Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, tak já se ráda přidám. 1. února jdeme ještě na imunologii a pokud bude v pořádku tak v březnu snad IVF.
Ahojky, můžu se přidat?
Náš čeká umělé nyní za cca 14 dní, hledám nějaké informace, už si od dneška píchám hormony. Netušíte někdo za jak dlouho po vložení zjistím zda se to chytlo? nyní mě čeká příští týden ultrazvuk, pak odběr vajíček a pak už vložení. Docela mě nemile překvapily ty injekce, připlatila jsem si za pero a teda i tak je ta jehla velká, ale dokázali jsme to tak zítra to půjde už lépe. S návodem jsem se chystala si píchat injekce ![]()
Co máte za sebou už vy holky?
Domča - máš Gonal v peru?? Ještě ti za pár dnů přibydou další hormony - proti předčasnému uvolnění vajec a to u mě už prostě klasický injekce.
Kdy zjistíš, jestli se zadařilo - záleží na tom, jak dlouhou budeš mít kultivaci vajíček - 3 nebo 5 dní, v případě úspěchu většinou vyjde test pozitivní tak 10 den po ETu. Ale jistota je samozřejmě až po prvním ultrazvuku.
Tak ti přeju, aby to vyšlo. My máme za sebou již jeden neúspěch, takže mě na konci února taky čeká tato „radost“. ![]()
Mám Puregon v peru, myslela jsem si, že to bude lepší aplikace a dnes první den, když jsem viděla tu jehlu tak jsem málem omdlela
manžel ten byl z toho uplně hotový, že si chci píchat injekci podle návodu v letáku ![]()
To je mi líto, že se to nepovedlo, ale jsem ji vědomá, že v mém věku mám 50% šamci, takže zadařit se nemusí. Dáme si dvě vajíčka.
Smím se tě zeptat kolik jsi měla vajíček a zda jste využili možnost příplatkové metody ICSI?
My máme výsledky dobré, ale chceme ji, prý je s tím ještě vyšší šance, tak chceme zkusit vše co zvyšuje šanci.
Domco - určitě si ICSI dejte, i když bude dobrý SPG a ty budeš mít dost vajec. Já měla 18 vajíček, z toho 15 zralých, ale oplodnilo se přirozeně jenom 5, z toho 3 to zabalili a ty 2 zbylý - A kvalita 8 buněčný po 3 denní ultivaci, takže jako držáci, ale nepovedlo se. Takže určitě dejte ICSI. Příště do toho musíme jít taky, i když máme velmi dobrý SPG.
A taky jsem si píchala injekce podle návodu. Fakt úchylný. A co teprve Cetrotide do stehen. Taky lahůdka, která neskutečně svědila a pálila. Ale vydržet se to samozřejmě dá.
Tak ať ti jde píchání jako po másle a hlavně, ať to není zbytečná snaha.
Už razím z práce domů. Kdybys chtěla ještě nějaký info, tak mi napiš soukromou zprávu.
Pa ![]()
Kate
. Cetrotide do stehna?ty ses teda odvaz. ja normalne do bricha. vzdyt se picha do spicku ![]()
devcata, moc vas prosim o hlasování
http://zena.centrum.cz/…h-ctenaru-p/, je tam stromeček, pod ním je pes a autor Tereza Kohútová, Milovice, hlasovat se dá í víckrát, po hodině, tak mi to tam prosím klikněte, hlasování je jen do 15.1. do půlnoci
ahoj holciny, tak ja vcera byla na konzultaci. spermio je lepsi, ale bakterie mu tam zustala, takze dalsi ATB léčba. já jdu 17.2. na tu hysteroskopii bez ty narkozy. no rikal, ze kdyz jsem nerodila, bude to asi neprijemna vec. tak uz mam ted trochu nahnano. jinak zacatkem unora budu volat o potvrzeni zadosti na pojistovnu a kolem 7.3. by mela zacit stimulka. budu mit zase kratkej s antagonisty, ale tentokrat PICSI.
Térouš - tak to ti budu držet palec, ať přežiješ tu hysterku bez komatu.
Já jsem se dneska objednala do caru na konzultaci před IVF, takže razim směr jihočeská metropole 7. 2., a 22. 2 podle nejpřesnější propočtů, který mi jsou asi na houby vzhledem ke splašený MS, budu začínat se stimulkou a pak se děj vůle boží. ![]()
ty jo, se mas, ja o 14 dni dyl:-). tak pak taky pisni, jak ti to dopadlo