Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
RadanaH píše:Protože mu obojky nedělají dobře a ted o něm zas musim přemýšlet. Měl pod krkem uplně strupy a krev,.
jani proc ta reakce?
ebirka píše:
my jsme s frontlinem taky spokojeni, davam ho cca 3 x za rok (na jare, v lete a na konci leta nebo zacatkem podzimu). blechu jeste nemel nikdy a za svuj zivot (2 a pul roku) mel celkem 3 klistata, z toho 2 chcipli rovnou na nem, takze jsme vytahovali jen jedno. Dulezity je po aplikaci asi tyden nekoupat, muze pry vadit i prudky dest, ale to asi vis.
A JAK DLOUHO TU JEDNU PIPETKU ZA KRKEM MÁ?
Já dávám Exspot, stojí cca 90 Kč, na labradora dávám dvě pipety, na jezevčíky jednu. Vydrží taky tak ten měsíc max. Ale zas ta cena není ještě tak hrozná, mi teda přijde.
Obojek taky nedávám kvůli smráděti, plus naše labina je zásadně ztrácí. Nejlépe druhý den po zakoupení. ![]()
letos jsem dala prvni na konci brezna, druhou mu dam v cervnu, treti na konci srpna a pokud bude teply podzim tak dostane jeste jednu v rijnu. Zalezi proste na pocasi.
Jinak frontline kupujeme zde - http://www.svetkrmiv.cz/…zluty-2-10kg za krasnych 130 Kc. V lekarne jsme platili kolem dvou stovek.
Já dávám pipety Advantix a jsem s nimi spokojená, vydrží mi 2-3 měsíce.
Trochu se přiživím na tématu - nevíte náhodou, co je pro děti bezpečnější, jestli dát psovi obojek, nebo pipetku?
Kolozubka - určitě pipetu. Jak už tu někdo zmiňoval, u té ti stačí hlídat dítě dva dny, než se pipetka vstřebádo krve , poté již může dítko hladit a ožužlávat dle libosti, kdežto obojek má pes pořád a uvolňuje se jenom do kůže, tudíž hlazení a následn strčení ruky do pusinky by nebylo dobré… ![]()
Já taky používám na kočku sprej Frontline a jsme spokojení, 4 stříknutí a je měsíc klid ![]()
jani09 píše:
Hledala jsem nějakou už založenou diskuzi na toto téma,ale neuspěšně.Chci se zeptat ,jaké máta zkušenosti např s frontline spot on.Dnes jsem i přez to upsovi našla 3 klíštata.Jak dlouho vám to působí?
frontline a jemu podobné srágory nepomáhají ani u jednoho z mých tří psů s rozdílnou srstí, takže jsem už loni koupila obojky klitix a je klid, opravdu, ani to klíště na ně nevleze, natož aby se přisálo. takže za mě na 100% protiklíšťové obojky kiltix ![]()
DianaAndílek píše:jani09 píše:frontline a jemu podobné srágory nepomáhají ani u jednoho z mých tří psů s rozdílnou srstí, takže jsem už loni koupila obojky klitix a je klid, opravdu, ani to klíště na ně nevleze, natož aby se přisálo. takže za mě na 100% protiklíšťové obojky kiltix
Hledala jsem nějakou už založenou diskuzi na toto téma,ale neuspěšně.Chci se zeptat ,jaké máta zkušenosti např s frontline spot on.Dnes jsem i přez to upsovi našla 3 klíštata.Jak dlouho vám to působí?
Ona ta látka snad ani nemá tak odpuzovat jak způsobit, že klíště po nasátí umře a upadne. Ale jinak mám taky za to, že jsou lepší (efektivnější) věci než Frontline, jak obojky tak pipetky, Frontline dávám jen kočce, pro ty bohužel nic lepšího není ![]()
Frontline spray - strikaci pumpicka -davame kocce a nee moc casto, jezdi s nama na venkov kazdy tyden a je to super.
Léta jsme kupovali Kiltex, teď už několik let Sculiber, funguje celé léto a nesmrdí ![]()
My jsme nejprve měli bioband:
http://www.veterinarnipece.cz/…us-3652.html
Právě proto, že je přírodní a neměl by vadit miminku, které čekáme v červenci. Ale hrozně smrděl a účinek nic moc
Denně jsem sundávala několik přisátých i nepřisátých klíšťat…Ale jiní chovatelé si ho zase vychvalují, že je super ![]()
Teď jsme přešli na Sculiber a ten je super, nesmrdí a účinkuje výborně. Jen občas smetu z hafíka klíště. A to chodíme každý den do lesa, kde se prodírá křovím, vysokou trávou…
Akorát pro děti moc vhodné asi není
Příští léto to budeme muset pořešit nějak jinak…
jani,tak to cumim,ja za dbu co mam hafany taovy problem nemela,tak me napada jestli nemel na to nejakou alergii,nesetkala jsem se s tim,tak fakt nevim ![]()