French press nebo mokka konvička?

2997
11.4.14 08:12

French press nebo mokka konvička?

Zdravim vsechny kavomilce (vyznavaci rozpustne kavy ci jihlavanky at se prosim nehlasi).
Mimo kvalitniho caje bych rada pila i kvalitni doma pripravenou kavu. Jsem v priprave vsak kavova panna, takze trochu tapu v nadobi. Mohli byste mi prosim napsat sve zkusenosti s french pressem a mokka konvickou? Vyhody, nevyhody, vysledek pripravy, co vas napadne. Diky moc, kave zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
11.4.14 08:22

@marrlinka, já mám zkušenost s oběma, chuťově to vyjde tak nastejno, ve french pressu je káva rychleji hotová, v moka konvičce to vypadá elegantněji a více znalecky :lol:
Taky nejsem bůhvíjaký znalec kávy, ale rozpustnou už nepiju. Buď espresso nebo z moka konvičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
11.4.14 08:26

Priznam se ze mokka konvicku jsem nikdy nezkousela, ani nemela moznost ochutnat vysledek. Ale na prvni pohled se mi libil french press, pripada mi to jako nejjednodussi priprava dobre kavy. Mame ho v cele siroke rodine a je to moc oblibena hracka… Jednoducha priprava, dobra kava, jednoducha udrzba. Doporucovala bych nejaky z drazsich modelu bez plastovych komponent, uz se mi stalo, ze byl plast pak z kavy citit a plastova vec putovala do kose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
11.4.14 08:27

@KPKristy jojo,vto mas pravdu, ze mokka vypada vic znalecky :lol: a priprava? Neni mokka konvicka moc narocna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
11.4.14 08:30
@marrlinka píše:
@KPKristy jojo,vto mas pravdu, ze mokka vypada vic znalecky :lol: a priprava? Neni mokka konvicka moc narocna?

Vůbec ne! Jen je potřeba hlídat, kdy se vyvaří voda a hned odstavit. Párkrát se mi podařilo zapomenout to na plotně a na chuť kávy to mělo negativní vliv. Byla jakoby připálená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
11.4.14 08:30

Mame moka konvičku, káva super. Jako příprava trvá déle, ale nic extra náročného to není. Nameleš, napěchuješ, naliješ vodu a postavíš na kamna. Jen pozor na vyběr velikosti. My máme „na tři kávy“ - ale myšleno malá espressa a když přijde návštěva je to dost opruz dělat na několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
11.4.14 08:33

No to mě právě zarazilo, že se udělá tak jeden hrneček :think:

Jinak jsem si vyjela i recenze a diskuse a hodně chválí mokka konvičku od Tescomy :think:

Rozpustné kávy nepiju vůbec a mletá je občas plná „brajglů“ a mě to nebaví vybírat…

• Citovat
  • Upravit
46669
11.4.14 08:40

No jo, ta velikost! Je to koncipováno na ty mrňavé kávy, takže v konvičce na tři uděláš jednu „českou“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
@ivik21 píše:
No to mě právě zarazilo, že se udělá tak jeden hrneček :think:

Jinak jsem si vyjela i recenze a diskuse a hodně chválí mokka konvičku od Tescomy :think:

Rozpustné kávy nepiju vůbec a mletá je občas plná „brajglů“ a mě to nebaví vybírat…

Vidim, ze s kavou je to jako s cajem. Ten uz kupuju jen v cajovne (a i tu mam oeclive vybranou, neni cajovna jako cajovna) a od te doby bych z drtive vetsiny oytlikovych caju :poblion: (nepocitamvtreba sonnentor, ale to je trochu jina ceno oproti pickwicku :mrgreen: ).
Mno, asi zkusim mokka konvicku:-) dekuji vsem za rady a postrehy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314

Jo a když už, tak doporučuji investovat do lepšího mlýnku na kávu. My nejdřív koupili nějaky obyčejny a to mlelo nemlelo, takže šel z domu.
Asi si půjdu udělat kávu, když už jsme u toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995

Ja mam zkusenost jenom s french pressem, hlavni vyhoda je asi opravdu ta jednoduchost - nasypes kafe, zalijes vodou, po par minutach zmacknes a hotovo. Moka konvicku jsem ale nezkousela, takze porovnat nemuzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
11.4.14 08:42

@beruska9

jaký máš prosím? :D

• Citovat
  • Upravit
5358
11.4.14 08:47

French press je spis pro 2 a vic kav, ale udelas v nem i 1. Mokka konvicka je dobra pro osamele pijaky jako jsem ja, ale da se sehnat i vetsi. Jo a taky to chce vykonny sporak. Za odmenu ti provoni celou kuchyn. Dobrou chut! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10369
11.4.14 08:59

Chuť kávy je z obou stejná, příprava taky jednoduchá. Nevím proč, ale z konvičky ji mám radši :nevim: :lol: Asi že to líp vypadá :mrgreen: Ale nejradši mám stejně espresso :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
11.4.14 09:17

Mam oboje, nejvic pouzivam frenchpress, ale na silnejsi je vhodny vic frenchpress. No a podle me je pak nejzasadnejsi vyber mlynku a kavy. Aby nebyl tristivy a umoznoval ruzne hrubosti mleti. Kavy berem z male prazirny a delaji nam vlastni smes. Nemame radi nakyslou, ani moc ovocnou, ale spis drevitou a robustnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí