi 26+kohout). Slepice jsou neustále v bahně, bez vody, bez jídla, jsou celkem dost ve špatném stavu-jsou vychrtlé, vypelichané.(Ano, pro někoho se řekne hloupé slepice, ale prostě pro mě je zvíře jak člověk).
Dále má na zahradě psa, který je věčně bez vody, a neustále zavřený v kotci.
Myslíte, že kdybych se někam obratila, udělali by s tím něco?
Je mi těch zvířat opravdu strašně líto..