Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nechceš zkusit zajít na alergologii, aby ti nabrali krev a poslali tě případně na gastroskopii? Může to být, mimo jiné, alergie na lepek ![]()
Nech si nabrat krev na chlamydie, to je pěkné neřádstvo a způsobuje to dlouhodobý kašel a únavu. Musíš si o tento test říct, praktičtí lékaři ho nechcou dělat, protože je drahý. A alergologie taky není od věci.
@Inka33 píše:
Nechceš zkusit zajít na alergologii, aby ti nabrali krev a poslali tě případně na gastroskopii? Může to být, mimo jiné, alergie na lepek
Zítra se budu objednávat na alergo. Mě dnes vyděsila totiž babička, když mi vyprávěla, ze ji přesně takhle začala borelka a že dnes ji člověk klidně chytí od hmizu a mě na vodě pokousali dost, což jsou akorát ty dva měsíce…
@Janina B1 nemysli hned na nejhorší, opravdu se může jednat „jen“ o potravinovou alergii, každý tělo reaguje jinak. Pokud testy dopadnou v pořádku, pak bych zkusila odkyselení organismu. Nikdy jsem tomu moc nevěřila, ale zkusila jsem to a velká spousta problémů zmizela ![]()
Bolest kloubů může být od boreliózy, jsou 3 různé druhy a ani nemusíš mít flek.
Já fakt nechci strašit, fakt ne, ale ty příznaky…bolest kloubů, dušnost, ekzém, únava…přesně tohle měla dcera. Nejdřív taky různý varianty, dlouho trvalo, než zjistili dg. Jako nic moc, dostala se z toho, není nutné psát, co to bylo. Jen že bych to na lehkou váhu nebrala.
@hanka.br. To snad ne
napíšete, že to bylo vážné, že dlouho trvalo zjistit diagnózu, ale nebudete psát, co to bylo? Z jakého důvodu? Abyste ji jen vyděsila? Aby se s tím mohla potrápit sama? To jste asi raději měla mlčet.
@Čičorečka píše:
@hanka.br. To snad nenapíšete, že to bylo vážné, že dlouho trvalo zjistit diagnózu, ale nebudete psát, co to bylo? Z jakého důvodu? Abyste ji jen vyděsila? Aby se s tím mohla potrápit sama? To jste asi raději měla mlčet.
Hanka mi to napsala soukromě… Chápu ji. Není příjemné o tom mluvit.
@Anonymní píše:
Hanka mi to napsala soukromě… Chápu ji. Není příjemné o tom mluvit.
Pardon, tak to je dobře.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, maminky…
Trápí mě problém. Už to měsíc, i déle mě trápí neustálá únava, spím pravidelně 8-9 hodin a to vždy od 10 do cca 7. Mám dlouhodobý velmi ošklivý kašel a špatně se mi dýchá - v pátek mi řekli, ze pravděpodobně astma a mám inhalator a prášky… jenže mě bolí i kolenní klouby a myslím si, ze ve 22 letech to není úplně normální. Navíc se mi nejprve okolo očí a v dekoltu udělal takový ošklivý ekzem. Suchá a červená svědivá kůže, která se sloupe a pak zase. Ještě se mi to v posledních dnech rozrostlo na obličeji různě, na krku a trochu na ruce. Na koznim jsem byla, ale dostala jsem mat co moc nepomáhá a ve zprávě jsem měla ekzem…K tomu ta únava, občas se mi trochu třesou ruce a to dýchání. Nepřijde mi, že by toto vše způsobovalo astma. Nemáte některá zkušenosti s podobnými příznaky?
Já jsem měla před třemi lety taky pořád strašnou únavu, bolely mě nohy a pořád jsem si připadala jak před chřipkou. Ekzém jsem teda neměla, ale začalo se mi dělat strašení akné, takové ty bolaky, co s nima nejde nic dělat, jen obrovský „kopce“ bolavé na ksichte. Nechala jsem si udělat veškerý odběry a skončila na imunologii, protože mi bylo zjištěno, že mám nekde v těle streptokoka. Po dvojité dávce léků jsem měla klid. Únava i ostatní problémy byly pryč.
@Anonymní píše:
Zítra se budu objednávat na alergo. Mě dnes vyděsila totiž babička, když mi vyprávěla, ze ji přesně takhle začala borelka a že dnes ji člověk klidně chytí od hmizu a mě na vodě pokousali dost, což jsou akorát ty dva měsíce…
Jojo, ja taky poslední dobou padala na ústa únavou a ve středu se mi udělal na noze flek a je to lymská. No hlavně, že se na to přišlo.
@luca74 píše:
Jojo, ja taky poslední dobou padala na ústa únavou a ve středu se mi udělal na noze flek a je to lymská. No hlavně, že se na to přišlo.
Opravdu? A po jaké době se ti udělal?
Ahoj holky, maminky…
Trápí mě problém. Už to měsíc, i déle mě trápí neustálá únava, spím pravidelně 8-9 hodin a to vždy od 10 do cca 7. Mám dlouhodobý velmi ošklivý kašel a špatně se mi dýchá - v pátek mi řekli, ze pravděpodobně astma a mám inhalator a prášky… jenže mě bolí i kolenní klouby a myslím si, ze ve 22 letech to není úplně normální. Navíc se mi nejprve okolo očí a v dekoltu udělal takový ošklivý ekzem. Suchá a červená svědivá kůže, která se sloupe a pak zase. Ještě se mi to v posledních dnech rozrostlo na obličeji různě, na krku a trochu na ruce. Na koznim jsem byla, ale dostala jsem mat co moc nepomáhá a ve zprávě jsem měla ekzem…K tomu ta únava, občas se mi trochu třesou ruce a to dýchání. Nepřijde mi, že by toto vše způsobovalo astma. Nemáte některá zkušenosti s podobnými příznaky?