Jak udělat svíčkovou?

67
7.4.14 17:03

Jak udělat svíčkovou?

Ahoj, byla by tu nějaká tak hodná a pdrobně mi popsala jak uvařit svíčkovou? :D Pls nějaké tipy aby byla fakt perfektní? Díky moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.4.14 17:06

@oholola co rodina, to nějaký spešl recept.. ráda bych poradila, ale takovou, jako umí moje máma, tu prostě neumim. A jiná mi nechutná :mrgreen: po asi milionu pokusů jsem to vzdala, svíčkovou nevařím, i když je moje nejoblíbenější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
7.4.14 17:08

Jo, já jí nikdy nedělala, ani nevím co třeba znamená zatáhnout maso? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.14 17:09

@oholola opéct ho - ono se „zatáhne“, nevyteče z něj šťáva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
7.4.14 17:09

Jo díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
7.4.14 17:14

Taky svíčkovou nedělám. raději si počkám až nás na ní pozve tchýně či babička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
7.4.14 17:17

Delam podle tohoto receptu http://recepty.vareni.cz/…na-svickova/
Delala jsem i jako zacatecnik a povede se vzdy ;) :palec: pomlaskaval si i tchan a to uz je co rict :lol: ;)

• Citovat
  • Upravit
6770
7.4.14 17:17

@oholola já svíčkovou vařím a všem chutná, ale určitě co člověk, to názor a jiná chuť :P :think: napíšu ti recept jak ji dělám já a uvidíš ;)
koupím hovězí zadní, nebo svíčkovou (ne vždy kupuju svíčkovou, zadní je taky dobrý ;)), pak halali směs, mrkev, bobkový list, nové koření, pepř, uzený bok, smetana (zakysaná smetana)
maso naložím večer do směsi halali, pak přidám vodu, oškrábanou mrkev, bobkový list, nové koření, pepř a uzený bok v celku, nesolím ani nekyselím, protože nálev na halali je dost specifický, tak aby to pak nebylo moc kyselé nebo slané, pokud nechceš halali, tak oškrábat mrkev, petržel a podusit na másle, až ti pustí šťávu, tak přidáš maso, vývar nebo vodu, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet, maso by mělo být ponořené a nějakou chvíli, nejlíp do rána uležet, pokud umíš špikovat maso, tak tím bokem prošpikovat :palec:
ráno pak dám celou tuto směs do hrnce a dám péct do trouby, maso nezatahuju a nic, ale normálně to pomalu peču do té doby, až je maso měkké, potom maso vyndám, vyberu bobkové listy a uzený bok, zbylou mrkev a ostatní v omáčce rozmixuju do hladka, na másle si zkaramelizuju cukr a tímto omáčku osladím, zahustím hladkou moukou a nakonec vmíchám smetanu, může být i zakysaná smetana, provařím a nechám mouku pěkně rozpustit, aby nebyla cítit, nakonec omáčku dochutím podle toho co chybí, cukr, citron, sůl :) vařím k tomu kynutý houskový knedlík, ale i karlovarský je moc dobrý :palec: dáš plátky masa a můžeš nakrájet na plátky i ten uzený bok, uvařený je výborný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
7.4.14 17:18
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
7.4.14 17:18

Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
7.4.14 17:19

Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
7.4.14 17:20

Co je to halali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
7.4.14 17:20

Určitě se ti povede a bude všem chutnat, mě se zatím povedla vždycky ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6770
7.4.14 17:21

@oholola jé halali je zavařená zelenina právě na svíčkovou mrkni http://www.hame.cz/…/1891/halali je to ochucené, tak právě nemusíš dávat nic jen toto :jazyk: nebo se dá koupit mražená zelenina pod svíčkovou a tu právě na másle orestuješ a přidáš maso :) já dávám to halali, je to rychlejší :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
7.4.14 17:25

Já jí dělám podle receptu tady vocaď:

http://dadala.hyperlinx.cz/hov/hovh.html

teda toho Navrátila dole na stránce.

Vůbec Dadalova kuchařka je skvělá, i si v tom jenom číst a citáty z knížek je krásnej bonus.

Ta svíčková je pokaždé trochu jiná, jednak proto že jí dělám z jeleního hřbetu a druhak to dělám bajvoko a třeba ocet tam nedávám vůbec.

Pardon, odkaz: http://dadala.hyperlinx.cz/…ovr0068.html

Příspěvek upraven 07.04.14 v 17:29

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport