Recepty pro 8měsíční prcky

2319
7.4.14 15:25

Recepty pro 8.měsíční prcky

Ahoj, holky. Potřebuji trošku inspirace.Co a jak vaříte 8. měsíčním dětem?
Malý jí téměř všechnu zeleninu (mrkev, brambor, brokolici, cuketu, hrášek, kukuřici, špenát, batáty, petržel, pórek), maso (krůtí, hovězí), dále jí ovocné přesnídávky a bílé jogurty. Do ruky mu dávám křupky, dětské sušenky, domácí špaldové piškoty, jablíčko. Syn by nejradši neustále něco žužlal.

1. Jak kombinujete zeleninu a maso na oběd?
2. Jaké jídlo do ruky dáváte?
3. Co dáváte na večeři, když odmítá kaši?
4. Co dáváte na snídani, když nechce pít UM?
5. Dáváte už namazané pečivo?

Díky

)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2418
7.4.14 16:05

@lucka_mac jéjej, receptů by bylo, ale mazlíček má vybíravý jazýček.
1. Základ je buď brambora, rýže nebo kuskus, a pak zelenina, kterou malá jí (u nás jen mrkev, dýně a hrášek s kukuřicí) a buď žloutek (máme domácí vajíčka) a nebo telecí či krůtí maso.
2. Kukuřičné křupky, kousek jablíčka, hrušky…
3. Malá kaši jí dycky a když nejí, dostane mlíko.
4. Já už dávám bílý chléb s máslem, my musíme mít kvůli abkm přepuštěné, ale už byste mohli i s lučinou.
5. Čímž jsem odpověděla i na poslední otázku… Jinak rohlíky se jí lepí na patro, takže ty moc nemusí…

Pokud by to šlo, jak prosím na domácí špaldové piškoty?
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.4.14 16:35

1. Jak se naskytne. Prostě maso a zelenina, moc nad tím nebazíruju. Jen k brokolici a květáku tedy dávám žloutek, ne maso. Pokud je hrášek, tak taky maso nedávám. A maso má tak max 4 x týdně. Dáváme zatím jen králíka a krůtu, občas kuře.

2. Samostatně pouze kukuřičné křupky, občas kůrku chleba. Cokoliv jiného uhlodne a pak se tím dáví a ve finálé to vyplivne na podlahu.

3. Občas má místo kaše hustší polévku.

4. Vzhledem k tomu, jak zvládá (nebo spíš nezvládá) žvýkat, tak pečivo jako regulérní jídlo vidím tak nejdřív od roka. Navíc mi v jeho věku nepřijde kromě trochy másla nic jako ideální „natírka“. Lučina je slaná.

5. Naštěstí nemusím řešit, má mlíko. Jinak ale třeba jogurt, jogurt s vločkami, pudink (z UM), vločky s ovocem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
7.4.14 16:54

1. Kombinuju maso/zelenina nebo zelenina/jahly, polenta, špaldove testoviny atd. Maso davam kralici, kruti, kureci, hovezi, zverinu a ryby. Zeleninu prakticky jakoukoliv.
2. Kukuřičné křupky, dětské suchárky, dětské sušenky.
3. Kaši naštěstí neodmítá, ale odmítá UM - to je ochotný vypít jen občas v noci, jinak nikdy.
4. Na snídani výhradně bílý tučný jogurt, aby měl aspon nějaké pořádné mléčné dávky.
5. Dávám bud kváskový chleba, který peču, ale raději má měkký toustový chleba namazaný domácí lučinou - neslanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
7.4.14 17:05

@Svistice když jsme u toho, pečivo je taky slané, ale to jen tak pro ty, co se děsí dát trochu soli… nic ve zlém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.4.14 17:39

@Janha Já vím, takže už kvůli tomu nehodlám pravidelně skrmovat pečivo tak do toho roku. Navíc v kombinaci se soleným tvarohem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
7.4.14 17:50

@Svistice ale jo, kazdej si krmi dite po svym, ja byla taky tak presvedcena a kdyz je chleba nakonec to jediny co je tej muj antiotesanek ochoten pozrit, po nekolikadenni hladovce jen o mm, stylem dvakrat cucnu a dost, dam mu i ten chleba… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.4.14 18:55

@Janha Já mám doma malýho bernardýna Bohouše - co mu dám, to jí. Takže nemusím ustupovat ze svých předsevzetí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí