Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Právě dávali supr téma v Sama doma o galantnosti a její přítomnosti v rodinách, ve výchově. Jak je to u vás? Pomáhá vám chlap do kabátu? A vychováváte svý děcka k tomu, být galantní?
Podle mého na galantnost při dnešním hektickém způsobu života není moc čas, kolikrát by stačila prachobyčejná OHLEDUPLNOST ke svým blízkým a ke svému okolí
.
@evelina13 píše:
Podle mého na galantnost při dnešním hektickém způsobu života není moc čas, kolikrát by stačila prachobyčejná OHLEDUPLNOST ke svým blízkým a ke svému okolí.
@Leni78 Ano mám dva syny a snažím se jim vštěpit gentlemanské chování. Vysvětluji jim, že to patří ke slušnému a vzdělanému člověku. Můj muž je také takový - je samozřejmé že mi podrží dveře, pomůže do kabátu, odnese nákup. I když si někdy říkám, že když kluci vyrostou v gentlemany, tak přijde nějaká čúza, vezme si je a bude je využívat.
Určitě je jen dobře, když mají děti takový model zažitý z domu. Můj manžel ohleduplný a galantní je, ale třeba do kabátu mi doma nepomáhá, protože v tu chvíli oblíká a obouvá dvouletou dceru, což mi pomůže daleko víc
. Ale vím, co myslíš, a ano, chováme se doma k sobě ohleduplně a doufáme, že to tak budou mít i naše děti.
Budu znít trochu feministicky, ale já hodlám své kluky vychovávat spíš k tomu, aby ženskou viděli jako rovnoprávnou bytost ne ke galantnosti. Mě osobně přijde v dnešní době víc než divný, když mi někdo podrží dveře nebo kabát
Jsem dospělá soběstačná osoba a oblíct si kabát nebo otevřít dveře zvládnu bez pomoci ![]()
Tak gentlemanství a galantnost je už tak nějak nenosí a nevím jestli by mi třeba nebylo trapný někde v nákupním centru aby mi chlap pomáhal do kabátu ale rozhodně se držím společenských pravidel, ve společnosti se chováme tak jak máme…a u nás vrodině jsou všichni chlapi k ženským prostě slušní…a slušnost mě osobně stačí…
@novo123 píše:
Budu znít trochu feministicky, ale já hodlám své kluky vychovávat spíš k tomu, aby ženskou viděli jako rovnoprávnou bytost ne ke galantnosti. Mě osobně přijde v dnešní době víc než divný, když mi někdo podrží dveře nebo kabátJsem dospělá soběstačná osoba a oblíct si kabát nebo otevřít dveře zvládnu bez pomoci
Tak pomoc do kabátu a podržení dveří jsou dvě odlišné věci… já když vidím chlapa jak se nahrne do dveří první a ženská jde za ním přijde mi to prostě divný…tohle není o galantnosti ale o slušném chování, stejně tak jako to, že chlap jde do schodů za tebou a ze schodů před tebou, to jsou základy co by měl umět každej chlap
@novo123 píše:
Budu znít trochu feministicky, ale já hodlám své kluky vychovávat spíš k tomu, aby ženskou viděli jako rovnoprávnou bytost ne ke galantnosti. Mě osobně přijde v dnešní době víc než divný, když mi někdo podrží dveře nebo kabátJsem dospělá soběstačná osoba a oblíct si kabát nebo otevřít dveře zvládnu bez pomoci
Mě přišlo divné, že si včera ode mě nechal podržet dveře chlap
.
Syna se snažím korigovat, jeho táta ho to nenaučí, protože to sám neumí. V naší rodině jsou chlapi galantní. V exmanželově rodině jsou chlapi křupani
.
@ikyki myslím, že tobě už jsem několikrát psala, že mě tvůj názor na cokoli nezajímá a že budu ráda, když na mě nebudeš reagovat. předem děkuji
@novo123 Jéé to je mi líto ale holt budeš muset počítat, že když píšeš do veřejných diskuzí že na Tebe budou lidi reagovat a promiň, nemám na nástěnce napsaný červeně tvůj nick a pod ním se třemi vykřičníky NA NÍ NEREAGOVAT…
a navrh jsem ti nenapsala nic co by Tě mohlo urazit ale třeba mě klidně nahlaš ať máš klid ![]()
Tak díky této diskuzi jsem právě zjistila, že žiju s hulvátem, ze schodů chodí většinou za mnou, a včera jsem mu dokonce musela, ano musela odemknout a podržet vchodové dveře
prý nepoloží tašky s nákupem do s. aček ![]()
@novo123 píše:
@ikyki myslím, že tobě už jsem několikrát psala, že mě tvůj názor na cokoli nezajímá a že budu ráda, když na mě nebudeš reagovat. předem děkuji
Tedy je to trochu mimo téma, ale nedá mi to, není toto trošku přehnaná reakce na zcela normální diskuzi na úrovni??
@novo123 píše:
Vzdy som letela na starsich, lebo mi podrzali dvere a pomohli do kabatu…
Aj manzel je galantny, dava prednost a pomaha (ked nepacifikuje potomka)
V mojich ociach je skratka negalantny chlap nula, a to aj napriek tomu ze zvladnem bez pomoci nie len obliec kabat, ale aj opravovat zasuvky ci poskladat skrinu ![]()
@K.Black píše:
Tak díky této diskuzi jsem právě zjistila, že žiju s hulvátem, ze schodů chodí většinou za mnou, a včera jsem mu dokonce musela, ano musela odemknout a podržet vchodové dveřeprý nepoloží tašky s nákupem do sraček