Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
RadanaH píše:
jani,tak to cumim,ja za dbu co mam hafany taovy problem nemela,tak me napada jestli nemel na to nejakou alergii,nesetkala jsem se s tim,tak fakt nevim
možna mel alergii a ted nevim,jestli jen na tu jednu značku.Byl to taeda obyčejnej.
V ČERA JSEM ZESE FRONTLINE KOUPILA,PROTOŽE U NAS NEMAJÍ NIC JINÝHO ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám 4měsíčního jorkšíra, chtěli bychom něco proti klíšťatům, ale obojek nechceme a ve zverimexu nám řekli, že na kapičky je ještě malá. Doporučili nám Merial Frontline spray, nemáte někdo zkušenost?? Jestli je účinný?? Děkuji
@Moooncaa píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám 4měsíčního jorkšíra, chtěli bychom něco proti klíšťatům, ale obojek nechceme a ve zverimexu nám řekli, že na kapičky je ještě malá. Doporučili nám Merial Frontline spray, nemáte někdo zkušenost?? Jestli je účinný?? Děkuji
Já nevím, ale proč nechcete obojek? Na trhu je spousta druhů a dokáže ochránit třeba přes celé léto. Nám vždycky vydržel téměř celou sezonu. A opravdu ani jedno klíště. Frontline jsme taky dávali, ale vrátili jsme se zase k obojku, nevydržel moc dlouho.
Zdravím, nečetla jsem celou diskuzi, ale mám taky jorkšíra a jediné, co nám opravdu zabralo, tak byl obojek ze zverimexu. Frontline nezabral vůbec, buď jsou ty bestie odolnější, nebo se kvalita výrobku zhoršila (Dříve jsem s ním měla dobré zkušenosti). Dneska na obojek nedám dopustit, což mi připomíná, že sníh je pryč, jaro v plném proudu, tak ho musím jít koupit.
Já psy stříkám v sezoně jednou za týden obyč sprejem proti klíšťatům pro lidi, troufnu si říct, že to nám zabírá 100%, pokud teda nezapomenu stříknout. Obojky ani psí kapičky nám nezabíraly.
Sprajem ho budes zbytecne stresovat a musi se aplikace opakovat. Doporucuju obojek Scalibor, vydrzi od jara do podzimu
@Arumba jak stresovat? se ho neptám, prostě jednou cáknu břicho, jednou záda a hotovo, psům je to úplně putýnka, snad jsou zvyklí na manipulaci, to je to samý, jako bys napsala, že ho stresuju když mu čistím uši nebo ho musím rozčesat nebo něco…
A třeba po Scaliboru jim olysaly krky, i mámě a známým, je to dost dryák.
Příspěvek upraven 22.04.13 v 19:06
Ja psa strikam diffusilem pro psy. Ten se muze i na stenata. Jednou za tyden striknu a minulou sezonu ani jedno kliste. Na spreje pro lidi pozor, jednou jsem omylem nastrikala diffusilem pro lidi a bylo mu po tom strasne spatne.
My Scalibor taky používáme a nikdy nic. Jak mezi chovateli, tak v recenzích, vychází jako nejlepší antiparazitní obojek. A to že vypadávají chlupy, tak to je normální a je to psané i v informacích o produktu a jeho používání. A děje se to u různých značek antiparazitních obojků. Bývá to tak 1-2 týdny, pak by to mělo odeznít. Když ne, na nějakou dobu sundat a zkusit nasadit znovu.
@Nicki.Minaj no to je ale celkem k prdu, když pak nejsou dobu chránění…naši měli teda vyloženě mokvavý rány z toho, ne že by vypadlo pár chlupů.
@Koblížek21 Já nemluvim o svem psovi, ale o steneti jorksira. Aby to melo ucinek, tak rozhodne nestaci jeden vstrik na bricho a jeden na zada. Vetsina psu je ze sprejovani nervozni natoz stene. Scalibor pouziva spousty znamych a nikdo reakci nemel, vim jen o jedne na kiltix. To uz mi prijde lepsi dat spot nez sprej
@Arumba tak nám to teda stačí jeden střik na břicho a na záda, stříkám lidským predátorem a stačí to, ten týden to funguje spolehlivě i ve vyloženě zamořených oblastech. Jinak na štěnda nám stačily ty kapky, od roka pak už ne.
@Koblížek21 nesrovnavej to s cistenim usi. Psum u spreju vadi ten zvuk