Přestup k jinému poskytovateli elektřiny – Praha 3

448
26.9.22 11:51

Přestup k jinému poskytovateli elektřiny – Praha 3

Ahoj holky,

jsem u LAMA Energy a dnes mi přišel nový předpis záloh – 3 600 Kč každý měsíc za elektřinu pro garsonku ca 32m2 mi už opravdu nepřijde normální. Chci se tedy zeptat, koho byste nyní doporučily jako poskytovatele? Jsem z Prahy 3. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20926
26.9.22 11:54

Zálohy jsou nicneříkající. Musíš porovnávat cenu za MWh aspoň.

Ale aktuálně si moc nevyberes. Kdo teďka přestupuje, tak je to mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.9.22 12:02

Pochybuji, že teď tě někdo vezme. Vždyť mají stop stav nabírání zákazníků. Nebo si pohoršíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
26.9.22 12:11

Tak jako v Praze zkus PRE, ale jestli berou a jaké ceny mají pro nové zákazníky, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.9.22 12:37
@Freya_H píše:
Ahoj holky,jsem u LAMA Energy a dnes mi přišel nový předpis záloh – 3 600 Kč každý měsíc za elektřinu pro garsonku ca 32m2 mi už opravdu nepřijde normální. Chci se tedy zeptat, koho byste nyní doporučily jako poskytovatele? Jsem z Prahy 3. Díky.

Odkud jsi je úplně putna. Holka, ty nečteš posledních půl roku noviny?
Budeš mít štěstí, pokud by tě ještě nějaký dodavatel přebral a myslím, že jsi si cenou asi nepolepšila. I když zkusit to můžeš, zkusi si jich pár obtelefonovat nebo kouknout na jejich stránky pro nové zákazníky.

Kolik máš u té Lamy cenu za kWh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15955
26.9.22 12:38
@Freya_H píše:
Ahoj holky,jsem u LAMA Energy a dnes mi přišel nový předpis záloh – 3 600 Kč každý měsíc za elektřinu pro garsonku ca 32m2 mi už opravdu nepřijde normální. Chci se tedy zeptat, koho byste nyní doporučily jako poskytovatele? Jsem z Prahy 3. Díky.

Tak si je nastav na původní hodnotu, v čem je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
26.9.22 12:56

Teď ať půjdeš kamkoliv to bude darda, nízký ceny mají tak dlouhodobí zákazníci, noví to budou mít drahé všude, jestli tě vůbec někde vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
26.9.22 15:06

No já jsem zákazník už ca 4 roky, noviny samozřejmě čtu, ale tento rok mi zvedli zálohu z ca 900 Kč na těch výsledných 3 600 Kč – tak nevím, je to „normální“? Vždyť to je zdražení o nějakých 400 %… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15955
26.9.22 15:53
@Freya_H píše:
No já jsem zákazník už ca 4 roky, noviny samozřejmě čtu, ale tento rok mi zvedli zálohu z ca 900 Kč na těch výsledných 3 600 Kč – tak nevím, je to „normální“? Vždyť to je zdražení o nějakých 400 %… :roll:

A v čem je problém? Energie se zdražily 4× - 5×. Takže výše záloh odpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.9.22 16:06
@Freya_H píše:
No já jsem zákazník už ca 4 roky, noviny samozřejmě čtu, ale tento rok mi zvedli zálohu z ca 900 Kč na těch výsledných 3 600 Kč – tak nevím, je to „normální“? Vždyť to je zdražení o nějakých 400 %… :roll:

Nám přišel minulý týden od Eonu oznamovací e-mail, že od října nám zvedají zálohy, ať si nezapomeneme přenastavit na účtu platby. Původní záloha byla 4500,–. Celých 9r. to bylo stejně, kdy tady žijeme. Teď nově bude od října přes 5700,– záloha. Přestože byl fix do 2024. Myslím si, že jsme na tom pořád dobře. Mohlo to dopadnout daleko hůř. Stavět se na zadní, dohadovat se, přecházet jinam. Tak na tom budeme hůř. Hlavně není kam. Už měsíc zpět několik společností psalo, že neberou. My budeme v nejbližším termínu dělat soláry na střechu. Firma nám pomůže vyřídit, ať od nás Eon bere přebytek pak. Takže to bude zas trošku jinak ve finále. Ale v tuhle chvíli nám prostě zálohy zvedají. A to tam někdy v dubnu muž volal do Eonu. Pán se do tel. dušoval, že nehrozí, že něco zvednou. Dyť máme fix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.9.22 16:14

@Kelsey Jestli máš fix, tak bych to u nich asi reklamovala, že na to nepřistupuji a že se obracím s podnětem na ERˇU ohledně porušení smluvník podmínek.
Oni to teď zkoušejí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116675
26.9.22 16:15
@Freya_H píše:

kolik máte za kWh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.9.22 16:16
@Svistice píše:
@Kelsey Jestli máš fix, tak bych to u nich asi reklamovala, že na to nepřistupuji a že se obracím s podnětem na ERˇU ohledně porušení smluvník podmínek.
Oni to teď zkoušejí…

To jsme zkusili. Hned druhý den co došel e-mail, tak se tam volalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.9.22 16:41
@Kelsey píše:
To jsme zkusili. Hned druhý den co došel e-mail, tak se tam volalo.
:palec:
A nějaký výsledek?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný