Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ladun Je něco nového????
Já valím od 1 zase do práce,ale docela se těším.Byla jsem se na holky podívat včera a člověk hned zase přijde na jiné myšlenky.Takže hurá zase k tomu každodennímu koloběhu
![]()
Térouš píše:
no ale ja si prave myslim, jestli nam to spis neuskodi
Proč myslíš?
Já měla jít taky - při revizi měla dr. prolém dostat se do mě a doporučila operaci, nicméně můj obvodní gyn. i doktoři v caru to považují za zbytečné tak naštěstí na nic nemusím.
jinak tchánovci jsou opravu asi na palici - jedou za vnučkama. když pomminu to , že si s holkama začali hrát až cca ve 4 hodiny - do té doby čuměli na telku - tak musím konstatovat, že si hrají s maličkou (6 měsíců) a na tu starší (8) doslova kašlou. Tak mě to echt nevadí, protože s Mišičkou si rozumíme a doteď jsme si hrály s voskem - dělali jsme kytky z vosku. A domlouvaly jsme se co budeme dělat - jedeme spolu do těch Alp ve čtvrtek.
no protoze pokud je bakterie ve spermatu a antibiotika, tak nevim, jestli na ivf vunec budu moct
Térouš píše:
no protoze pokud je bakterie ve spermatu a antibiotika, tak nevim, jestli na ivf vunec budu moct
Teroušku, já tomu teda nerozumím
… ale třeba má antibiotika co nevadí, prober to v CARu. ![]()
denisa 76 píše:
ladun Je něco nového????![]()
![]()
Já valím od 1 zase do práce,ale docela se těším.Byla jsem se na holky podívat včera a člověk hned zase přijde na jiné myšlenky.Takže hurá zase k tomu každodennímu koloběhu
![]()
![]()
Ahoj Denčo,
nová je MS
. Tentokrát jsem moc doufala, že to vyšlo, i jsem se cítila tak nějak jinak…
holky
,
Terouš, asi se budete muset domluvit v CAR, jestli to nevadí, nebo to raši odložit…Ale 100 dní je teda fakt dost
![]()
Ladun mě poserdi..nezkusíš spíš ivf?? Jinak holka já se po umělku vždycky cítím jinak ted naposled i těhotně..já Ti řeknu ty hormony nám dávaj..vid??
![]()
jj, hormony nám dávaj…ale tohle nebylo po umělku, jen po IUI, tak jsem na svou intuici sázela.. ![]()
Teď se řeší, zda ještě dát poslední šanci IUI, nebo 2. IVF. Když se spermio zlepšilo, šance tu jsou. Ale problém bude asi ve vajíčku, kdo ví, zda v tom folíku nějaké je
. Musím se rozmyslet do rána…
Ladu já bych do toho určitě ještě šla - za IUI nic moc nedáš.
holky u mě to vypadá že mám po ovulce (podle teplot) tak snad tělíčko začalo fungovat a pokud bude fungovat jako před těhu tak si alpy užiju bez MS a ta dorazí až v pondělí (út) po alpách.
Simčo,
tak to by bylo super, kdyby tělíčko začlo pěkně fungovat a ty sis mohla užít Alp bez MS
![]()
Za IUI nic nedám, ale ztratím další čas, pravděpodobně zbytečně ![]()
ladun píše:Hele..to jsem ted taky řešila..proč se mrchy nechytí když je vše v pořádku.Vysvětlím..našla jsem odkaz na Dohnala co je u nás nejlepší embryolog..ten to vysvětluje následovně..tedy se zaměřit na monitoring embryí v čem byl i oceněný.Je to tak,že doposud embryolog transferuje embray které se vyvíjí a jsou pro něj ukázková..ale tahle metoda pozná,že embrya která se zdají dobrá ve skutečnosti nejsou,prootže bez použití téhle metody to ani embryolog nemá šanci poznat.Ukazuje to i názorně na videu..kdy bez monitoringu by bylo embryo použitelné,ale při monitoringu už né.Takže se při monitoringu sledují a lépe vykultivují a řeknou Ti jak vůbec embrya na tom jsou.Podobné je PGD ale to je víc specifické a vyšetřuje se tam už i dna.Znám i holčiny co měli obě tyto metody a stejnak se jim třeba nezadařilo..jasně..není to zaručení úspěchu ale je to další nápomocná berlička a embryologové to vidí jako velký posun v ivf.Takže ted to zkusím i já..nechám si takhle sledovat všechny mrnouse a uvidímes čím přijde embryolog..samozřejmě už i použiju pcsi..i když mi jí nepotřebujeme tak at je to vším.Můj doky začíná věřit,že u mě to bude tak,že tělo prostě odmítá co je umělé i když se vše podpoří lékama a přiklání se k nativu..tedy co dá moje tělo to by zkusil odebrat a vidělo by se.Tedy nejdřív zkusit nativ bez hormonů a bez icsi a pak třeba s minimální stimulkou s icsi a vidělo by se
jj, hormony nám dávaj…ale tohle nebylo po umělku, jen po IUI, tak jsem na svou intuici sázela..
Teď se řeší, zda ještě dát poslední šanci IUI, nebo 2. IVF. Když se spermio zlepšilo, šance tu jsou. Ale problém bude asi ve vajíčku, kdo ví, zda v tom folíku nějaké je. Musím se rozmyslet do rána…
Denčo,
jdeš na to téměř vědecky
. Já jsem monitoring měla a byl k ničemu. Embryjka byla vzorová a stejně to nevyšlo. Takže pro mě zbytečně vyhozených 10 tisíc…Příště do toho nepůjdu…Toť má zkušenost…Ale věřím, že by to u Tebe mohlo pomoci, i když příroda to rozhodne sama
. Takže se chystáš na nativ? Kolik u Vás stojí? U mě by bez stimulky nenarostlo nic a mám dobré zkušenosti s PICSI, takže bych do toho šla znova. Ale PICSI asi u nativu nedělají, co? ![]()