Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravim holky
Mam dotaz, male je 13 mesicu, uz tape, ale samozrejme jeste chodime ven s kocarkem a myslim, ze i pres zimu budeme. Mame kocarek Mutsy, jezdime prirozene ve sportovni korbe, ktera ma „fusak“ neni t nic silneho, mamto kozisek to jo. Moc se v tom neorientuju, takze bynme zajimalo jestli to staci, mala vlastne pres to nicnnema, zadny nanoznik, jen ji posadim na kocar, zapnu a to je vse. Davam ji tam posledni dny deku, nohy ma teple ikdyz jsme dlouho venku, st ejne me to ale hloda, ze az bude jeste vice zima, tak ji to nebude stacit. Jak to resite vy? Myslite, ze ma cenu porizovat jeste fusak dovnitr? Ani nevim jestli by se tam vlezl, jako miminko mela od emitexu, ten byl celkem mekky, tak nevim ![]()
Podle me ji na pocasi, co je ted balis zbytecne moc. Muj syn je teda starsi, ale kdyz jedeme kocarem, ma na sobe puncochace a kalhoty, tricko s dlouhym, svetr/mikinu, bundu a fusak ani deku nedavam a zmrzly neni. Pokud fouka dam nanoznik, ale to je jen tlustsi sustak proti vetru. Fusak nebo deku pridam, az bude mrznout. Dite ma mit o vrstvu vic nez dospely a ja nosim jen kalhoty, on ma navic puncochy.
Ale zalezi i na diteti, syn je horkokrevny po tatinkovi.
Já teď dávám do kocaru teplé tepláky a fusek emitex. Jsem rada že nemusim tak slozite oblékat. Ale na zimu bych být tebou už fusak nekupovala, pořídila bych pořádnou zimní kombinezu
Mame sportak x-lander se silnym nanoznikem, ted uz do toho davam i fusak od x- landeru. Az zacne mrznout, dam teply emitex ( ty jsou fakt uzasne teple). Dite nosi zimni bundu, mikinku, puncochace a outdoorove kalhoty. Spoceny neni, takze za nas idealne obleceny
Holky ja se vetru, synovi je 16 mesicu a uz obcas chodi i venku, nebo spis jezdime v kocarku a pak ho vyndam aby se prosel.Ma zatim fusak podzimni emitex a deku myslite ze to staci, nebo uz mam davat zimni fusak? Mame Kaiser iglu termo.Ale to ze ho davam i z kocaru chodit, tak ho i vic oblekam. Slabe puncochy, vyteplene kalhoty flisem.Body s dl. rukavem, flis mikcu, zimni bundu. Davate i vy uz zimni fusak?
Řeším totéž. Syn má 15,5 měsíce. Máme X Lander, fusaky máme dva, ani jeden mi tam nějak nepasuje, furt to sjíždí, jak ho do toho posadím a někde ho vytáhnu, táhnu s ním celý fusak, tak jsem se naštvala a má punčochy, body s dl. rukávem, svetr, kombinezu, zimní boty, rukavice, čepku a X Landerový nánožník, ale to je takový.. z materiálu jak celý kočár, tuším trochu vypodšitý, ale nic teplého a do toho Anavy deku.. žádný tepelný zázrak, ale manipuluje se mi s tím líp než s fusaky. Navíc ani malému se v tom nelíbí, prostě i fusak „pro veliké“ je mu krátký, nemá na nožky místo a zuří. Teď je to ok s dekou a nánožníkem, ale jako co budu dělat ve fakt mrazech nevím. Loňskou zimu jsem ho odnosila v kombinezce zašátkovaného pod mojí bundou a býval i spocený, tak nevím no. ![]()
@zoui08 píše:
Holky ja se vetru, synovi je 16 mesicu a uz obcas chodi i venku, nebo spis jezdime v kocarku a pak ho vyndam aby se prosel.Ma zatim fusak podzimni emitex a deku myslite ze to staci, nebo uz mam davat zimni fusak? Mame Kaiser iglu termo.Ale to ze ho davam i z kocaru chodit, tak ho i vic oblekam. Slabe puncochy, vyteplene kalhoty flisem.Body s dl. rukavem, flis mikcu, zimni bundu. Davate i vy uz zimni fusak?
Ne, oblékám podobně, dávám stejný fusak a slabou deku jen přes nohy, pokud je k nule, pokud je kolem čtyř, pěti, jako posledních pár dní, tak deku nedávám. Se zimním fusakem počkám rozhodně pod nulu.
Ja mam 17 mes holcicku a pokud jedem kocarem a je tak jako ted, kolem tech 4 stupnu, nema nic, jen tak, jak je na ven v kombineze, ake to jsou predevsim rychle prejezdy. Pokud bychom jely nekam, kde bych pocitala s tim, ze bude treba hodinu sedet v kocare, nebo spat, vzala bych klidne uz zimni fusak a zapla ho jen podle potreby, takze treba na nem nechat dite jen sedet a nezapinat, nebo jen zakryt nozky po kolinka. Proste podle situace.
@Elata x lander ma i vlastni znacku fusaku - to se da navlect na ty popruhy v kocaru. Na zimu tim samym zpusobem upevnim emitex ( jsou tam otvory, ktermi to prichytis k popruhum). Ale je pravda, ze to cele vahoz sjizdi nize do kocaru. Za me - hlavne, ze je decku teplo ![]()
Mala od eoku a pul v kocarku nejezdi. 5akze fusak neresim a myslim ze nejak netrpi. Tak za me myslim staci to co mas.
Tak ted jsem uplne zmatena, dala jsm do googlu „fusak mutsy evo“ a vyjelo mi to co mam- tedy jaoby fusak ale pres to uz nic, proto jsem myslela, ze je to jen nanoznik s koziskem, tak nevim neni to slabe, ale do mrazu mi to orijde malo, co myslite? http://www.babypark.cz/mutsy-fusak-evo
Já když dcera chodila, tak už jsem jí fusak nedávala. Byla oblečená a fusak by byl už moc. Když jezdila ve fusaku, tak do něj mívala jen punčocháče. V kombinéze by se v něm upekla. Dávala jsem nánožník a ve větší zimě ještě deku. Na sedačce jsem měla molitanovou vložku do sporťáku.
@Saricat já teda nevím, koupila jsem "funkční kombinézy, dám pod ně punčocháčky, a myslím si že přikrývat už není potřeba. Nebo si vezmi deku ssebou a když poznáš že je prckovi zima tak ho přikryj… A navíc třeba během zimy bude chtít ťapat i venku, a to asi bez kombinézky v mrazu nepůjde ![]()