Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jak mam v techto diskuzich vetsinou problem, ze se mi navrhovana jmena moc nelibi, tak u teto je to pravy opak. Libi se mi obe a klidne bych je pro vlastni deti brala
Jen pres muze by asi neprosla ![]()
My treba mame prvorozenou Veru a taky jsem cetla, ze je to jmeno pro babicku
Dcerka ma 14 let a je se jmenem spokojena
I u dalsich deti drzeli se jmenem pri zemi. Jednak po nejakych modnich vystrelcich netouzime a za druhe nam v tom malinko brani prijmeni…
Noo myslela jsem, ze Helenka je davno “za zenitem” a prekvapilo me, ze syn ma v prvni tride rovnou dve ![]()
Helena jako takova mi nevadi, ale strasne se mi nelibi osloveni Helca, Helus.
Radim je fajn ![]()
Příspěvek upraven 01.06.18 v 19:43
@Apaji píše:
Helenka je moc pěkné jméno. Radim nevím, ale mi se žádné chlapecké jméno nelíbí ve smyslu „jééé, to je ale krásné jméno“. Chlapecká jména dělím na „neutrální/nevadí mi“ a na „nelíbí“.
Když jsem byla těhotná, tak pro dceru jsem měla na výběr z, pro nás, krásných jmen. U kluka jsem hledala v neutrálních ve smyslu, že přece musí mít nějaké jméno. A bylo to těžké, protože hledat jen tak v neutrálních bez pocitu, že je to pěkné jméno, je jako pojmenovat panenku (měla jsem jich hodně, krásná jména jsem měla už obsazená, tak jsem hledala ve smyslu :„budeš třeba Jindřiška“). Ale to u dítěte tak nějak nejde, no.
Průser byl, že jsem šla na odběr plodovky a byla potvrzena holka. Tak jsem se přestala se jménem pro chlapce trápit. A sestra na mě při vyplňování papírů před císařem vybafla „jméno pro chlapce“ (manžel se převlékal na sál, nebyl se mnou). A já na to, že má zprávu z genetiky, že je to děvče, sestra odpověděla, že musí mít vyplněno i jméno pro chlapce
Jej, já chtěla plácnout jakékoliv jméno, ať je to vyplněné. Jenže v těch nervech před SC mi můj vypnutý mozek podsunul myšlenku „A je ta genetika stoprocentní? A to, že na UTZ je jasná holka - to už doktoři přece tolikrát popletli. Co když ze mě vytáhnou kluka?“. V hlavě zmatek - tak Lukáš (Eee, ne. To je manželův nejlepší kamarád). Tak Michal (Ježíš, to kdysi byla moje obrovská platonická láska, za kterou bych život položila a manžel to věděl)…A jak jsem tak ležela ve zmatku, tak sestra na mě, „No dobře tak tam napíšeme jméno manžela, jak se jmenuje?“. Já na ni vytřeštila oči a za boha jsem si nemohla vzpomenout, jak se jmenuje manžel.
. Sestra se musela podívat do těhotenské průkazky, jinak by ty papíry asi vyplňovala se mnou dodnes
![]()
![]()
@VendyKa píše:
Radim se mi líbí, taky jsem ho chtěla, manžel nechtěl. Helena se mi nelíbí, stejně jako Alena a Lenka. Ale taky si to zkus říct k vašemu příjmení, zda to jde dohromady. Líbil se mi třeba Jáchym, ale k příjmení se nám absolutně nehodí…Krásných ženských jmen, i staročeských je ( narozdíl od klučičích) spousta, ještě bych se rozhlídla
K příjmení nám jde Helenka i Radim, to máme ošéfované
Taky se mi celkem líbil Dominik a to už moc nesedělo, navíc manžel se moc netvářil ![]()
Radima jsem taky navrhovala ale neprošel a stejně je to holka. Helenka je pěkný. Já sem slyšela volat na holčičku Alenko, což je taky pěkný. Já jsem chtěla Hedviku, to je podobný.
Helenek je u nás v okolí teď hodně, ale moc se mi to jméno líbí
a Radim je pro mě nejkrásnější české chlapecké jméno
za mě super vyber ![]()
@GabinkaCh píše:
Rút že je pěkné?
Nám se líbí
Ale stejně by nám nešlo k příjmení, takže nic ![]()
@Jogo-Bela píše:
Nám se líbíAle stejně by nám nešlo k příjmení, takže nic
Tak mě se zdá hrozný ![]()
@Jogo-Bela můj muž je Radim a pokud nebude trvat na svém, až budu Těhotná a pokud to bude chlapeček, budeme mít i malého Radima ???? za mě nejkrásnější chlapecká jména jednoznačně Radim a Daniel. Ideálně dvojčata, Radima a Daniela
![]()
@Jogo-Bela jsem Helena a driv jsem to jmeno nesnasela. Ale ted mozna jako jediné by splnovalo vsechny me prisne podminky-malo davane, aby nebyly ve skolce 3 a pritom nic exotického ani zase zastaralého, jednoduche, i mezinárodní (az pujde studovat na Oxford
, variabilní. Libi se mi treba oslovení Helen. Ale ted se mi to jmeno libi. Za me dobrá volba:)
Známá má dceru Helenu, je jí 9 let, nikdo se tomu nikdy nedivil, je to normální jméno a aspoň nebude mít ve třídě 3 jmenovkyně.
Ahoj holky, nahodou jsem narazila na tuhle svoji starou diskuzi a jen se chci „pochlubit“, ze cca za mesic se nam narodi mala Helenka
![]()
@Jogo-Bela píše:
Ahoj holky, nahodou jsem narazila na tuhle svoji starou diskuzi a jen se chci „pochlubit“, ze cca za mesic se nam narodi mala Helenka![]()
tak to gratuluji
Jméno je moc pěkné a tradiční, žádný modní výstřelek. Dospělých Helen znám několik, ale malou jen jednu. Takže splnuje i to, že jich nebude ve třídě pět.
Tak hodně zdraví vám oběma ![]()