Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám známou Gabrielu, říkám jí Gábi. Mně osobně se jméno Gabriela nelíbí, zní mi moc tvrdě.
Nemame doma Gabrielu, ale primo Gabinu a rikame ji Gabo, Gabi, Gabonko ![]()
Za mě moc ne, to G mi přijde takový hrubý
znám jednu a říkají jí Gábo, Gabko, někdy i Gabelo ![]()
Gabriela se mi moc nelibi a Gabina uz vubec ne…
Vzdy si predstavim nejakou zapsklou zenskou, asi ze se to rymuje s „babina“.
Mě se líbí moc, i tvar Gábina, Gába, Gabča. Pár jich znám a dvěma se říká hlavně Gabrielo.
Já jsem Gabriela, tento tvar se mi moc líbí ale bohužel mi tak nikdo neříká. Jeden kamarád mi říkal Gabrielko. V rodině jsem Gabi, Gabča, u tety Gabuša a u babiček Gabinka
Gábina z duše nesnáším, mamka mi tak říkala když mi chtěla vynadat nebo něco vyčíst. Evokuje mi to nadavku. Bohužel mi tak všichni mimo rodinu říkají
hold s tim už nic neudělám
Moc Gabriel neznám, ale chodila k nám na brigádu studentka Gabriela a asi díky ní se mi to jméno zdá docela fajn. Říkala jsem jí vždycky Gábi, případně Gabčo ![]()
Jmeno se mi libi, pak i Gabi, Gabo nebo Gabco…Gabino ne, ale kamosce tak nikdo nerika ![]()
Gabriela je moje sestra nyní v pubertálním veku si rikala Giga Gigi Gi Gigina
ale jinak Gabča
@Anonymní píše:
Líbí se Vám jak se říká Gabrielám, všichni jim neřeknou jinak než Gábina. Líbí se Vám to, nebo ne? Přemýšlíme s přítelem nad jménem dcery. dík
Gabrielu máme… říkáme jí různě… Gábi, Gabči, Gabčo, Gábulko, Gabčulko, Gábinko, Gabruško, Gabčulíku… Gábino jí neříkáme, to mi přijde spíš jako takové nepěkné, když jí chci vynadat…
Nelíbí se mi základní tvar, nemám ráda jména s G. A ještě horší mi připadají tvary Gábina a Gabča. Ostatně všechny odvozeniny jmen končíci na -ča jsou jak za trest ![]()
Mám dceru Gabrielu. Říkám jí Gábi, Gábinko, Gábuško, Gábulko, Gabulenko, Gábuš, Gabušen, Gabušenko. Nejčastěji slovenským tvarem Gabiko, protože se mi líbí. Gábino jí říkám jen když zlobí, nesnáší to.