Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je rok 2024 na internetu je už tolik odpovědi ze mě tahle otázka celkem překvapila. To je totiž tak strašně individualni ze ns to ani nema cenu hledat odpoved.
@ivula86 to všude slycham, ale chci vědět postup a na co se připravit a furt mi nikdo neřekl jak to zhruba probíhá ![]()
Mě třeba ve 4 ráno praskla voda přijela pro mě sanitka a hned jsem šla rodit
takže jsem dohromady rodila hodinu a půl
bolesti byli šílené ale neměla jsem ani žádné poranění takže mě nemuseli šít
Nijak nechápu, k čemu ti takové informace budou prospěšné.
Vše je opravdu hodně individuální a to jak samotný průběh, tak i příprava k porodu, která bývá už daná porodnickým oddělením každé nemocnice.
Věř, že je opravdu zbytečné se tímto předem stresovat. ![]()
@Anonymní píše:
@ivula86 to všude slycham, ale chci vědět postup a na co se připravit a furt mi nikdo neřekl jak to zhruba probíhá
Precti si denicky, tam to mas fakt v detailech.
A pak se tu ptej az na konkretni veci.
Rodila jsem dvakrát a každý porod úplně jiný, tak ti těžko může někdo napsat něco konkrétního.
Netuším, jak probíhá klystýr, cévkování, střih ani šití a překvapivě mám dvě přirozeně porozené děti. Zaplať si nějaký předporodní kurz.
@Anonymní píše:
@ivula86 to všude slycham, ale chci vědět postup a na co se připravit a furt mi nikdo neřekl jak to zhruba probíhá
Internet je mocný a příběhů je všude plno
Jinak jak se zde píše, bez na předporodní kurz a je to ![]()
@Anonymní píše:
Jak probíhá porod-do detailuProsím řeknete jak probíhá porod do detailu, kontrakce, tlaceni, klistýr, cevkovani, porod placenty, střih, šití proste vše bolesti a jak to probíhalo prosím
To si prosím děláš srandu, ne?
Ahoj, pokud mohu poradit, tak nejen v deníčcích, ale velmi podrobně to najdeš i v recenzích porodnic. Ale opravdu je možná lepší to nečíst dopředu, žádný problém nakonec mít vůbec nemusíš. Kontrakce a tlačení má každý jiný, k šití dojít nemusí, k cévkování taky ne (já to nezažila ani u jednoho porodu), a klystýr je na tvém uvážení jestli ho chceš a jestli ho stihneš. Co se bolesti týče, já si to ani nepamatuju, já měla oba porody celkem hezký. Je zbytečné se děsit dopředu. Než jsem šla na mateřskou, schvalovala jsem tu právě recenze porodnic, takže jsem měla nechtěně dost načteno, bylo to zbytečný, vůbec to nebylo takový, jaký bych čekala a co se psalo v recenzích. V jakém jsi měsíci? Tedy jestli jsi už těhotná.
měj hezký den
Diana ![]()
Porod jw opravdu velmi individualni. Precti si par pribehu ohledne porodu, neco tam pochytis a mozna nejake veci pak budou i u tveho porodu podobne
.
Kazda to zvladla ![]()
Tak ještě musím napsat pod adminem.
Dobrý den,
diskuze jsem sloučila, je zbytečné zakládat na stejné téma více diskuzí. Anonym ponechávám, neboť i když to zakladatelka nikde nepíše, předpokládám, že má reálný strach z porodu. Nic nenasvědčuje tomu, že by se ptal nějaký muž z nějakého jiného důvodu. Příspěvků tu má zakladatelka už více na různá témata.
děkuji za pochopení a přeji hezký den
Diana ![]()
Jak probíhá porod-do detailu
Prosím řeknete jak probíhá porod do detailu, kontrakce, tlaceni, klistýr, cevkovani, porod placenty, střih, šití proste vše bolesti a jak to probíhalo prosím