Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím!
Pícháte si někdo Fraxiparin? Dřív jsem s tím neměla problém, ale teď je to utrpení. Ty předplněné injekce mají úplně tupé jehly. Nevím, jestli mám smůlu na nějaké balení nebo je to u všech.
Co s tím? Nedá se to nějak přelít např. do injekce na píchání inzulínu?
Nebo je mám v lékárně reklamovat? Je to fakt utrpení.
@aiwwa taky píchám fraxiparine. Tupost jehel jsem řešila již dříve na hematologii a prý je to normální, nic se s tím dělat nedá, jiná možnost injekcí není, o všem ale ví
. Dnes se mi jehlu nepodařilo málem zabodnout, je to boj…
@Lexa88 píše:
@aiwwa taky píchám fraxiparine. Tupost jehel jsem řešila již dříve na hematologii a prý je to normální, nic se s tím dělat nedá, jiná možnost injekcí není, o všem ale ví. Dnes se mi jehlu nepodařilo málem zabodnout, je to boj…
Tak to asi budu muset vydržet. Já si právě pamatuju, že dříve to nebývalo, šlo to zapíchnout v pohodě. Pokud byla nějaká tupá, tak to byla tak maximálně jedna z balení. Vím, že Clexane má ty jehly lepší, jenže na něj jsem alergická. ![]()
Při prvním těhotenství jsem si pichala Fraxiparin a bylo to hrozný, sama sestřička mi řekla, že u těhle injekci jsou tupý jehly.
Ted si picham Clexan a pohoda, jehla krásně zajede…
Clexan je lepší varianta - ale teď v srpnu jsem asi taky měla nějaký tupý balení
, já mám zase alegrii na fraxiparín.
Ještě je myslím fragmin - nebo nějak podobně, to píchají hodně v nemocnicích a to mi přijde nejtenčí.
Ještě existuje zibor (nebo tedy existoval před pár lety). Ty jehly jsou takové obyčejné (nevyškočí samy zpět) ale ostré byly myslím dost). Tak se zkus zeptat na to, když na Clexan máš alergii.
Příspěvek upraven 09.10.17 v 10:14
Mě právě napadlo to přelít do jiné stříkačky, neporadí nějaká sestřička?
Fraxiparin je strasnej, zlatej clexan…
Kolikrát jsem tu jehlu prosté zahodila a vzala novou, protože to nešlo ![]()
@KamisB píše:
Clexan je lepší varianta - ale teď v srpnu jsem asi taky měla nějaký tupý balení, já mám zase alegrii na fraxiparín.Ještě je myslím fragmin - nebo nějak podobně, to píchají hodně v nemocnicích a to mi přijde nejtenčí.
fragmin už není
Tak přelít by to „teoreticky“ šlo. Pokud bys měla obyčejné jehly, tak bych otevřela sterilní stříkačku (bez jehly), vmáčkla to do ní, pak sterilně nasadila jehlu, vypustila vzduch a poté podkožně aplikovala. Nicméně klasické jehly jsou výrazně delší, či-li je riziko, že to píchneš blbě. Při klasické aplikaci je třeba po vpichu vždy aspirovat (vtáhnout zpět), aby se zjistilo, zda není napíchlá céva. Též to nesmíš zapíchnout moc hluboko.
Pokud s tím nemáš zkušenost, tak bych spíš hledala jiné předplněné s ostřejší jehlou.
V nemocnici se používají ampule a klasické jehly, předplněné stříkačky jsou pro laické užívání.
Ahoj, díky, že jste toto téma zmínily.
Já tohle četla o Fraxíku, nějaký ten měsíc, nebo rok už to bude a pak jsem tady nemohla najít jedinou diskuzi, zda jsou ty jehly fakt tupé. V mém CAR píšou jen Fraxiparin
tak jsem složitě sháněla, kdo by mi napsal Clexane, když u něj nemám diagnózu.
Teprve mě to čeká a jehly fakt nemám ráda, tak teď jen doufat, že Clexane bude menší zlo a že na něj nebudu alergická ![]()
V.
@zoy píše:
Tak přelít by to „teoreticky“ šlo. Pokud bys měla obyčejné jehly, tak bych otevřela sterilní stříkačku (bez jehly), vmáčkla to do ní, pak sterilně nasadila jehlu, vypustila vzduch a poté podkožně aplikovala. Nicméně klasické jehly jsou výrazně delší, či-li je riziko, že to píchneš blbě. Při klasické aplikaci je třeba po vpichu vždy aspirovat (vtáhnout zpět), aby se zjistilo, zda není napíchlá céva. Též to nesmíš zapíchnout moc hluboko.
Pokud s tím nemáš zkušenost, tak bych spíš hledala jiné předplněné s ostřejší jehlou.
V nemocnici se používají ampule a klasické jehly, předplněné stříkačky jsou pro laické užívání.
já tady mám takový ty jednorázový na píchání inzulinu, mají úplně stejně dlouhou jehlu, ale je mnohem ostřejší, tak to asi zkusím přelít.
@Celina No jo, ale psala, že je na Clexane alergická ![]()
Já jsem byla rozhodnutá, pokud bych nesehnala nic jiného, než Fraxík, že si to budu nechávat denně někde píchat, i když by to byl skoro rok.
V.