Gamaglobulíny a vedlejší účinky

saracenka
19.1.12 11:56

Gamaglobulíny

Mám dotaz ,zaznamenal někdo při píchání gamaglobulínů na imunitu nějaké reakce,nebo vedlejší účinky?Bylo mi řečeno ,že je to krevní derivát ,který se píchá do svalu a musí se píchat pod dozorem a ne v obýváku,ani když to píchá zdravotní sestra :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
19.1.12 12:02

Dcera loni na jaře chodila jednou za měsíc. Negativní účinky neměla, pomohlo

Neni to kvůli případné alergické reakci (která se dopředu předpovědět nedá)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
19.1.12 12:04
Gabinka1 píše:
Dcera loni na jaře chodila jednou za měsíc. Negativní účinky neměla, pomohloNeni to kvůli případné alergické reakci (která se dopředu předpovědět nedá)?

asi ano..překvapilo mě to ,že jinak si můžu píchnout doma cokoliv a tohle nechce .. :roll:

• Citovat
  • Upravit
340
19.1.12 12:05

Důvod podání jak píšeš „pod dozorem“ je ten, že je tam relativně vysoké riziko anafylaktického šoku. Ten se projeví řádově minuty po podání (udává se do 30 minut). Jedná se vlastně o velice rychlou a život ohrožující alergickou reakci. Jiné závažné vedlejší účinky bych neočekávala.
Proč ty gamaglobuliny bereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
19.1.12 12:07

ještě je neberu..bude to kvůli potlačení mojí imunity,kvůli umělému oplodnění

• Citovat
  • Upravit
saracenka
19.1.12 12:08

myslíš že by stačilo třeba si to jednou nechat píchnout u doktorky a když dobré ,už pokračovat doma? Nebo se to může projevit i při další injekci?píchat se to bude denně ,asi tak 20injekcí

• Citovat
  • Upravit
340
19.1.12 12:13

Aha. Tak to by mělo fungovat tak, že externím podáním imunoglobulinů se zvýší celková hladina imunoglobulinů v těle a organismus je začně rychleji odbourávat - včetně těch tvých, které způsobují problémy při oplodnění.
Každopádně bych se toho nebála ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
19.1.12 12:18

Právě že anafylaxe se může projevit kdykoli. Většinou při prvním podání dojde jen k takzvané senzibilizaci, kdy si organismus může (ale taky nemusí - to je to, co nikdo nedokáže předpovědět) vytvořit protilátky proti látce, která se podává. Tyto protilátky se navážou na žírné buňky v těle a nic se dál neděje. Při druhém podání té samé látky se tato látka naváže na protilátky, které jsou navázány na povrchu žírných buněk a ze žírných buněk se v rekci na to uvolní různé substance, které vyvolají vlastní příznaky analfylaktického šoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
19.1.12 12:59

no to je hezké tedy 8o ..já chápu ,že si tohle na triko nikdo nevezme ,no ..

• Citovat
  • Upravit
saracenka
19.1.12 13:08

myslíš ,že je to něco podobného jako je Dexona? Tu jsme třeba píchali doma normálně…mimochodem zadek mě pěkně bolel.. :zed:Tohle má být něco od ,,S,, mno už se na to těšim..

• Citovat
  • Upravit
340
25.1.12 09:36

Nee. Dexona je dexametazon, to je kortikoid. To je něco uplně jiného. Není to biopreparát obsahující ne zcela přesně definovanou směs bílkovin (jako jsou například ty imunoglobuliny), ale laicky řečeno je to synteticky připravený čistý hormon. Pokud hrozí anafylaxe, tak hlavně právě u látek bílkovinné povahy (i když to není vždy pravidlem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Czech Republic medicine
3.1.13 14:07

gamaglobulin a vedlejsi ucinky u dospleych

Zdravim vsechny, kteri si nechavaji pichat gamaglobulin, jako vsechno, ma i tento pripravek vedlejsi ucinky, mam lehce snizenou imunitu, chytnu mozne i nemozne, dle doktoru mi toho ale zase tolik neni. Uzivala jsem vsechno mozne, naposledy Isoprenosin, bolely mn klouby na rukou dost dlouho, pres leto mi to vysadili. ted mam gamaglobulinove injekce, nejdriv jsem dostala 2 jitou davku 3× po tydnu a uz to zacalo. Otoky rukou, tak, ze nesundam prstynky ani nenasadim, prsty jako burty, v noci to boli. MUDr. rika, ze to neni po tom, ale zacalo to tyden po druhe davce, neprestava to. Takze po cem to asi je…Jeste zkousim Wobenzym, ale hned tak mi neco nepomuze. Virozy mam seredne, opakovane, hnusne rymy, vzdycky se zanetem prudusek, do dnesni doby tak na vyhazov z prace, nikdo nesmi byt nemocny,,, alergie je vseho zakladem, lecba je ale ďablova zbraň. Tak si muzeme vybrat,,,Chci to vysadit.

• Citovat
  • Upravit
Lesli
29.11.13 22:29

Reakce na injekce

Zdravím přítomné v diskusi a chci se s Vámi podělit o své zkušenosti s roční léčbou imunity prostřednictvím injekcí gamaglobulinu a antivirotik. Měla jsem narušenou imunitu, bývala jsem často nemocná se silnými a opakovanými projevy oparů na rtech, nosu, tvářích, bradě… Nutno dodat, pracuji jako učitelka v Mš, kde je plno bacilů. Na imunologii mi zahájili léčbu prostřednictvím injekcí. Skutečně, první tři měsíce jsou hrozné, protože chytíte kde co (rýma, kašel, průdušky atd.),ale po třech měsících to ustoupí a já nebyla pomalu třičtvrtě roku nemocná, ani rýma, ani nový výsev oparů a pracuji pořád stejně. Takže doporučuji vytrvat, bojovat a výsledky budou…

• Citovat
  • Upravit
12.11.18 15:48

Gamaglobulin u epileptiků

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s podáváním gamaglobulinu u epileptických dětí se syndromem Dravetové?

Děkuji
Marcela Malá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.12.18 14:22

@Marcela Malá
Máme také syndrom dravetove. Jste na Facebooku? Máme tam svoji skupinu maminek s dětmi s tímto syndromem a tam maminky zkušenosti mají a poradi vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí