Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem, loni jsem prodělala 1. IVF v Pronatalu, teď se chystám po ročním odpočinku těla na další pokus a hloubám kam… Gennet, Apolinář, Podolí, Prague IVF, Gest… Sama nevím, nevím kde jde o skutečnou snahu pomoci a kde jen o business. Asi všude peníze vládnou světem. Chtěla jsem na druhý pokus jít dříve, ale stále nejsem rozhodnutá kam. Je mi 36 pryč, 10 let bez antikoncepce, předloni laparka a jedna část odstraněna, druhá nefunční - neprůchozí.
Plánujete některá také své první, druhé či nějaké další IVF na jaro 2012, snad někdy březen, duben, květen?
Pěkný večer…
Ahoj lami, my máme doma v plánu 2.IVF cca někdy v březnu, buď na začátku nebo na konci měsíce. Ještě se uvidí
zatím se mi moc nechce
Na prvím jsme byli v září, ale bylo neúspěšné ![]()
Ahoj holky, my teď půjdem asi na poslední IUI a když to nedopadne, tak v březnu-dubnu 2. IVF. Ale nechce se mi do toho, mám strach, že to zas nevyjde ![]()
Ahoj Denis ![]()
Mrzí mě,že to v tom prosinci nevyšlo
![]()
ladun
no už jsem si říkala co je s Tebou
No holka taky to máš začarovaný
no já už mám všechny vyšetření za sebou a vše ok tak asi si ted půjdu vyšetřit hlavu
Čeká mě ještě pohovor s genetikem,ale bude to spíš informativní.A co Ty jak se máš??? Hele možná iui bude poslední..mám známou co si to takhle řekla o 4.ivf..tedy už měla dokonce zabukovanou myslím letenku s tím,že poletí do švýcarska za prací a už neodletěla..má dvojčátka.Jakoby to zabalila..prostě poslední pokus a když tak nový život ![]()
Já se mám dobře,děkuju
. A jak Ty? To štěstí se jednou přece musí unavit, nemlžem mít pořád jen smůlu
. Budem věřit, že se tento rok konečně dočkáme
. Já mám taky vyšetření v pořádku, akorát mi musí stimulovat ovulku. Příťa měl špatný spermiogram, ale na posledním IUI se mu výrazně zlepšil do normálu po pročištění
. Ale v ten měsíc zase mě nenarostlo vajíčko
. Tak mám teď vyšší dávky a snad vajco bude
. V pátek jdu na UTZ. Na kdy plánuješ další IVF? Mě to vychází na březen, možná duben…
No tak snad se s přítelem tentokráte shodnete
No u mě je dobře..neúspěch mě už nějak nerozhodil..jenom když jsem to říkala dokymu tak jsem jako mírně natahovala,ale řekl mě docela dobrý vtip a mě tekly slzy,ale smíchy
Jinak ivf asi někdy v létě..místo dovčy
No to že se zadří si u sebe říkám asi 12 let a radši už si nic neříkám a to,že mě to někdy vyjde už vůbec né..má hezkou tabulku,která mluví za vše
![]()
neříkej, že vůbec nedoufáš, ani ve skrytu duše
. To bys přeci tohle všechno nepodstupovala
![]()
No jo, to zas bude vyhozených prachů
. Taky to vidím tak, že z několikaletého slibu letní dovolené zase sejde, kvůli penězům
. Což o to, člověk by to oželel, kdyby to vyšlo, že ![]()
A Vás to asi bude stát ještě víc, viď?
No zní to blbě,ale když jsem doufala tak neúspěch mě skoro zabil jak mě to položilo..ted jsem v sobě našla asi pokoru a prostě to zlusím,ale s ničím nepočítám a pak mě to tak nepoloží.Ted jsem ani už nebrečela..ba naopak jsem se tomu smála jak jsem blbá a nešvihnu s tím a co jako vůbec čekám
Proto to vyšetření hlavy
Takže i ted je mě to opravdu jedno..dělám maximum a co má být bude a nepomůže mě ani tisíc doktorů.Ted při posledním ketu jsem měla 15 prášků denně a každý den píchání injekcí do břicha a do prdele..no super..myslela jsem,že zdechnu.Taky mě začalo tou náloží léků na chvíly zlobit srdíčko a tak si říkám jaký to má smysl.Příště mě třeba klepne a jaký bylo umělko a to trápení okolo toho.No má takovou mez a to do 40 let a pak mě může car víš co
Samozřejmě,že doufám,že to snad jednou vyjde jako při prvním ketíku
i když optimismus mě v tomhle už dávno přešel.No ted mě pojištovna uhradí Gonal,ale chci si dát ted i monitoring embryí a cca budu za všechno doplácet asi 60000
![]()
Je to hrozný, Deni
, co se člověk natrápí a vyhodí takových peněz…Ale člověk chce mít vědomí, že pro to udělal nejvíc, co mohl…
ladun píše:
Je to hrozný, Deni![]()
![]()
![]()
![]()
, co se člověk natrápí a vyhodí takových peněz…Ale člověk chce mít vědomí, že pro to udělal nejvíc, co mohl…
Tak to mě těší nejvíce..že jsem udělala maximum ![]()
Jůůů, tady se to rozjelo, já se v práci vůbec nedostanu na net a přitom sedím celý den u PC
.
A plánujete stejný CAR nebo jiný? A mohu-li mít dotaz, který to je? Já zvažuju pražský Gennet nebo Apolináře … A pak je spousta dalších, ale nevím nevím… jak se v tom vyznat? chjo ![]()
Térouš píše:
ahoj holky, ja do toho pujdu podruhy v breznu nejspise…
Můžu se optat jak jsi spokojená v Gennetu?
To já jen tak sbírám aktuální zkušenosti a názory, i přestože jsou hodně subjektivní
Ahoj Teri ![]()
Tak zas se tu scházíme staré snažilky ![]()
Ty se chystáš na HSK a pak hned IVF?