Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Konečně jsem si našla práci. Dnes mám jít podepsat smlouvu. Bohužel jsem nemocná. Včera mi napsali na pohotovosti antibiotika. Bojím se, aby mě nakonec vzali. Když zavolám, že potřebuji nastoupit později z důvodu nemoci.Na druhou stranu si říkám, že je lepší pozdější nástup, než nemocenská ve zkušebce (kdybych onemocněla už nastoupená).Zažil někdo tuhle situaci?
Blbá situace. Hlavně to nějak řešit a nenechat to pět minut před schůzkou.
Nezažila jsem. Ale od jednoho žáčka znám mamku, která měla v den nástupu do nové práce nemocné dítě. O týden ji nástup a podpis smlouvy firma posunula. Ale ona dělá dělnickou, montážní práci. Kde jim nejspíš chybí ruce.
Jakože udělají výběrko, vyberou uchazeče, ostatním řeknou že nepostoupili, a kvůli tomu žes onemocněla budou toto celé absolvovat znova?
To snad ne, víš jaké s tím jsou obstrukce? Normálně řekni že nastoupíš o týden později, firma počká, jak tě vůbec napadlo že by tě kvůli tomu nevzali
@Kelsey Budu volat několik hodin před schůzkou. Rok jsem nebyla nemocná a teđ je to mrzuté načasování…Nástup byl dle domluvy. Nespěchali na nástup. To spíše já zdůrazňovala, že jem na úřadu práce a potřebuji brzký nástup. Tak snad těch pár dnì nebude problém.
@medvidka píše:
Jakože udělají výběrko, vyberou uchazeče, ostatním řeknou že nepostoupili, a kvůli tomu žes onemocněla budou toto celé absolvovat znova?To snad ne, víš jaké s tím jsou obstrukce? Normálně řekni že nastoupíš o týden později, firma počká, jak tě vůbec napadlo že by tě kvůli tomu nevzali
Díky za uklidnění
.Nevìm co to obnáší. Prostě panikařím asi.5m hledám práci a když mám nastoupit tak jsem nemocná. Nástup má být ve středu. Můžu nastoupit v pondělí. Takže bych chyběla 3 dny.Ale prostě to vypadá blbě no…nemoc před nástupem. Já jsem až úzkostlivě spolehlivá, tak proto to tak prožívám. Jak na mě budou koukat atd…
Jestli jde dnes jen o podpis smlouvy (kdy máš nastoupit?), tak bych tam sjela a s respirátorem podepsala. ATB zabírají rychle, pokud máš nástup třeba příští pondělí, třeba už budeš ok. Nepíšeš teda, co ti je.
Tak se tam dneska stav. Vem si ten respirátor. Podepište smlouvu. A den nástupu se domluvte, jestli se dá posunout.
@Kelsey píše:
Tak se tam dneska stav. Vem si ten respirátor. Podepište smlouvu. A den nástupu se domluvte, jestli se dá posunout.
Přesně tak bych to udělala. Jít v pondělí do práce když ATB dobereš v sobotu sice není ideál, ale s nejvyšší pravděpodobností už budeš ok a oni uvidí snahu.
@Anonymní píše:
@unuděná Mám angínu…Nastoupit mám tuto středu.
a je to dělnická práce, že celý den stojíš na nohou nebo v kanceláři? pokud v kanceláři, tak bych klidně nastoupila - první den ti beztak dají na prostudování zákony a vyhlášky, další dny tě začnou zaučovat - pak se před víkend vyležíš
@Kelsey píše:
To bych tam zavolala predem, jednak me prijde neslušné lezt nekomu nekam bez upozornění s anginou a za druhé jiste budou mit smlouvu pripravenou, tedy opět neni úplně nejlepší chtit zmenu těsně před podpisem ![]()
@j.a.n.i1 Volala jsem a zatím ni to nikdo nebere. Schůzku máme odpoledne.Tak budu zkoušet volat.
Zkousej, rekla bych jim, jak se veci maji, poprosila o posun nastupu a tekla, ze pokud jim to nevadi, tak na podpis dorazis, ale das jim tim cas jednak na upravu smlouvy a jednak na rozhodnutí, zda se chteji potkat s nemocnym.
@stinga Je to náročná práce na nohou a hlavně v prostředí, kde fakt musím být zdravá. Nemůžu v práci smrkat, kýchat.
Konečně jsem si našla práci. Dnes mám jít podepsat smlouvu. Bohužel jsem nemocná. Včera mi napsali na pohotovosti antibiotika. Bojím se, aby mě nakonec vzali. Když zavolám, že potřebuji nastoupit později z důvodu nemoci.Na druhou stranu si říkám, že je lepší pozdější nástup, než nemocenská ve zkušebce (kdybych onemocněla už nastoupená).
Zažil někdo tuhle situaci
?