Fritovací hrnec Tefal
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Fritovacu hrnec tefal
Dobry den. Dostali jsme fritovaci hrnec TEFAL. Pro me absolutne nevhodny darek. Manzel ho chtel vyzkouset na rizky, ale chvili hral, chvili nehral. Navod je absolutne k nepochopeni. Muzu poprosit radu jak se vubec fritovaci hrnec pouziva? Hral treba 2minuty, pak prrstal, dokud jsme nezvysili teplotu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@sabinka23 Neni to náhodou tefal versalio 7ci 9 v 1?
Má úplně šílenou hysterezi termostatu. Rozložení teploty po ploše rozdíl klidně i 40 stupňů. Dát do něj řízek tak mám možná večeři až dneska. Umývat nejde všude zateče mastnota. Jediné co mi znej zbylo než letěl na sběrný dvur je sotva metr kabelu ![]()
PS : na plnou teplotu je schopen uvést olej na hranici vznícení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabinka23 Přítelkyně tenkrát chtěla fritézu no a on byl strašně hezký tak si ho koupila
. Řízek je lepší a rychlejší na pánvi než v tomhle ![]()
On neměří teplotu oleje přímo ale měří to že dna nádoby. Když jsem dal teplotní čidlo od multimetru do oleje tak mezi přední zadní části brutální rozdíl teplot. A právě při plném výkonu se nahrál tak že olej už kouřil a vypnula bezpečnostní pojistka
JAko 240 na oleji je brutální ![]()
Koukni na recenze třeba od heuréky ![]()
JE to kus od kusu ale smažit a pak něco dělat jiného musím někam dát olej ![]()
A nemá studenou zónu tak že po chvíli je tam hromada uhlí na dně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabinka23 píše:
Ano, tak to jste me moc nepotesila😭
Jen mala technicka, Jirik je chlap ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabinka23 píše:
Dobry den. Dostali jsme fritovaci hrnec TEFAL. Pro me absolutne nevhodny darek. Manzel ho chtel vyzkouset na rizky, ale chvili hral, chvili nehral. Navod je absolutne k nepochopeni. Muzu poprosit radu jak se vubec fritovaci hrnec pouziva? Hral treba 2minuty, pak prrstal, dokud jsme nezvysili teplotu…
My ho dostali asi před dvěma roky, my teda děláme hranolky minimálně, tak nám přišlo vtipné, že nám to kupovali. Každopádně když jsem hranolky dělala nebyl problém, ale většinou ho využívám na vaření rýže, těstovin..ano, nastavím teplotu a chvíli to vaří, pak to přestane, po nějaké době to zase sepne, ale neměla jsem problém že by se mi to neudělalo, tak nevím..řízky jsem ovšem nezkoušeli 🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JiříkMazlík @sabinka23 my ho máme v rodině 3× (někteří už přes 15 let-možná 20) a všichni jsou spokojení. Mamka si ho koupila už podruhé. Nikdy s ním nebyl problém.
Jinak řízky na pánvičce se nedají srovnat s těma ve friťáku, ale to by bylo na jinou diskuzi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kateka.1 Záleží kus od kusu a tě starý je taky konstrukcí odlišný od nového ![]()
A také záleží jaké máš požadavky nebo jsi prostě zvyklá na jeden fritak a neporovnas ho z něčím jiným ![]()
Mohu dotaz jak dlouho ti v něm výdrží olej? A jak dobře se ti meje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JiříkMazlík Já v něm olej nenechávám. Normálně ho po vychladnutí sliju přes jemný cedník (aby v něm nebylo ani trošku bordelu) a dám do ledničky. Nádobu normálně hodím do myčky a není s tím nejmenší problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kateka.1 Tolik patlani po každém fritování ![]()
Jinak líp se ti přecedí když to budeš dělat za tepla ( nemusíš jako já při 180 ale třeba když je vlažný ) Cedník do něj kus látky a olej nádherně čistý ![]()
Když potřebuji přefiltrovat olej tak to vezmu úplně za horka ale nesmíš se polít pak to dost bolí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit