Jména Helena a Radim

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
1.6.18 18:24

Jak mam v techto diskuzich vetsinou problem, ze se mi navrhovana jmena moc nelibi, tak u teto je to pravy opak. Libi se mi obe a klidne bych je pro vlastni deti brala :palec: Jen pres muze by asi neprosla :think:
My treba mame prvorozenou Veru a taky jsem cetla, ze je to jmeno pro babicku :lol: Dcerka ma 14 let a je se jmenem spokojena ;) I u dalsich deti drzeli se jmenem pri zemi. Jednak po nejakych modnich vystrelcich netouzime a za druhe nam v tom malinko brani prijmeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.6.18 19:34

Noo myslela jsem, ze Helenka je davno “za zenitem” a prekvapilo me, ze syn ma v prvni tride rovnou dve 8o
Helena jako takova mi nevadi, ale strasne se mi nelibi osloveni Helca, Helus.
Radim je fajn :palec:

Příspěvek upraven 01.06.18 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.6.18 19:40
@Apaji píše:
Helenka je moc pěkné jméno :palec:. Radim nevím, ale mi se žádné chlapecké jméno nelíbí ve smyslu „jééé, to je ale krásné jméno“. Chlapecká jména dělím na „neutrální/nevadí mi“ a na „nelíbí“.

Když jsem byla těhotná, tak pro dceru jsem měla na výběr z, pro nás, krásných jmen. U kluka jsem hledala v neutrálních ve smyslu, že přece musí mít nějaké jméno. A bylo to těžké, protože hledat jen tak v neutrálních bez pocitu, že je to pěkné jméno, je jako pojmenovat panenku (měla jsem jich hodně, krásná jména jsem měla už obsazená, tak jsem hledala ve smyslu :„budeš třeba Jindřiška“). Ale to u dítěte tak nějak nejde, no.

Průser byl, že jsem šla na odběr plodovky a byla potvrzena holka. Tak jsem se přestala se jménem pro chlapce trápit. A sestra na mě při vyplňování papírů před císařem vybafla „jméno pro chlapce“ (manžel se převlékal na sál, nebyl se mnou). A já na to, že má zprávu z genetiky, že je to děvče, sestra odpověděla, že musí mít vyplněno i jméno pro chlapce :roll:.

Jej, já chtěla plácnout jakékoliv jméno, ať je to vyplněné. Jenže v těch nervech před SC mi můj vypnutý mozek podsunul myšlenku „A je ta genetika stoprocentní? A to, že na UTZ je jasná holka - to už doktoři přece tolikrát popletli. Co když ze mě vytáhnou kluka?“. V hlavě zmatek - tak Lukáš (Eee, ne. To je manželův nejlepší kamarád). Tak Michal (Ježíš, to kdysi byla moje obrovská platonická láska, za kterou bych život položila a manžel to věděl)…A jak jsem tak ležela ve zmatku, tak sestra na mě, „No dobře tak tam napíšeme jméno manžela, jak se jmenuje?“. Já na ni vytřeštila oči a za boha jsem si nemohla vzpomenout, jak se jmenuje manžel :lol:. Sestra se musela podívat do těhotenské průkazky, jinak by ty papíry asi vyplňovala se mnou dodnes :oops: :zed: :lol:
:lol: :lol:
Se jmenem jsem to mela podobne. Jedno jediny, co se mi libilo dostal prvni syn. Kdyz mi rekli, ze fakt cekam druhyho kluka, tak me malem vomejvali. Ja ho sice chtela, ale jmeno byl pruser. Rikala jsem si, ze jedina moznost je jmeno prvniho syna s privlastkem druhy :lol:
Jako nejaka jmena se mi libila, ale chybelo mi tam to waau - jako u prvniho syna. Nakonec to waauuu prislo. Jmeno se nam v prubehu tehotenstvi hodnekrat ukazalo, ale na mysl prislo az pri porodu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
1.6.18 20:13
@VendyKa píše:
Radim se mi líbí, taky jsem ho chtěla, manžel nechtěl. Helena se mi nelíbí, stejně jako Alena a Lenka. Ale taky si to zkus říct k vašemu příjmení, zda to jde dohromady. Líbil se mi třeba Jáchym, ale k příjmení se nám absolutně nehodí…Krásných ženských jmen, i staročeských je ( narozdíl od klučičích) spousta, ještě bych se rozhlídla :)

K příjmení nám jde Helenka i Radim, to máme ošéfované :kytka: Taky se mi celkem líbil Dominik a to už moc nesedělo, navíc manžel se moc netvářil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gita24
21.6.18 22:35

Radima jsem taky navrhovala ale neprošel a stejně je to holka. Helenka je pěkný. Já sem slyšela volat na holčičku Alenko, což je taky pěkný. Já jsem chtěla Hedviku, to je podobný.

• Citovat
  • Upravit
7205
21.6.18 22:53

Rút že je pěkné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.18 13:30

Helenek je u nás v okolí teď hodně, ale moc se mi to jméno líbí :) a Radim je pro mě nejkrásnější české chlapecké jméno :srdce: za mě super vyber :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
24.6.18 10:20
@GabinkaCh píše:
Rút že je pěkné? :think:

Nám se líbí :nevim: Ale stejně by nám nešlo k příjmení, takže nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
24.6.18 19:18
@Jogo-Bela píše:
Nám se líbí :nevim: Ale stejně by nám nešlo k příjmení, takže nic :lol:

Tak mě se zdá hrozný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
26.6.18 23:32

@Jogo-Bela můj muž je Radim a pokud nebude trvat na svém, až budu Těhotná a pokud to bude chlapeček, budeme mít i malého Radima ???? za mě nejkrásnější chlapecká jména jednoznačně Radim a Daniel. Ideálně dvojčata, Radima a Daniela :srdce: :srdce: :srdce: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
27.6.18 00:36

@Jogo-Bela jsem Helena a driv jsem to jmeno nesnasela. Ale ted mozna jako jediné by splnovalo vsechny me prisne podminky-malo davane, aby nebyly ve skolce 3 a pritom nic exotického ani zase zastaralého, jednoduche, i mezinárodní (az pujde studovat na Oxford :)), variabilní. Libi se mi treba oslovení Helen. Ale ted se mi to jmeno libi. Za me dobrá volba:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
27.6.18 06:01

@eiffelka no to malo davane prestava platit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
8.7.18 09:05

Známá má dceru Helenu, je jí 9 let, nikdo se tomu nikdy nedivil, je to normální jméno a aspoň nebude mít ve třídě 3 jmenovkyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
15.5.20 21:36

Ahoj holky, nahodou jsem narazila na tuhle svoji starou diskuzi a jen se chci „pochlubit“, ze cca za mesic se nam narodi mala Helenka :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
16.5.20 00:54
@Jogo-Bela píše:
Ahoj holky, nahodou jsem narazila na tuhle svoji starou diskuzi a jen se chci „pochlubit“, ze cca za mesic se nam narodi mala Helenka :srdce: :kytka:

tak to gratuluji :kytka: Jméno je moc pěkné a tradiční, žádný modní výstřelek. Dospělých Helen znám několik, ale malou jen jednu. Takže splnuje i to, že jich nebude ve třídě pět.
Tak hodně zdraví vám oběma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko