Jména Helena a Radim

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
841
1.6.18 10:09

Jména Helena a Radim

Ahoj, začínáme s manželem přemýšlet o miminku a trochu jsme zavedli řeč na jména (jo, ještě je hooodně brzy, ale je fajn o tom takhle přemýšlet a nechceme se pak o tom dohadovat v těhotenství). Co si myslíte o jménech Helena/Radim? Nebudem poslouchat, že Helena je jméno jak pro babičku apod.? :D Mimochodem, Helenku jsem vybrala já a Radima manžel, já měla v záloze jiné jméno, ale čím víc o něm přemýšlím, tím víc se mi líbí.
A není to tak, že bychom se řídili cizími názory, ale i tak to člověka dokáže trochu otrávit… Určitě to znáte, já se třeba před rokem zmínila před kamarádkou, že pěkné jméno je Rút a mohla se smíchy potrhat :nevim:
Moderní jména jako Stella, Ella, Tadeáš,… se nám moc nelíbí a je jich teď navíc všude… O tom, že se pomalu na mimčo chystáme, nikomu nevykládáme, takže ani o jménech se s nikým nebavíme, ještě by nás odhalili. :lol: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76012
1.6.18 10:12

@Jogo-Bela mně se jméno Radim na kluka líbilo nejvíc, ale nemohla jsem dát, jelikož můj nadřízený se jmenuje Radim, a dítě naštěstí bylo holka
Helenka proč ne, aspoň jich nebude milion

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
1.6.18 10:14

Radim byl náš výběr u prvního, ale narodila se holka. U druhého máme pro holku Helenku a má to být kluk. :) Takže nám se líbí moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
1.6.18 10:17
@lusy.lus píše:
Radim byl náš výběr u prvního, ale narodila se holka. U druhého máme pro holku Helenku a má to být kluk. :) Takže nám se líbí moc.

A jak se nakonec jmenuje první holčička?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
1.6.18 10:20

Potěšily jste mě, holky :kytka: a já si říkala, jak budem za exoty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4922
1.6.18 10:24

Radim se mi moc líbí, chtěla jsem ho pro syna, ale nakonec jsme rozhodli jinak.
A Helena je moc pěkné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
1.6.18 10:25

Helenek je celkem dost v okolí. I právě u miminek, takže to není nijak nezvyklé. Mě se líbí. A Radim taky. Jsme spíš takový klasici a když vidím ty nejčastější jména tak se občas divím. Mě by se líbila Libuše, ale to mi asi neprojde, tak bude asi Eva. Mno a u kluka fakt nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29463
1.6.18 10:26

Jméno pro babičku? Když je malá, tak to bude Helenka, Heli, Hela. Helenu mám 10 letou neteř. Dceru Markétu. A když začala chodit do soukromé školky ve třech letech, tak říkali, že Markétku tam ještě neměli (po těch Nelinkách, Natálkách, Anetkách, Elinkách, Vanesách atd. změna. Ale s ní tam chodily Hanička a Sonička, takže také jména, která se nedávají. Pak přišla ve čtyřech do státní a také se učitelka podivovala nad tím, že se to už dnes nedává. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
1.6.18 10:28

@Jogo-Bela Obě jména jsou v pohodě. Já bych je sice nevybrala, ale ošklivá nejsou. Sama mam taky vybraná jména, která se v současnosti moc nedávají, ale mě se to naopak líbí. Spis se bojím, aby z těch jmen, která jsem vybrala, za chvíli nebyla jména moderni a neměl je každý druhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
1.6.18 10:28

Helenka je moc pěkné jméno :palec:. Radim nevím, ale mi se žádné chlapecké jméno nelíbí ve smyslu „jééé, to je ale krásné jméno“. Chlapecká jména dělím na „neutrální/nevadí mi“ a na „nelíbí“.

Když jsem byla těhotná, tak pro dceru jsem měla na výběr z, pro nás, krásných jmen. U kluka jsem hledala v neutrálních ve smyslu, že přece musí mít nějaké jméno. A bylo to těžké, protože hledat jen tak v neutrálních bez pocitu, že je to pěkné jméno, je jako pojmenovat panenku (měla jsem jich hodně, krásná jména jsem měla už obsazená, tak jsem hledala ve smyslu :„budeš třeba Jindřiška“). Ale to u dítěte tak nějak nejde, no.

Průser byl, že jsem šla na odběr plodovky a byla potvrzena holka. Tak jsem se přestala se jménem pro chlapce trápit. A sestra na mě při vyplňování papírů před císařem vybafla „jméno pro chlapce“ (manžel se převlékal na sál, nebyl se mnou). A já na to, že má zprávu z genetiky, že je to děvče, sestra odpověděla, že musí mít vyplněno i jméno pro chlapce :roll:.

Jej, já chtěla plácnout jakékoliv jméno, ať je to vyplněné. Jenže v těch nervech před SC mi můj vypnutý mozek podsunul myšlenku „A je ta genetika stoprocentní? A to, že na UTZ je jasná holka - to už doktoři přece tolikrát popletli. Co když ze mě vytáhnou kluka?“. V hlavě zmatek - tak Lukáš (Eee, ne. To je manželův nejlepší kamarád). Tak Michal (Ježíš, to kdysi byla moje obrovská platonická láska, za kterou bych život položila a manžel to věděl)…A jak jsem tak ležela ve zmatku, tak sestra na mě, „No dobře tak tam napíšeme jméno manžela, jak se jmenuje?“. Já na ni vytřeštila oči a za boha jsem si nemohla vzpomenout, jak se jmenuje manžel :lol:. Sestra se musela podívat do těhotenské průkazky, jinak by ty papíry asi vyplňovala se mnou dodnes :oops: :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
1.6.18 10:31
@Hlaholice píše:
@Jogo-Bela Obě jména jsou v pohodě. Já bych je sice nevybrala, ale ošklivá nejsou. Sama mam taky vybraná jména, která se v současnosti moc nedávají, ale mě se to naopak líbí. Spis se bojím, aby z těch jmen, která jsem vybrala, za chvíli nebyla jména moderni a neměl je každý druhý.

No toho se taky bojím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29463
1.6.18 10:34

Sousedka měla děti Radima a Alenu, takže podobné. ;) Také jsou jediní v jejich věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
1.6.18 10:35

@iwa83

Libuše - nádherné staročeské jméno :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
1.6.18 10:36

Helenu jsem chtěla, ale neumím vyslovit L a stejne mam dva kluky :lol: Radim se mi nelíbí, ale není to nijak divné jméno, jen mi proste nezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.6.18 10:37

Obě jsou pěkná, normální jména. Určitě jsem pro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie