Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, chtěla bych poprosit o vaše zkušenosti s Puregon perem, mám první dny 250 jednotek a poslední 3 dny 200 jednotek.
Měly jste nějaké potíže s tímto hormonem, vedlejší příznaky nebo tak něco? a také by mě zajímalo úspěšnost IVF.
Pero je super
jednoduchá aplikace a vůbec to nebolí. Žádný potíže jsem s hormonem neměla… ale je fakt, že jsem stimulovala míň (75j denně)
Super aplikace, žádné problémy, 18 vajec z 20 folíků, dál nevím, doufám, že jsou někde v dobrých rukou ![]()
Jé to jste mi udělaly holky radost, že jste neměly žádné potíže, já také určitě nebudu mít.
to Anonymní: to jsi měla tak málo před IVF?
to lulushka: to je krásný
, pokud by u nás byla dvojčátka, moc bych si přála holčičku a chlapečka.
pero je ok, modriny jsem mela po ovitrelle, to byla radost
,
Domča123 píše:to Anonymní: to jsi měla tak málo před IVF?
Ne. Před IUI. A taky mám dvojčata
Ale na čtvrtý pokus.
Máš také dvojčátka, to je úžasný, čekala jsi déle a hned se zadařilo dvakrát. Krásný číst, jak se někomu zadařilo, moje dosavadní diskusní forum je trochu depresivní, tam se nám dlouho nikomu nedaří…
Ahoj,taky jsem stimulovala Puregonem,naprosto v pohodě,nic mě nebolelo,měla jsem 175 jednotek denně.Bylo to v květnu,moje 1.IVF,dali mi 2 morulky,1 někam zmizela a tu druhou budu už za měsíc držet v náručí
![]()
Domča123 píše:
Jé to jste mi udělaly holky radost, že jste neměly žádné potíže, já také určitě nebudu mít.to Anonymní: to jsi měla tak málo před IVF?
to lulushka: to je krásný, pokud by u nás byla dvojčátka, moc bych si přála holčičku a chlapečka.
koukám, že jsi náročná , když chceš rovnou kluka a holku. si říkáš, že za ty prachy co ivf stojí si to aspon poradne objednas, vid
![]()
mne do 26tt tvrdili, ze cekam kluka a holku a najednou se z holky stal kluk ![]()
Mě je jedno co to bude, jen když něco
ale pokud bych si vybrat mohla, tak bych chtěla párečk ![]()
Jak to vlastně je z IVF jsou dvojčátka vždy dvojvaječná? když dají dvě vajíčka tak asi ano, že?
Ze 2 vajíček dvojvaječná,pokud by se rozdělilo 1 vajíčko tak jednovaječná.
Ono se může rozdvojit vajíčko i u umělého oplodnění? to jsem netušila.
Domča123 píše:
Ono se může rozdvojit vajíčko i u umělého oplodnění? to jsem netušila.
Jasně že může a když se rozdvojí obě, tak z toho můžou bejt i čtyřčata ![]()
Nestraš, dáváme si dvě a máme v rodině dvojčata, tak jsem si právě myslela, že když je to umělé, tak se to samo už nemnoží ![]()
A co jste pak braly po IVF za hormony a jak dlouho? a po kolika dnech byl pozitivní testík?