Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
mluvila jsem s jednou, ktera mi rikala, ze kvuli male deloze potratila 6× a ze ji to budou nejak roztahovat. Tak to snad jde.
tak to mě moc nepotěšilo, spíš by mě zajímalo zda a jak na to působí tak Mojžíšovka, všude čtu že by cvičení mohlo pomoci, ale chtěla bych znát konkrétní případy
Ahoj,
asi nejlepší řešení bude začít Mojžíšovou cvičit.Dívala jsem se do knížky Metoda Ludmily Mojžíšové a tam píšou,že metoda pomáhá když je děloha přetočená a při Hypoplazii dělohy(malá,nevivinutá děloha)uspěšnost 100%.
A ono jak funguje toto cvičení,tak k tomu vede,že by to mohlo na 100% pomoct.Určitě lepší než nějaké roztahování?
Mám za sebou dva potraty a jedno mimoděložní.Nemám dělohu malou,ale bohužel se mi málo roztahují cévy a nestačila jsem vyživovat plod.A tak jsem lehla na karimatku a vycvičila si Mojžíšovou dvě děti!!!
Držím palce ![]()
Jéé konečně někdo reagovala a kladně
mě dr. řekla, že můžu třeba ještě znovu potratit než se děloha roztáhne…prý s každým potratem je děloha zase o něco větší…Mojžíšovku cvičím zatím teda jen týden ale určitě u ní vydržím taky jsem četla, že to právě pomáhá při malé nebo nevivinuté děloze ale 1000%? to je moc fajn, a můžu se zeptat jak jsi dlouho cvičila?
Ano, schválně jsem se dívala do knížky je tam psané na 100%,což je paráda!!
Já mám Mojžíšovou vycvičené obě děti děti(4a 7 let).
Cvičila jsem asi 6 měs než jsem otěhotněla a pak celé těhotěnství až do porodu.JAk jsme chtěli druhé,tak jsem zase cvičila.Nechtěla jsem rizkovat potraty ![]()
hele jak je nekde 100%, tak je to na 99,9% kec - to preci neni mozne. Ani vzteklina nema uplne tu 100% umrtnost, jak se rika.
eliskaanezka píše:
Ano, schválně jsem se dívala do knížky je tam psané na 100%,což je paráda!!
Já mám Mojžíšovou vycvičené obě děti děti(4a 7 let).
Cvičila jsem asi 6 měs než jsem otěhotněla a pak celé těhotěnství až do porodu.JAk jsme chtěli druhé,tak jsem zase cvičila.Nechtěla jsem rizkovat potraty
děkuju, tak to jsem četla správně na netu…Mojžíšku teda cvičím tak se ještě zeptám fyzioterapeutky ![]()
Pudloslava píše:
hele jak je nekde 100%, tak je to na 99,9% kec - to preci neni mozne. Ani vzteklina nema uplne tu 100% umrtnost, jak se rika.
tak když to tam píše tak to asi možné je ![]()
Ahoj, mi můj gynekolog zjistil malou dělohu před 5 lety ještě před prvním těhotenstvím. Dostala jsem na 3 měsíce nějaké hormony (název bohužel nevím), sice nic příjemného (začala jsem zadržovat vodu), ale za ty tři měsíce se děloha srovnala a teď mám za sebou 2 úspěšná těhotenství. Obě děti jsem donosila do 38+0, takže pohoda. Eva
jéé děkuji další povzbudivá zpráva
příští týden jdu k dr. tak se s ní budu muset domluvit
Ahojky 4roky zpet mi rekl doktor kdyz mi delal sono, ze mam malou delohu.Jsem tehotna ve 25tt, gynekolog mi nic o male deloze nerek a ja jsem se ho neptala. Myslite ze muzu mit nejake komplikace? Myslim tim ze mimi nebude mit dost mista nebo tak neco?
Holky, mě dr taky řekla, že mám malou dělohu, ještě ke všemu ji mám zahnutou dozadu a porodila jsem syna s váhou 3900g
Byla jsem kvůli tomu i u jiného doktora a ten mi řekl, že děloha je sval, který se natáhne, že to ničemu nevadí ![]()
Tak to jsem rada.Na genetice rikala doktorka ze mimi ma dost mista tak doufam ze to tak zustane
Ahoj potřebuji poradit, jsem po třech potratech a dnes mi doktorka zdělila, že mám malou dělohu, chtěla bych se zeptat, zda s tím máte někdo zkušenosti, a zda se vám miminko podařilo donosit? Dále bych se chtěla zeptat zda na malou dělohu pomáhá cvičení dle mojžíšové?