Jak se dá zjistit endometrioza bez operace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.1.12 20:27

endometrioza

holky chtela jsem se zeptat da se zjistit endometrioza jinak nez operacne a jsou naky priznaky? jsou u toho i problemy s mocakem? dekuji za odpoved marketa

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
737
16.1.12 20:30

Ahojky me ji zjistila az pri laparoskopii kdyz mi odstranovali cystu z leveho vajecniku a srusty vajecniku. Ale neni to tak hrozne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
16.1.12 20:31

ahojky, co já vím, tak jen laparoskopicky, ale dá se to, je to v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
16.1.12 20:56

Podívej se sem http://endometrioza.cz/, myslím, že tam najdeš vše potřebné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1090
16.1.12 21:16
Anonymní píše:
holky chtela jsem se zeptat da se zjistit endometrioza jinak nez operacne a jsou naky priznaky? jsou u toho i problemy s mocakem? dekuji za odpoved marketa

Laparoskopie je jediná jistota, jak endometriózu. Mám jednu za sebou a čeká mě druhá. Jde to zvládnout, 3. den po operaci jsem šla domů…
Přeji hodně štěstí a žádný nález :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
17.1.12 20:17

Ahoj, tak moje zkušenosti s endometriozou jsou následující:
Příznaky: velmi bolestivá menstruace, špinění příp. krvácení i mimo MS, bolest břicha (jako při MS, píchání na pravé straně) i mimo MS, krvácení po sexu.
Jak mi ji zjistili: na ultrazvuku našli cysty, už podle jejich vzhledu to odhadovali na endometriozu, ale zjistit se dá opravdu jen laparsokopií. Jen jsem ještě někde četla, že je vidět i na magnetické rezonanci, ale netuším, jestli je to pravda. Nicméně jsem tedy byla na laparce, kde kromě endometrických cyst našli a oddělili spoustu srůstů.
K močovému měchýři - záleží, kde by jsi měla ložiska endometriozy, podle mého názoru teoreticky ano, ale asi to není úplně typický příznak. Ale je to jen můj odhad :nevim: já s ním problémy neměla, ale myslím, že endometrioza je u každého dost individuální.
Máš nějaké jiné problémy, které by na ni poukazovaly? Moc držím palce, aby jsi ji neměla, je to pěkná potvora :twisted: laparku jsem zvládla celkem v pohodě, ale teď půl roku po ní, se mi příznaky vrátily :zed: zítra jdu k dr, tak se tam chci zkusit zeptat na tu rezonanci, tak dám kdyžtak vědět, co jsem se dozvěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
17.1.12 20:23

bisonko mam i jine problemy obcas me to boli i pri sexu ale zalezi na poloze a mam bolestivou menstruaci a hodne.znas nekoho kdo otehotnel endomkou? my se snazime 3 roky a ted skusime 3 krat ivi pokud by to nepomohlo tak laparku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
17.1.12 20:38

Osobně bohužel ne, na netu už jsem na takových holek narazila docela dost, ale v jiných diskuzích… my jsme se začali snažit hned, jak jsem se zotavila po operaci, tj. od srpna zatím nic. Chtěli jsme mimi už před tím na jaře, ale akorát v té době mi zjistili ty cysty. Pak mi řekli, že je dobře, že jsem neotěhontěla před operací, že bych měla s těmi srůsty v těhu šílené bolesti. Ale už jsem četla i případ holky, kterou právě nechali otěhotnět i v podobném stavu a na laparku měla jít až po porodu. Tak nevím, co doktor, to jiný názor :nevim: A vy už tedy chodíte někam do caru? Máš už za sebou nějaké vyšetření? Může to být klidně třeba jen normální cysta, ale to právě s jistotou řekně až ta pitomá laparka :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
17.1.12 20:46

ano chodime do caru v brne na obilnak.mame uz vysetrene manzel spermio ok ja hormonalni profil ok pruchodnost vejcovodu ok delali mi hsg,genetika v poradku a jeste cekam na vysledky imuna ty budou hotove 23.1 prave me hodne zarazi ze vse zatim ok a proc to teda nejde.ale cysta by se asi ukazala na ultrazvuku ne? prave ze doktorka s gyndy me poslala na lapaku a v caru me rekli proc hned laparku kdyz jsme nezkouseli ani ivi? takze 3krat ivi a kdyz to nezabere tak si musim prosadit laparku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
17.1.12 21:04

Jj, normální cysty bývají vidět na ultrazvuku, ale asi je možné mít nějakou formu, která na utz vidět není :-( ale to nevím, to už zase jen odhaduji . A co říkají v caru na tu bolestivou MS a ostatní problémy? Já tedy nevím, ale tohle bych asi řešila i kdybych zrovna mimi neplánovala… ale je fakt, že laparka je pořád zásah do těla, tak proč se do ní hned zase hnát, ale zase proč ztrácet čas snažením, které třeba nemusí mít šanci na úspěch a laparkou by šel problém snadno vyřešit… je to těžké. Ale jestli tě takhle trápí víc věcí, tak bych asi bylaosobně spíš pro ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
17.1.12 21:23

v caru na to prave nerikaji nic prave o tom uvazuji na tou laparkou.jo a jeste jsem byla cca 10let na operaci slepaku tak sem premyslela zda mi to nenadelalo neplechu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
17.1.12 21:53

To nevím, ale můžeš tam od toho mít možná nějaké srůsty. Zkus taky ještě pročíst ty už zmiňované stránky http://endometrioza.cz, je tam dost informací o různých druzích endometriozy. Ale moc přeju ať je všechno v pohodě, někde i velké problémy, může způsobovat i prkotina, která se snadno vyřeší, nechci tady za sebe šířit jen negativa o enodmetrioze. Takže moc držím palce, ať se mimčo co nejdřív povede a nemusíš ani na iui ani na laparku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
18.1.12 10:45

Už jsem prodělala dvě operace endometriózy. Doktorka mi na cysty vždy přišla při ultrazvuku. Poprvé mi odstranili při laparoskopii i cystu z močového měchýře o které jsem ani nevěděla, že jí mám a další menší na druhém vaječníku. Po druhé mi doktorka přišla na cystu, když jsem se už snažili o mimi a tak jsme snažení přerušili a začali se znovu snažit po operaci. Do 6. měsíců jsem po operaci otěhotněla, což podle doktorky byl menší zázrak, protože předpokládala problémy po těchto operacích. Ale bohužel jsem ve třetím měsíci potratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
18.1.12 10:56

My se o miminko snažili 7 měsíců a nic…tak se do mě chtěl pan doktor podívat. Při laparoskopii objevil 3 pidi ložiska endošky, která vypálil. Žádné srůsty ani cysty jsem neměla.Menstruace nebyla nikdy silná ani bolestivá…takže u mě naprosto bez příznaků…taky ty ložiska byly malinkatý. Hned druhý cyklus jsem přirozeně otěhotněla…teď jsem ve 31.tt.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
18.1.12 20:21

roomci tak to hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...