Fraxiparine před odletem

83
4.3.24 10:24

Fraxiparine před odletem

Zdravim, mela bych takovy dotaz. Ve stredu letim na dovolenou (10hodinovy let). Mam po 2 trombozach. Posledni byla v cervenci lonskeho roku. Momentalne mam za sebou sono a vse je ok. Litavam celkem casto letadlem, pred kazdym letem si picham Fraxiparine. Ted jsem ale resila, ze kdyz pred 2 hodinovym letem musim pichat, ze pred 10 hodinovym bych mela asi uz par dni dopredu. Jedna doktorka mi rekla, ze staci normalne 2 hodky pred odletem, ale ze jestli mam byt klidna, at si ho pichnu i den dopredu a pak po 24 hodinach dalsi, druha doktorka mi rekla, ze si ho mam co 24 hodin pichat uz od pondelka (takze pondeli, utery a streda pred odletem).
Muzu se zeptat, nema nekdo podobnou zkusenost? Bojim se, ze v ten den odletu je malo, ze mi to nebude stacit a ta krev se dostatecne nezredi a dostanu znova trombozu. Tim, ze jsem pulroku brala leky na redeni krve a ted si tu krev zredim jen na jednou, je asi malo ze? A zase, kdyz ho pichnu 3 dny po sobe, presne po 24 hodinach, neuskodi mi to nejak? Nemuze mi v tom letadle pak nahore neco prasknout? 8o moc dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
4.3.24 10:33
@tereza248 píše:
Zdravim, mela bych takovy dotaz. Ve stredu letim na dovolenou (10hodinovy let). Mam po 2 trombozach. Posledni byla v cervenci lonskeho roku. Momentalne mam za sebou sono a vse je ok. Litavam celkem casto letadlem, pred kazdym letem si picham Fraxiparine. Ted jsem ale resila, ze kdyz pred 2 hodinovym letem musim pichat, ze pred 10 hodinovym bych mela asi uz par dni dopredu. Jedna doktorka mi rekla, ze staci normalne 2 hodky pred odletem, ale ze jestli mam byt klidna, at si ho pichnu i den dopredu a pak po 24 hodinach dalsi, druha doktorka mi rekla, ze si ho mam co 24 hodin pichat uz od pondelka (takze pondeli, utery a streda pred odletem).
Muzu se zeptat, nema nekdo podobnou zkusenost? Bojim se, ze v ten den odletu je malo, ze mi to nebude stacit a ta krev se dostatecne nezredi a dostanu znova trombozu. Tim, ze jsem pulroku brala leky na redeni krve a ted si tu krev zredim jen na jednou, je asi malo ze? A zase, kdyz ho pichnu 3 dny po sobe, presne po 24 hodinach, neuskodi mi to nejak? Nemuze mi v tom letadle pak nahore neco prasknout? 8o moc dekuji :srdce:

Stačí jen před letem.
Prasknout ti samo něco může, ale neviděla bbych to jako pravděpodobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
4.3.24 10:41

Rekla bych, ze je lepsi se drzet rad doktorky, nez cekat na odpoved na emiminu… :zed: Kazdy to redeni muze mit uplne jinak
Poslechla bych tu, co rekla redit od pondeli. Predpokladam, ze hematolozka? Jeste, kdyz se te trombozy tak bojis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.3.24 10:49
@Shen píše:
Rekla bych, ze je lepsi se drzet rad doktorky, nez cekat na odpoved na emiminu… :zed: Kazdy to redeni muze mit uplne jinak
Poslechla bych tu, co rekla redit od pondeli. Predpokladam, ze hematolozka? Jeste, kdyz se te trombozy tak bojis

Dyt jí každá řekla něco jiného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15864
4.3.24 10:52
@Shen píše:
Poslechla bych tu, co rekla redit od pondeli. Predpokladam, ze hematolozka? Jeste, kdyz se te trombozy tak bojis

Tak Lama je lékařka, jestli se nepletu, ale zakladatelka by měla s Fraxiparinem řešit i nějaká antidepresiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15423
4.3.24 11:00
@Zumpa píše:
Tak Lama je lékařka, jestli se nepletu, ale zakladatelka by měla s Fraxiparinem řešit i nějaká antidepresiva.

Kvůli tomu, že po dvou prodělaných trombózách chce předejít komplikacím při dlouhém letu?
Máš pravdu, to je fakt divný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
4.3.24 11:03
@Zumpa píše:

Jop, dokonce hematolog :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15864
4.3.24 11:05
@ivašot. píše:
Kvůli tomu, že po dvou prodělaných trombózách chce předejít komplikacím při dlouhém letu?
Máš pravdu, to je fakt divný :mrgreen:

Ne, obavy jsou v pořádku, ale nevím, jestli je OK se ptát x lékařů, jak si mám aplikovat heparin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.3.24 11:17
@ivašot. píše:
Máš pravdu, to je fakt divný :mrgreen:

Hele, pravdou je, že po dvou prodělaných trombozách je ke zvážení antikoagulační terapie dlouhodobá.
Nicméně s o hledem na let to fakt nemá smysl dávat na dýl, než na ten let ( tedy jednu injekci). Samozřejmě, může se můžeme odvolávat na to, že měla ty trombozy dvě a je riziková. A je. Ale stejně tak to může mít na 14 dní nebo zrovna tento týden, ikdyž neletí.
Takže bych se k tomu postavila jednoznačně - buď prostě chronická antikoagulace nebo se to prostě vysadilo a má pokryté rizikové situace, let na dobu 24 hodin jednou injekcí.
Dávat to na několik dní nebo týden je prostě alibistické, spíš jen způsob, jak se zbavit otravného pacienta, který to tak prostě chce.

Příspěvek upraven 04.03.24 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2412
4.3.24 11:20

Mam problem se srazlivosti krve a vzdy jsme si pichla jen jednu davku pred odletem. Je to stejne,,jen “prevence.
Pichla jsem si 1-2 hodky pred odletem. s mela jsem kompresivni puncochy+cvicila jsem cevni gymnastiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.3.24 11:31

@Zumpa neptala bych se, kdyby mi - jak jsem psala, nerekl kazdy neco jineho. Proto jsem chtela jen vedet, jestli tu neni nekdo, kdo to mel stejne.
Nic vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15864
4.3.24 11:47
@tereza248 píše:
@Zumpa neptala bych se, kdyby mi - jak jsem psala, nerekl kazdy neco jineho. Proto jsem chtela jen vedet, jestli tu neni nekdo, kdo to mel stejne.
Nic vic.

Už nic neříkám, užij si dovolenou a ať vše proběhne bez komplikací. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.24 12:16
@Zumpa píše:

Tak to mě pobavilo. Mě by po dvou trombózach už nikdo do letadla na 10 hodin nedostal a při ředění krve se taky děsím, že mi někde v hlavě prdne cevka. (A bez ředění zase že se mi tam udělá srazenina. Nebo že dostanu trombózu s embolii.) Asi bych si teda taky měla jít pro antidepresiva.

• Citovat
  • Upravit
81481
4.3.24 12:27
@Anonymní píše:
Tak to mě pobavilo. Mě by po dvou trombózach už nikdo do letadla na 10 hodin nedostal a při ředění krve se taky děsím, že mi někde v hlavě prdne cevka. (A bez ředění zase že se mi tam udělá srazenina. Nebo že dostanu trombózu s embolii.) Asi bych si teda taky měla jít pro antidepresiva.

A proč ne? Jako já asi chápu, že to někoho napadne. Ale pokud už to někomu zatěžuje zivot, odmia kvůli tomu cestovat, ikdyž by rád, nebo má nutkání obvolavatdoktory jednoho po druhém, tak to může být vcelku elegantní řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.24 14:03
@Lama Lama píše:
A proč ne? Jako já asi chápu, že to někoho napadne. Ale pokud už to někomu zatěžuje zivot, odmia kvůli tomu cestovat, ikdyž by rád, nebo má nutkání obvolavatdoktory jednoho po druhém, tak to může být vcelku elegantní řešení

Tak samozřejmě to bylo trochu nasazené, ale prostě po dvou trombozach to člověk někde vzadu v hlavě musí mít. A na dlouhý let bych se já opravdu vykašlala - to mi nepřijde jako přehnané, spíš jako docela rozumné. Pokud by to tedy měl být let jen za účelem dovolené, kterou člověk může hezky strávit i v Evropě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex