Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych to příteli 100% řekla. Měla jsem taky vztah se svým nejlepším kamarádem, se všemi svými ex jsem v kontaktu (kromě posledního, se kterým mám syna, ale to je psychopat a jsem ráda, že zmizel z mého života). JInak se všemi ostatními jsem v kontaktu (občasném), není problém jít na kafčo, pokecat a pod. Příteli bych to každopádně řekla, protože pak na to přijde náhodou sám a zničíš veškerou důvěru, kterou mezi sebou máte a to by byla škoda ne? Nic špatného neplánuješ, proč to tajit?
Ahoj, ja som v kontakte so vsetkymi byvalymi. S jednym-boli sme spolu sedem rokov, sa dokonca stale stretavame aj cele nase rodiny a dokonca s terajsim partnerom, za par tyzdnov mantelom bez problemov travime u nich cely vikend a vsetko je v pohode. Na druhej strane zas, ked idem na kavu s byvalym, snazim sa tam zobrat aj sucasneho partnera, tak sa neciti byt obideny a ked sa z casu na cas rozhodne ze nechce ist, tak je to jeho rozhodnutie a aspon nema pocit ze som ho vynechala. Urcite by si to mala terajsiemu partnerovi aspon oznamit ![]()
Ne a ani o to nestojim, nastesti jsme od sebe dost daleko, takze nehrozi moc ani nahodne setkani. Na FB mame spolecne pratele, ale navzajem jsme se nepridali, takze vidim akorat obcas kdyz nekomu neco komentuje…
Nicmene manzelovi za zady bych to byt tebou nedelala…proflakne se to a bude to podle me horsi
Takze bych mu to rekla a uprimne, pokud by s tim mel problem, tak bych ani do nevinnych kavicek nesla.
Ahoj. Měli jsme to dost podobné, takový ten asi 2 měsíční přechod mezi oběma. U nás to nakonec nevyřešilo dítě, ale můj zdravý selský rozum, za který jsem nyní ráda. S bývalým jsme byli taky velcí kamarádi. Občas se sejdeme, na pivo, jen pokecat (cca 1 za dva za tři měsíce). Chybí mi naše společné vykládání dlouho do noci, s manželem tolik společného nemáme. Ale zase jsem s člověkem, který mě miluje a jsem pro něj jediná partnerka:-) Svému manželovi o setkání s bývalým říkám, někdy před schůzkou, jindy po. Ne ale vždy, záleží na situaci, jestli se někde zdržím apod. Hlavně nevymýšlím žádné pohádky, to vyjde vždycky najevo.
Určitě bych mu o setkání řekla! Lepší na rovinu než aby se to pak provalilo a byl z toho mnohem větší průser. Já se s bývalím přítelem vídám vcelku pravidelně. Jsme přátelé, rozešli jsme se v dobrém a nevidím důvod proč někoho, kdo byl 3roky součástí mého života úplně vymazat
Já jsem vdaná, on má skoro stejnou dobu vážný vztah, vídáme se i všichni čtyří a skvěle si rozumíme ![]()
Ano, potkáváme se pravidelně jsme v jedné partě. Chodí k nám i s manželkou na návštěvy jelikož se znají i s mým partnerem.
Já v tomto nelžu říkám pravdu, jdu na kafe a pod.
Bohužel se s ním vídám, při předávání mláděte.. navíc klukovi každý den volá… mi to štve, vidět bych ho taky nemusela, ale zase je to mladého otec… přítel mého ex fakt nemusí, ale to proto, že ho dobře zná, nemuseli se už kdysi dávno… Jinak setkání určitě nezatajovat, to by bylo mnohem horší, kdyby se to ten tvůj dozvěděl..
Tak já se s bývalým taky stýkám, je to otec mých dětí. Teď čekám s přítelem mimčo a bývalý k nám občas i se svojí přítelkyní přijede. Nedávno u nás dokonce přespali a s přítelem šli na pivo. Nevidím na tom nic špatného ale nikdy bych to nedělala za zády přítele. On má taky bejvalku se kterou si nemůžou přijít na jméno tak trochu závídí náš vztah.Ze začátku to nemohl taky trochu rozdejchat, tak jsem mu jednoduše řekla že kdybych chtěla být s bejvalým že se nerozvádíme a teď bych nebyla s ním, že scházet se s někým za zády a na tajno mít románek na to už jsem asi trochu stará. Tak že pochopil a vychází s ním skvěle. ![]()
Já bych se s bývalým občas ráda viděla, několik měsíců po rozchodu jsme to i párkrát udělali (když si našel novou lásku a věděla jsem že je šťastný s ní a tudíž na mě už zapomněl), partnerovi jsem to vždy řekla, moc nadšený nebyl, ale za zády bych do toho nešla ![]()
Když jsem navrhla kafe nedávno, řekl mi, že ho to pořád bolí vidět mě, ale když to předtím nevadilo, tak spíš sázím, že to má spíš zakázané od partnerky
(je to už 3,5 roku a s ní má dítě)
Natajno určitě nic nedělej, vždy se to provalí a pak to skutečně bude vypadat, jako že spolu něco máte ![]()
Já se se svým bývalým stýkám také, někdy přijede i k nám domů (kde žiji se současným přítelem) na kávu a hraje i s mojí dcerou. Přítel z toho nejdřív nebyl nadšen, ale nakonec usoudil, že mu to nevadí… Asi pochopil, že si s bývalým opravdu rozumíme víc jako kamarádi než když jsme spolu žili. Oba chlapi se snají a já jsem ráda, že to tak je a funguje to ![]()
Takže, za mě ano šla bych na to kafe, ale manželovi bych řekla pravdu… Kdyby tě tam někdo viděl tak bys to špatně vysvětlovala, že jsi nic neřekla ![]()
Současný s tím nemá problém. S bývalím se stýkám a denně si píšeme
přece jenom je to otec mojeho syna..
S bývalým se i navštěvujeme, manžel s tím nemá problém. Bydlíme od sebe dost kilometrů tak si většinou píšeme na fb.
Manžel o tom ví a nic proti tomu nemá, ví že jsme jen kamarádi.
Už jsme byli na návštěvě i u manželovi bývalky. A jsme domluvení, že jak jí to vyjde přijede k nám.
No tak jde o to co za tim vidíš ty
pokud jde opravdu jenom o kafe, tak nevidim jedinej důvod proč to před manželem tajit…můj bejvalej žije v Praze, takže se s nim zas tak moc často nevidim, ale když přijede k nám nebo já do Prahy, tak s nim na to kafe zajdu, manžel to ví, kolikrát mu to ani neřikám a věří mi a žadnej problém v tom neni, jdu totiž vážně jen na kafe popř. na pivo, jelikož již léta máme čistě kamarádskej vztah
já bych spíš viděla problém v tom, kdyby mi to manžel zakazoval, to že sem si ho vzala neznamená, že může rozhodovat o mym životě
a to samý platí i naopak, když si jednou za uherskej rok zajde s bejvalkou na pivo, tak to taky neřešim ![]()
No tak já bych tvýho manžela i chápala, kdyby mu to vadilo (viz „milovala jsem oba“ atd.) Já bych nadhodila a pokud by se přítel tvářil nic moc, tak bych si raději psala nebo to kafe omezila na jednou za uherskej rok
.
Já jsem v kontaktu jen s jedním bývalým (ze dvou vážných) a to jen občas písemně, bydlí jinde, tak to kafe ani neřeším. Maximálně se vidíme pár hodin na třídním srazu jednou za x let. S tím druhým ani náhodou.
Ahoj, můžu se zeptat, jestli jste v kontaktu se svými bývalými partnery, a jestli vám to toleruje současný partner? Žiju ve šťastném mnželství, manžel je můj druhý chlap. S prvním jsem byla asi 3 roky, plus ještě 3 roky předtím jsme byli hodně dobří kamarádi. Jezdili jsme spolu na výlety, měli jsme společnou brigádu..prost jsme byli spolu pořád, a bylo nám moc fajn. Nějak z toho vyplynulo to, že jsme spolu začali chodit, naše poprvé bylo poprvé pro nás pro oba. Prostě bylo nám spolu fajn, byla jsem do něj hodně zamilovaná. Jenže pak se to mezi náma pokazilo, oba jsme si navzájem dost ublížili(on mi nevrátil peníze, které mi dlužil, a já se pak ze dne na den zamilovala do současnýho manžela. Milovala jsem je oba, a nevěděla jsem jak z toho ven, trvalo to asi 2 měsíce. Oni o sobě navzájem věděli, před bývalým jem neutajila, že se něco děje, na to jsme se znali moc dobře. Vyřešilo to až dítě, které jsem počala se současným manželem(otec je jistý, s bývalým jsme v té době nespala). S bývalým jsme se tedy rozešli, dlouho to bolelo nás oba. Občas jsme se stýkali, a chodili jsme spolu na kafe, tak 2krát do měsíce, manžel to bral v pohodě, věřil mi, že s ním nic nemám. Pak se mi narodil syn, s bývalým jsme se ještě párkrát setkali, ale pk to vyšumnělo. Teď jsme se skoro rok a půl neviděli, ale náhodou jsme se potkali na FB(bývalý ho dlouho neměl, a máme spoustu společných přátel, tudíž když si FB založil, tak jsme na sebe narazil. Chvíli jsme si psali, jak žijeme, o našich rodinách(znali jsme se moc dobře, já jezdila na dovolené s jeho rodinou, on s mojí) A tak nějak jsme zjistili, že bychom se chtěli etkat, zase zajít na kafe, a pokecat. A já teď nevím, jestli to manželovi na rovinu říct, nebo mu radši noc neříkat. Zpočátku ty naše kávičky bral v pohodě, pak už bylo vidět, že mu to je trochu proti srsti, ale toleroval to. Ještě abych to upřesnila, s manželem jsem šťastná, plánujeme další dítě, a k bývalému se rozhodně nechci vrátit, ani nechci žádný románek, opravdu jde jen o to kafe. Pořád ho mám hodně ráda, ale nemiluju ho, žít s ním nechci, jen s ním občas strávit odpoledne v kavárně nebo v mekáči, s mým synem, takže opravdu ve vší počestnosti. A máme to tak oba dva, vím že on mě zpátky taky nechce, i když mě má rád. Jak byste to řešili, mám přidělávat příteli starosti? Zbytečné navíc, protože opravdu jde jen o kamarádské setkání.