Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak já bych tvýho manžela i chápala, kdyby mu to vadilo (viz „milovala jsem oba“ atd.) Já bych nadhodila a pokud by se přítel tvářil nic moc, tak bych si raději psala nebo to kafe omezila na jednou za uherskej rok
.
Já jsem v kontaktu jen s jedním bývalým (ze dvou vážných) a to jen občas písemně, bydlí jinde, tak to kafe ani neřeším. Maximálně se vidíme pár hodin na třídním srazu jednou za x let. S tím druhým ani náhodou.
Ne, já se s ex part. nestýkám a netoužím po tom, minulost jsme hodila za hlavu a žiji součastností. Mám manžela kteréhop miluji a nepotřebuji trávit čas s jakýmkoli ex. Manželovi jsem to dlouho tolerovala do doby, kdy mi začal s jednou z mnoha ex příteklyň planovat společnou dovolenou na horach, to jsem si řekla a dost. Teď už se nestýkají, píšou si. Ale kdyby se chtěli vidět, chtěla bych to vědět. Tajnosti znamenají, že konáš něco o čem sama víš, že to není uplně OK.
No, já bych se k tomu zachovala úplně stejně jako kdyby to bylo kafe s kýmkoliv jiným, tj. říkáš manželovi, že jdeš na kafe s kamarádkou, pak bych řekla, že jdu s expartnerem… neříkáš s kým kam jdeš, neříkala bych ani tohle.
Jinak já se s expartnerem taky stýkám, většinou tedy on přijede k nám, takže to samozřejmě hlásím předem jako každou návštěvu, pokud bych se s ním potkala někde já, tak se o tom dodatečně zmíním, ale předem to inzerovat nebudu.
Možná jsem staromódní, ale řekla bych, že většina lidí si jenom namlouvá pro klid své duše, že současnému partnerovi nevadí ex partner. Ruku na srdce. Komu ani trošičku nevadí, ani trošičku se to v něm nehne, když se partner schází s ex?
Já mám právě taky jen jednoho ex
Většinou mi radíte říct mu to, tak mu to asi řeknu. Vím, že on mi to nezakáže, ani nic podobnýho, maximálně se bude pár hodin tvářit jak citron
on se taky stýká s bývalou, i když tam jsem u toho většinou i já, a stýká se s ní hlavně proto, že s ní už má dítě. Ale s mým ex by nikam nešel, protože ho úplně nemusí
díky za rady, řeknu mu o tom ![]()
Před současnym přítelem jsem měla jen jednoho. A opravdu netoužím a věřim že je to i z jeho strany, o nějaký kontakt.. Nescházíme se, nepíšem si.. když se náhodou potkáme jen se pozdravíme.. A jsem za to ráda. Znám několik případů mezi kamarády, kdy jsou v kontaktu s ex (samozřejmě tajně) a nějak je nechápu..
@elizabeta92 Tak ono hodně záleží jak a proč se ti dva rozešli. A já zas nechápu proč by měl být člověk s expartnerem v kontaktu „samozřejmě tajně“, tak buď člověk v kontaktu nechce být a není, nebo chce a je, ale proč to tajit.
@j.a.n.i1 chápala bych kdyby měli společné přátele a prostě by se viděli často a tudíž spolu i dobře vychází.. Nebo spolu mají děti..
Já bych to u svého přítele taky netolerovala, protože jsem ultražárlivá ![]()
@cverunka no tak ruku na srdce ono je schází a schází, pokud by se s ní scházel pravidelně každej tejden tak by mi to vadilo, ale když se s ní sejde jednou za uherák a ještě o tom vim a pozdravuju jí, protože se taky známe, tak mi to vážně nervíky nedrásá
a naopak + souhlas s jani bud´ v konaktu jsem a nemám důvod to tajit a jak už tu někdo psal jdu na kafe stejně s kamarádkou jako s kamarádem (tj. s ex) anebo s nim v kontaktu bejt nechci a tím pádem ani nebudu ![]()
@brumdinka No já znám taky několik ex od manžela, taky jsem je třeba nechala pozdravovat, nebo s nimi prohodím pár slov, když je potkám… Není problém. Ale žebych byla odvařená z toho, že se stýkají s manželem, to ne. Prostě mi to v koutku duše vadí. Moc nechápu, jak někdo může uplně smazat vztah a přepnout na kamarádství. Podle mně tam vzdycky nějaký ten plamínek zůstat musí alespoň na jedné straně.
@cverunka Mezi mužem a ženou není nikdy pouze kamarádství, leda by on byl gay a ona lesbička
a je úplně jedno jestli spolu někdy něco měli nebo ne.
@j.a.n.i1 ale to vůbec není pravda, já mám třeba odjakživa mnohem víc kamarádů mezi chlapama než mezi ženskejma, většina chlapů totiž umí jednat na rovinu a když je problém tak ho řeknou a řeší, kdežto většina ženskejch se bude za zády pomlouvat a nenávidět klidně do konce života a domnívat se, že dotyčná/ý se dovtípí sám a je zřejmě jasnovidec
místo, aby něco kvákly
…a jestli tam je nebo neni nějakej plamínek je jejich problém…na to totiž musí bejt vždycky dva ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@cverunka Mezi mužem a ženou není nikdy pouze kamarádství, leda by on byl gay a ona lesbičkaa je úplně jedno jestli spolu někdy něco měli nebo ne.
V 95 % se stýkám s muži, jak v pracovním, tak osobním životě. Mám asi 20 známých-kamarádů ze sportovních aktivit. A funguje to úplně normálně ![]()
@G12 píše:
V 95 % se stýkám s muži, jak v pracovním, tak osobním životě. Mám asi 20 známých-kamarádů ze sportovních aktivit. A funguje to úplně normálně
jo přesně tak mmch řekla bych, že se mi i mnohem líp pracuje s muži, s čistě ženských kolektivů mi naskakujou pupínky ![]()
@G12 píše:
V 95 % se stýkám s muži, jak v pracovním, tak osobním životě. Mám asi 20 známých-kamarádů ze sportovních aktivit. A funguje to úplně normálně
Tak známý je něco trochu jiného… jinak já mám taky spoustu kamarádů… a s jedním z nich mám už 2 děti
a to jsme se znali mnoho let, vždycky jsem ho brala jako kamaráda, a najednou po nějakých cca 10 letech bác
takže asi tak