Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, najde se někdo z Fryštáku, nejlépe ze Žábarny? Měli bychom se tam stěhovat, ale děla nám starosti, že dům je napojen jen na studnu, tak uvítáme info jestli je vody dost. ![]()
@Keicy to se může během roku klidně změnit, jsou sucha, voda jde dolu, tam kde minulý rok voda byla, už být nemusí.. tohle je info o ničom ![]()
@martina.se To je mi jasné, starosta v brzké době plánuje vodovod. Tak mi jde jen, jestli se třeba nestalo, že tam lidi byli bez vody nebo jestli i přes léto (ty vedra) tam nějaká voda byla. Spíš jen pro „klid“ duše. Samozřejmě počítám i s variantou bez vody, ale jaká je ta pravděpodobnost.. ![]()
Moje babí tam bydlí ve Fryštáku. Ale nepomůžu ti ona má studnu.
Občas, když jsou sucha si stezuje, že je málo vody ve studni. Bydlí na kopci v Horni vsi pod lesem směr Lukoveček. Někdy říká, že ji voda steče k sousedovi pod ní.
To se nikdy neví..přistavěním domu a navrtáním studny může kdokoliv jiný o vodu ve svojí studni přijít. Taky se nám to stalo..máme 90 let starou studnu, celou dobu měla spoustu vody. Tuto studnu používaly 3 rodiny, napouštěly se bazény a vody bylo pořád dost…Pak asi 3 km od nás někdo postavil barák, udělal si studnu a my jsme přišli o veškerou vodu. Naštěstí v tu dobu se napojoval vodovod, tak jsme si ho museli pořídit, studna je už 2 roky suchá…
@Keicy jasné, chápu..
u nás byla voda vždycky a poslední 3 roky léta bez vody ![]()