Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Terouš - jo já začnu odhadem vzhledem k mé rozhozené MS se stimulací kolem 20 února. Takže je to pomalu za dveřma. U tebe to vypadá na kdy? Půlka března?
79Kate píše:
Terouš - jo já začnu odhadem vzhledem k mé rozhozené MS se stimulací kolem 20 února. Takže je to pomalu za dveřma. U tebe to vypadá na kdy? Půlka března?
u me to vypada na tu pulku brezna. pokud vse bude v poradku…ale uz se taky dusevne chystam ![]()
denisa 76 píše:tebe jsem už taky neviděla..co nového..co tvá hvězda na čele????79Kate píše:
Terouš - jo já začnu odhadem vzhledem k mé rozhozené MS se stimulací kolem 20 února. Takže je to pomalu za dveřma. U tebe to vypadá na kdy? Půlka března?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Térouš píše:
no ale ja zacnu az v breznu. takze Kate ty budes rychlejsi?a ladun co ty?
já teď čekám, jak dopadne IUI a pak se uvidí…
. Buď to ještě jednou zkusíme s IUI, nebo cca březen-duben druhé IVF…
Térouš píše:
no jo no. nam u IUI nedali sanci. tudiz rovnou IVF…
proč Vám nedali šanci?
ahojky děvčatka mohu se k Vám přidat 1 IVF mame za sebou a na jaře bude 2Ivf ![]()
ahojky děvčátka
já čekám na konci března konzultaci a počítám na začátku dubna s druhým kolem IVF - můžu se přidat
teroušku, ladun ![]()
Strsim píše:
ahojky děvčátkajá čekám na konci března konzultaci a počítám na začátku dubna s druhým kolem IVF - můžu se přidat
teroušku, ladun
Ahoj Simčo ![]()
už si Ti Alpy, blíží, viď?
Dobry den,
Po dlouholetem snazeni a neuspesne prvni ivf a ketu v lete a na podzim jsem se konecne dozvedela, ze muj druhy pokus vysel! Jsem oficialne v patem tydnu. A jsem presvedcena, ze se zadarilo diky PGD, kterou jsme se rozhodli absolvovat.
Pri prvni ivf jsme meli 10 vajicek. Vsechna se oplodnila, krasne se delila a 5ty den zbyly 4 krasna embrya. 2 jsme transferovali a 2 mrazili. Vypadala krasne. Bohuzel ani ivf ani nasledny ket nevysel.
V prosinci jsme se rozhodli podstoupit ivf znovu, tentokrat s PGD. Nase centrum nevysetruje jen nektere chromozomy, ale celou DNA. Ziskalo se 13 vajicek. 12 oplodneno a po PGD se ukazalo, ze jen 2 jsou vitalni! 10 jich melo nejruznejsi genetecke poskozeni! A pry vsechna vypadala krasne a minimalne pulka by se dozila i transferu!
Po porade s doktorem jsme si nechalu zavest jen jedno a 1 zmrazili. 14. den po transferu pozitivni test a dnes potvrzeno tehotenstvi z krve.
Vsem vrele doporucuji ivf s PGD.
jojo Ladunko - blíží - dnes mi dokonce volal mužíček, že kluci v práci si opět popletli datumy (což je u nich v podstatě skoro normální) a měli jsme odjíždět 2.2. Oni si mysleli že to je pondělí a on je to čtvrtek
blbani… čemu se chceš divit - člověk co to organizuje se se mnou seznamuje každý rok na firemní akci
nevím jestli za to může hlava nebo alkohol…
no tak jsem říkala že v práci toho je tolik, že budu ráda když vypadnu ve středu tak abych stihla nakoupit na cestu aby Mišička (neteř) neumřela hlady, kluci (manža a švagr) ať si pitivo seženou jaké chtějí a snad zvládáme ve čtvrtek okolo 5 ranní odrazit abychom stihli ve 12 stát na sjezdovce…
Musím se odreagovat před dalším pokusem ![]()
Simi,
jasně, to je potřeba ![]()
Petro, moc gratuluju k potvrzení těhu
. Můžu se zeptat, zda jste měli udělané genetické vyšetření?
my máme hotovou genetiku - při konzultaci s genetikem nám bylo řečeno, že není žádný předpoklad, že by mohl být problém v genetice a rovnou nám řekl, ať do PDG nechodíme. Při té „kontrole“ embryjek totiž nějakým způsobem „zobrazují“ nějaké buňky. NO a může se při tom stát, že se tyto buňky překryjí a oni to embryjko vyřadí že je špatné. Ale vůbec prý špatné být nemuselo. Tím jak jsou maličká tak se toto může stávat. Takže nám rovnou řekl, ať do toho nejchodíme… Takže je to věc názoru odborníka…