Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vysavam. Samozrejme je povleceny, takže normalne jak s běžnou matraci…
@pet p píše:
Zvažuji, že si místo běžné matrace pořídím futon bavlna-vlna. Do normální postele na klasický laťkový rošt.
Chtěla bych se zeptat těch, kdo futon už delší dobu mají, jak je to s údržbou. Větráte, vysáváte, čistíte…?
Díky za odpovědi.
Mám. Jednou dvakrát do měsíce postavim/přehnu. Protože máme v obýváku, vegetujeme na tom celé dny, koupila jsem pratelný potah. Luxuji, když jsou na tom drobky.
A co tě k tomuto kroku vede, smím-li se zeptat?
Měl to jeden muj bývalý přítel to měl normálně v posteli na roštu, jako planujes ty, naštěstí já už na tom spát nemusela, a on si neskutecne pochvaloval, jak udělal dobre, ze to vyměnil za normální matraci. Měl to smotany v rohu vedle postele
prý byl z toho celej rozlamanej, všecko ho bolelo, a zhodnotil se jako blbej, ze si myslel, ze tím udela něco pro zdraví, ale bylo tomu spíše naopak
Spal na tom prý dlouho, par let, ale bylo to čím dal horší.
Mám podobne sedaky do obýváku na valeni pro děti, ty to miluji, takže ještě budeme dokupovat, já na tom také sedím, když si hrajeme na zemi. Máme tři a je to malo. Ale spát bych na tom nechtěla, leda by jich bylo několik na sobě ![]()
Mame, vyluxuju kazdy prevlikani postele, otocim a necham hodne vetrat bez povleceni
@Semtex píše:
A co tě k tomuto kroku vede, smím-li se zeptat?Měl to jeden muj bývalý přítel to měl normálně v posteli na roštu, jako planujes ty, naštěstí já už na tom spát nemusela, a on si neskutecne pochvaloval, jak udělal dobre, ze to vyměnil za normální matraci. Měl to smotany v rohu vedle postele
prý byl z toho celej rozlamanej, všecko ho bolelo, a zhodnotil se jako blbej, ze si myslel, ze tím udela něco pro zdraví, ale bylo tomu spíše naopak
Spal na tom prý dlouho, par let, ale bylo to čím dal horší.Mám podobne sedaky do obýváku na valeni pro děti, ty to miluji, takže ještě budeme dokupovat, já na tom také sedím, když si hrajeme na zemi. Máme tři a je to malo. Ale spát bych na tom nechtěla, leda by jich bylo několik na sobě
Tak on je futotn a futon. Pokud to má 5 cm na výšku, něco z IKEA, tak to bude fakt spíš nouzovka. Kvalitní přírodní futon je skvělý. Jak na válení, tak i na trvalé spaní. Prostě je to přírodní, vydrží to věk, je pohodlné, zdravé a skvěle to vypadá. ![]()
@Lama Lama no on taky měl ten přírodní, prý si za x tisíc akorát zhuntoval zada
Jako nevím, já jsem na tom spala jednou někde jinde jakozto host, a to plus minus šlo, ale trvale e-e
ale já mám rada (pro někoho) extrémně měkké matrace odjakživa ![]()
@Semtex píše:
@Lama Lama no on taky měl ten přírodní, prý si za x tisíc akorát zhuntoval zadaJako nevím, já jsem na tom spala jednou někde jinde jakozto host, a to plus minus šlo, ale trvale e-e
ale já mám rada (pro někoho) extrémně měkké matrace odjakživa
Tak pak je to jasný. Já měkké nemám ráda. Ale i tak, mám bavlnu s kaučukem, je to měkčí, než klasická bavlna
@Semtex nam se na tom spi skvele, uz asi sest let
mame tenhle https://www.futoncentre.cz/…/kokos-latex a kdyz musim spat nekde na normalni matraci, tak me akorat boli zada ![]()
@Semtex Vede mě k tomu to, že mám ráda tvrdší spaní a taky že je to přírodní a ne nějaký plast jako klasická matrace (ze které se prý vypařuje kdeco, hlavně ze začátku). Navíc běžná matrace se stejně dřív nebo později proleží, u futonu čekám, že vydrží déle.
@Lama Lama A vy to máte v obýváku jako na denní sezení, ležení anebo na tom i v noci spíte? Stačí přímo na to navléct běžné napínací prostěradlo?
@pet p píše:
@Semtex Vede mě k tomu to, že mám ráda tvrdší spaní a taky že je to přírodní a ne nějaký plast jako klasická matrace (ze které se prý vypařuje kdeco, hlavně ze začátku). Navíc běžná matrace se stejně dřív nebo později proleží, u futonu čekám, že vydrží déle.
@Lama Lama A vy to máte v obýváku jako na denní sezení, ležení anebo na tom i v noci spíte? Stačí přímo na to navléct běžné napínací prostěradlo?
Máme to na všechno. Máme i sedačku, ale od té doby, co máme futon, na ní nikdo nesedí. Měla jsem v obýváku takový nevyužítý výklenek 3,5×1,6 m. Tak jsem tam nechala udělat rošt ode zdi ke zdi v tomto rozměru a nechala na to udělat futon. A prostě tam vegetíme - čtu tam, učím se, hrajem deskovky, dělám na počítai, děti koukaj na bednu. O víkendech, když tu nejsou děti, topíme v krbu, tak vipínám v celém domě topení a spíme v obýváku na tom futonu. Sí tu návštěvy dětí, pokud chtějí být pohromadě ( dohromady máme 4 děti, k tomu jejich návštěva, na šířku se jich tam vejde 8
)
Zvažuji, že si místo běžné matrace pořídím futon bavlna-vlna. Do normální postele na klasický laťkový rošt.
Chtěla bych se zeptat těch, kdo futon už delší dobu mají, jak je to s údržbou. Větráte, vysáváte, čistíte…?
Díky za odpovědi.