Jak se dá zjistit endometrioza bez operace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2896
24.9.12 15:34

@axina jednu LPS mam za sebou a to pred vsemi temi ivf, v r.2006, vse bylo v poradku, od r.2009 se objevila mama nepatrna cysta, doted narostla, takze jestli neotehotnim ted pri dalsim ivf, dalsi LPS me ceka. :(
V tvem popisu vidim, ze v zari mas ivf.Uz mas po nem a s netrpelivosti cekas vysledek nebo?
Drzim ti palce, at ti to tentokrat vyjde.Je to nekdy fakt na nervy.Ja uz toho mam docela dost, ale vzdat to nemuzu.

32let snažení 9 let
4krát IUI-neúspěšné
1. IVF nativ 1/2009 – 2 vajíčka, ale se neoplodili/ET 0
2. IVF nativ 2/2009 – 2 vajíčka, vrácena ET 2
3. IVF 6/2009 – 2 vajíčka, ale se opět neoplodili/ET 0, možnost antitěl ve spermiích, doporučení jen za ICSI
4. IVF/ICSI 4/2010  – 2 vajíčka, vrácena ET 2
5. IVF/ICSI 10/2010 – 3 vajíčka, vrácena ET 3
6. IVF/ICSI 5/2011  – 2 vajíčka, vrácena ET 2
mala endometrioza na LV
7. IVF/ICSI 3/2012 – 3 vajíčka, vrácena ET 2, test negativni
plánované IVF listopad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
25.9.12 11:36

Ne já žádne IVF teď nepodstupuji, jsem si neaktualizovala podpis. Tak lepší je když ti tu cystu vyndaj, když roste zbytečně by pak ohrožovala případný začátek těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
23.2.13 18:36

Ahoj holky. Mne zjistili endometriozu "omylem " pred 14 dny pri operaci slepaku - coz nakonec nebyl, ale lozisko endometriozy ktery mj vypalili.. Nicmene pisu proto, ze ja treba nikdy nemela zadny bolesti ani pri sexu, dokonce abi pri ms a navic mam holcicku, ted 2 roky, prirozene. Pak tu nemoc tedy nechapu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kathon
26.3.13 12:55

Ahoj holky, já mám docela z té nemoci strach, protože začínám mít podezření, zda ji nemám. máme doma 5 letou holčičku, počata po 4 letech braní HA hned 2.cyklus jsem otěhotněla. ted se snažíme od září o druhé mimčo. ale shodou okolností mi v srpnu začala zlobit MS- byla dost silná a bolestivá s cucky krve. to se doted nezměnilo, je pořád tak silná. cyklus 24 dní mi začal taky zlobit, poslední 4 cykly se natahuje- 24, 26, 28, 31 dní… jsem z toho značně nervozní a rozhozená. na laparo se mi hned jít nechce (z důvodu narkozy),co když je to jen nějaká hormonální nerovnováha? ale bojím se…moc moc… jinak žádné jiné obtíže jako bolest při sexu nebo mimo MS, nemám…

• Citovat
  • Upravit
882
27.3.13 09:06

Ahoj Kathon, mám tu nemoc teprve chvíli, tedy vlastně asi dlouho, jen diagnozu mám asi měsíc a půl, tak nevím, jestli ti kvalitně poradím, ale podle toho co vím od doktorky a z vlastní zkušenosti, ta nemoc je dost rozšířená a někdo s ní v klidu žije ani o tom neví (ani já bych nevěděla, nebýt slepáku) a někoho strašně zlobí :cert: Jak mne řekla doktorka, já mám první stupeň, což není nic hroznýho - taky mám totiž dítě, přirozeně, ale i tak je lepší to léčit. Co ti řekl tvůj Mudr. na tvoje problémy? Určitě je dobrý to konzultovat a ta laparo není nic hrozného, za tři dny jsem byla doma s diagnozou a věděla jsem, na čem jsem. A taky snad existuje ještě resonance, kde se to dá zjistit, ale o tom moc nevím, to zkus najít info jinde :| držím palce, at si v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kathon
27.3.13 09:14

Ahoj, děkuju, no doktor ani o tý endom. nemluvil, ale moje praktická ano, když jsem se zmínila… samozřejmě na to půjdu, pokud se nám do května nepodaří otěhotnět, takže tomu dávám asi 2 cykly… je určo lepší vědět na čem jsem, než si furt lámat hlavu. ted zkusím ovu testy, bazálku a gynex… a pokud se do května nezadaří, tak s e obj. na laparo. držím všem palce, at se týhle nemoci zbaví

• Citovat
  • Upravit
8516
27.3.13 09:55

Kathon podle tvého popisu by to endoška mohla být, takže určitě co nejdřív laparka kdaždým cyklem se ti budou bolesti zhoršovat a nedoška poroste a naseká splno srůstů. Takže určo to řekni svému gyndaři at to s tebou řeší. Na resonanci se to zjistit dá i ultrazvukem ale to bývají vidět jen velká ložiska a to už bývá většinou velký stupeň endošky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kathon
27.3.13 10:22

No, jak říkám, tyhle problémy mám od července, takže 9 měsíců. počkám do května a jdu na to…

• Citovat
  • Upravit
882
2.5.13 11:03

Holky a jak žijete a vypořádáváte se s bolestí? já tu nemoc nemám dlouho, přišli mi na ní v únoru, kdy jsem byla na operaci pro podezření na slepák, jak mne bolel podbřišek a od té doby bolí a bolí.. někdy dva dny nic, pak ale úplně křečovitý bolestivý atak, který trvá třeba deset minut a pak nic a to třeba dvakrát třikrát za den.. když mne to popadne třeba někde venku, je to mazec, jak se tam zhroutím na zem nebo na lavičku, abych to vydýchala.. preventivně na bolest nic brát nechci a zatím se toho nějak nemůžu zbavit.. nejdřív jsem brala antiko abych neměla cyklus, ta mi to neudržela, tak ted mám navíc nějaké hormony a budu přecházet na jinou antiko, která v sobě má nějakou složku na tuhle nemoc.. a pomalu se učím nosit u sebe léky na bolest kamkoli jdu.. jak to zvládáte vy? máte bolesti? jak s nimi bojujete? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
2.5.13 12:55

@veverkas22 z bolestí se asi každá pere po svém mě nepomáhalo nic jinýho než něco na bolest ibalgin atd. měla jsem bolesti 14dní v měsíci 24hodin denně. Jediný co mi zabralo na endošku a mám po bolestech je Vissane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
2.5.13 14:10

Tak o Vissane už moje doktorka taky mluvila, když nebude ok ani ta druhá antiko.. díky za typ, možná si ji nechám napsat hned :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.5.13 16:36

Ahoj holky, doufám, že nebude vadit, když se k vám přidám. Mě zjistili tuto nemoc loni v listopadu při laparce cysty.Mam ji v malé pánvy a v nenocnici se mě ptali zda jsem měla bolesti, ale kromě toho, že mě při ms bolívalo břicho a to mi přišlo naprosto normál, jsem neměla problémy žádné. Tak jsem na ně zůstala docela čumět, když mi řekli co mám za problém :roll:. Můj doktor na gyndě mi napsal Vissane a beru to už pátý měsíc a za tu dobu jsem měla jednou menses a pak trochu špinění, ale jinak v pohodě 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.13 17:35

Obnovuji diskuzi snad se najde někdo, kdo odpoví.

Už od mé první menstruace mám při ní strašné bolesti, nic mi nezabírá. Při MS ze mě odchází velké cucky krve, motá se mi hlava a je mi celkově nevolno. Při MS mám problém i se stolicí chce se mi hrozně často, ale bolestí nemůžu cítím hrozný tlak. Poslední půl rok se mi začali objevovat i křeče při ovulaci, křeč trvá někdy i hodinu v kuse a pomůže jedině teplá koupel. Doktorka mi pořád říká, že vypadá vše v pořádku, v pátek jsem opět objednaná, protože ty bolesti už nejdou vydržet.
Myslíte, že to vypadá na Endo? Máte to některá jako já s příznaky? Ptám se pouze těch které Endo mají a mohou odpovědět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.13 17:39

Ještě bych doplnila, že při MS nemůžu ani sedět, jakmile se sednu, chytne mě křeč. :|

• Citovat
  • Upravit
ycynka nepřihl.
9.9.13 18:19
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi snad se najde někdo, kdo odpoví.Už od mé první menstruace mám při ní strašné bolesti, nic mi nezabírá. Při MS ze mě odchází velké cucky krve, motá se mi hlava a je mi celkově nevolno. Při MS mám problém i se stolicí chce se mi hrozně často, ale bolestí nemůžu cítím hrozný tlak. Poslední půl rok se mi začali objevovat i křeče při ovulaci, křeč trvá někdy i hodinu v kuse a pomůže jedině teplá koupel. Doktorka mi pořád říká, že vypadá vše v pořádku, v pátek jsem opět objednaná, protože ty bolesti už nejdou vydržet.
Myslíte, že to vypadá na Endo? Máte to některá jako já s příznaky? Ptám se pouze těch které Endo mají a mohou odpovědět.

Ahoj, tak tlak na konečník znám moc dobře. Mám rektovaginální endometriozu a ty tlaky jsou pomalu horší jak kontrakce při porodu. 20.září mě čeká vyšetření v Praze a objednání na operaci. Endometrioza se mi objevila podruhé, poprvé před dvěma lety, teď je bohužel ve větší míře. Bolest mi vystřeluje i do nohy, do zad, ale hlavně ten tlak na konečník a při vyšetření doktor nahmatal uzlíky na zadní stěně pochvy. Teď jsem musela při měsíčkách strávit tři dny v nemocnici na kapačkách kvůli bolestem, takže se modlím za co nejrychlejší operaci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex